anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 18.05.2022

Afacerile lansate prin Start up şi ReConnect Diaspora par să fi depăşit aşteptările

GALERIE
afaceri
 • afaceri
- +

La aproape şase luni după anunţarea celor 48 de câştigători, antreprenorii care au înfiinţat firme cu bani europeni prin programele Start up Yourself şi ReConnect Diaspora au prezentat stadiul afacerilor.

 Prin cele două programe ale Asociaţiei Intercomunitare Euronest, au fost deschise 76 de noi firme şi create 226 de locuri de muncă. În primul program, 47 de afaceri sunt finanţate cu suma de 7,13 milioane de lei (148.616 lei fiecare), iar numărul joburilor create a fost mai mare decât cel impus: 138 faţă de 96. Întreprinzătorii provin din judeţele Iaşi (26), Neamţ (7), Bacău (6), Suceava (4), Vaslui (3) şi Botoşani (două firme). Dintre câştigătorii anunţaţi iniţial, câţiva au renunţat pe parcurs, locurile fiind ocupate de candidaţii de pe lista de „rezerve“. Sunt finanţate afaceri din domeniile: medical (asistenţă stomatologică), foto, instalaţii electrice, activităţi recreative şi distractive, fabricarea de mobilă, turism, fabricarea jucăriilor.

Prin programul ReConnect Diaspora au fost lansate 29 de afaceri, pentru care antreprenorii au semnat contractele de subvenţie în martie şi au primit deja câte 178.000 de lei. Au fost angajate 88 de persoane, cu 28 mai multe decât se estimase iniţial. Domeniile acoperite sunt: confecţionarea articolelor de îmbrăcăminte, consultanţă pentru dezvoltare tehnologică, înfrumuseţare, aplicaţii pentru telefon, servicii livrări/curierat cu maşini electrice, after school, restaurant online, produse de patiserie, tâmplărie şi recondiţionare mobilă veche, servicii software la comandă, service auto, sport, producţie covoare şi mochete ecologice. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spaima Constituţiei

Cătălin ONOFREI

Spaima Constituţiei

Asta-i pohta ce-au pohtit?

opinii

Omnia Vincit Amor

Florin CÎNTIC

Omnia Vincit Amor

Ca cercetător care a lucrat pe arhiva Mircea Eliade existentă la Colecţiile Speciale ale bibliotecii Regenstein a Universităţii din Chicago, mă întreb în fiecare an, pe 22 aprilie, ce mai rămâne din amintirea marelui istoric al religiilor azi, când discursul demolator este atât de hotărât cu predecesorii „incorecţi politic”. Însă, oricât de înverşunaţi ar fi detractorii lui, un singur lucru nu i-l pot lua: iubirea pe care i-a purtat-o Christinel.

Dorul şi amintirea de-a pururi

Grigore ILISEI

Dorul şi amintirea de-a pururi

În acest Floral 2022, în ziua de 18, cu 80 de ani în urmă, a venit pe lume în Bălăbăneşti, judeţul Covurlui, Ecaterina Şerbu, din 22 noiembrie 1965 Ecaterina Ilisei. S-a petrecut acea naştere de prunc în locul cu pricina, pentru că aici, în aşezarea dintre dealuri şi văi ameţitoare, îi duseseră soarta şi misia pe Constantin Şerbu, subofiţer de jandarmi şi şef de post, şi pe soţia lui Aneta, născută Moldoveanu, din părţile Constanţei, părinţii Ecaterinei. 

Enescu în presa română (I)

Alex VASILIU

Enescu în presa română (I)

Selecţii din interviurile acordate în România de George Enescu au fost publicate sporadic de-a lungul timpului, însă muzicologul şi compozitorul Laura Manolache a avut iniţiativa ordonării cronologice în două volume a unui număr impresionant de răspunsuri la întrebările jurnaliştilor. 

pulspulspuls

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

La sfârşitul săptămânii trecute, mai precis vineri, spre seară, consilierul de taină al primarului Chirica, inegalabilul Radu Botez, a produs o cugetare care a zguduit gândirea geoeconomică actuală în contextul războiului din Ucraina. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X