marti, 03.10.2023
Kinetoterapeutul Comitetului Olimpic si Sportiv Român aduce noi tehnici de masaj terapeutic care urmăresc ameliorarea durerilor şi accelerarea puterii interne a organismului.
Terapia Yumeiho
Terapia manuală Yumeiho previne, recuperează şi îmbunătăţeşte starea sănătăţii fizice şi psihice. Durerile cronice pot avea consecinţe grave. Una dintre acestea este durerea cervicală cronică, care poate avea ca şi consecinţe îngustarea canalului spinal şi artrită localizată la nivel cervical, spondiloză cervicală."O modificare, chiar şi nesesizabilă, a simetriei bazinului, dacă nu este tratată, determina în timp probleme circulatorii, musculare, articulare sau osoase. Aici este, de fapt, cauza frecvenţa a durerilor de spate. Cele două articulaţii aflate de o parte şi de altă a coloanei vertebrale, din cauza asimetriei, se pot deteriora sau chiar inflama", explică Virgil Pruteanu.
Manipulările osteo-articulare, elongaţiile, presopunctură şi masajul terapeutic pun sângele în mişcare în tot corpul. Organismul începe astfel procesul de detoxifiere. Înaintea unei şedinţe, terapeutul observă astfel semnele şi simptomele apărute şi evaluează biomecanica organismului. La evaluare şi terapie pacientul rămâne complet îmbrăcat, preferabil în haine lejere, din materiale naturale. Pentru rezultate cât mai bune trebuie băută apă după şedinţa de terapie.
Metodă terapeutică Yumeiho ajută şi în cazul tulburărilor de statică şi de dinamică a aparatului locomotor, tulburări de mers, tulburări de echilibru, lombalgie, lumbago, coxartroză, scolioză, cifoză, spondiloză, hernie de disc, discopatie lombară, sciatică, nevralgii, contracturi musculare, dureri de articulaţii, artroze, dureri abdominale, distensie intestinală, tranzit intestinal diminuat, diskinezie biliară, dezaxări ale uterului, stază limfatică, hipertensiune sau hipotensiune arterială, insomnii, anxietate, dureri de cap, zgomote în urechi, oboseală cronică etc.
Terapia pre şi post natală. Masaj tradiţional thailandez "Nuad Bo rarn”
Dacă în România această terapie este privită încă drept un moft, în ţările din vestul Europei ea reprezintă, nu de puţine ori, o tehnică ajutătoare la tratamentele oficiale. "Viitoarele mămici se plâng adesea de dureri de spate care pot persistă şi după naştere. Dacă mai au şi alţi copii pe care trebuie să îi poarte în braţe, durerile care însoţesc sarcina devin şi mai supărătoare. Masajul prenatal thailandez este benefic, atât în astfel de situaţii, cât şi într-o multitudine de altfel de cazuri, mai ales într-o perioada în care medicamentele nu sunt o soluţie", spune Virgil Pruteanu.
„În general, în primele două-trei luni după ce ai rămas însărcinată, cu excepţia greturilor matinale, sarcina nu pune prea multe probleme. Din al doilea trimestru, însă, începi să simţi cum corpul tău se adaptează la creşterea bebeluşului şi la nevoile sale. Deşi organismul tău ştie cum să aibă grijă de cel mic, la un moment dat poate deveni destul de greu să faci faţă schimbărilor care apar pe plan fizic, psihic şi emoţional.Rezultatele au apărut încă de la prima şedinţa. Beneficiile menţionate se reflectăşi asupra fătului, dovadă că nou-născuţii mamelor masate au avut mai puţine complicaţii. În plus, la o perioada de masaj de 12 săptămâni, bebeluşii mămicilor masate s-au născut în general la termen şi cu greutate normală, iar mamele în cauza au suferit mai puţin de depresie post-partum", adaugă specialistul nostru.
Terapia cranio-sacrală
Acest tip de terapie complementară este destinată atât persoanelor bolnave, cât şi celor sănătoase care vor să devină mai energice şi să se elibereze de stresul acumulat. Terapia este recomandată şi pentru gravide. De cele mai multe ori, ea tratează: migrene şi dureri de cap, dureri cronice de gât şi spate, deteriorarea funcţiilor de coordonare motorie, disfuncţiile sistemului nervos central, problemele ortopedice, accidentele traumatice ale creierului şi măduvei spinării, dificultăţile de învăţare, depresia, oboseală cronică, dificultăţile emoţionale, problemele legate de stres şi tensiuni nervoase, disfuncţiile ţesutului conectiv şi bolile neurovasculare.
"Ceea ce se urmăreşte prin această terapie este redarea unei stări de echilibru la nivelul sistemului nervos central. Se porneşte de la ideea că sistemul nervos central controlează în mare parte modul de funcţionare al tuturor organelor din corp. În acelaşi timp, terapia craniosacrala are efect şi pentru persoanele care suferă de dezechilibre emoţionale, cum ar fi depresia, anxietatea, atacurile de panică s.a.", spune Virgil Pruteanu.
Cine este Virgil Pruteanu?
În prezent, el este kinetoterapeutul Comitetului Olimpic si Sportiv Român. În 2004 a început să studieze chiropractica japoneză, ajungand sa studieze Hichibuku Goshinjutsu alaturi de maestrul Eike Kujaw în 2007. A început studiul în terapia Yumeiho în anul 2008 cu unul dintre cei patru profesori din lume, Sorin Iga, care este considerat succesorul maestrului japonez Masayuki Saionji. Sorin Iga este reprezentant al Institutului Internaţional de Medicină Preventivă Practică din Tokyo, Japonia. Virgil Pruteanu este membru al Societăţii Române de Yumeiho şi unul din cei 30 de posesori de licenţă în terapia Yumeiho din România. Alături de atestatul de terapie Yumeiho, el mai deţine şi atestate recunoscute internaţional de terapie tradiţionala thailandeza Nuad Bo rarn, de terapie pre şi post natala, precum şi de terapie cranio-sacrală.
Cuvinte cheie: + masaj, terapeutic, pruteanu, durere
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Preţul gazelor naturale în Europa este la cel mai redus nivel din ultimele 18 luni
Dinastia Buzatu. Cum controla baronul PSD, prin nepoți și copii de suflet, un județ întreg
Premieră. A fost dată prima amendă unei companii pentru că a abandonat „deșeuri” în spațiu
O nouă serie de ateliere de scriere artistică începe miercuri, 4 octombrie 2023
Vrei să apari în serialul Clanul? Ce salariu primești de la PRO TV pentru o zi de filmare
UE vrea să interzică taxele companiilor aeriene pentru bagaje de mână
Noaptea albă a galeriilor, în perioada 6-8 octombrie. Harta locurilor de vizitat
Apel pentru diagnosticarea pacienților cu boli rare: 90% nu știu de ce boală suferă
Primăria Iaşi, prinsă de bicicliştii locali cu minciuna chiar pe site-ul oficial al Uniunii Europene
Cele mai populare tendințe de machiaj din anul 2023 includ un look pentru orice stil personal!
Doar 1% dintre oameni pot descoperi în 9 secunde animalul ascuns printre persoanele din fotografie
Câți bani plătește Wizz Air pasagerilor cărora le-au fost anulate zborurile
Vă miră? CCR amână pentru a treia oară sesizarea pe legea privind cumulul pensiei cu salariul
Renaște gimnastica feminină? Fetele s-au calificat la Olimpiada din 2024
Proprietarii mașinilor istorice vor fi obligați să plătească rovinieta. Anunțul CNAIR
Vrei Facebook și Instagram fără reclamă? 13 euro/lună. Asta e dorința Meta
Două ipoteze în cazul morții DJ Lalla: accident sau sinucidere. Filmul intervenției polițiștilor
Drum înecat în fum în apropiere de Strunga. Incendiu de vegetație
Rusia ar pregăti un test al unei rachete de croazieră cu propulsie nucleară de tip Burevestnik
UAIC a semnat contractul cu CTP Iaşi în vederea compensării abonamentelor pentru studenţi
Aproape jumătate de milion de români au reşedinţa temporară în altă ţară
Australian Open va dura o zi în plus pentru a se evita meciurile pe timpul nopţii
Cea mai scăzută temperatură din ţară: minus 1,3 grade Celsius la Miercurea-Ciuc, noaptea trecută
Kievul anunţă că a doborât 29 de drone de tip Shahed şi o rachetă de tip Iskander-4 ruseşti
O femeie de 104 a sărit cu paraşuta ca să intre în Cartea Recordurilor. O demonstraţie de curaj!
Cătălin Drulă îl acuză pe premierul Marcel Ciolacu că protejează industria jocurilor de noroc
Cristiano Ronaldo a marcat primul său gol în Liga Campionilor Asiei
Şocant: Magistraţii au jupuit statul de un miliard de euro, dându-l în judecată şi apoi câştigând
Actorul britanic Russell Brand se confruntă cu o nouă acuzaţie de agresiune
Şefii companiilor petroliere se apără de criticile legate de climă ca Pilat din Pont
Cine se află pe lista scurtă pentru premiul Nobel pentru Literatură
Statul New York îl acuză pe Trump de o fraudă de peste 100 de milioane de dolari
Războiul din Ucraina: Prima şcoală subterană va fi construită la Harkov
Dan CONSTANTINCe au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile specialeÎn ambele cazuri este vorba despre sentimentul de dreptate şi echitate socială. |
Briscan ZARAJe suis Buzatu! |
Cristina DANILOVDinastia beizadelelor |
Mihai DORINDom’ Mitică şi Eminescu |
Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt |