Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

ADVERTORIAL

Află cum poti învinge orice durere prin tehnicile speciale de masaj terapeutic ale lui Virgil Pruteanu

GALERIE
kinetoterapie_virgil_pruteanu
  • kinetoterapie_virgil_pruteanu
- +

Kinetoterapeutul Comitetului Olimpic si Sportiv Român aduce noi tehnici de masaj terapeutic care urmăresc ameliorarea durerilor şi accelerarea puterii interne a organismului.

Terapia Yumeiho

Terapia manuală Yumeiho previne, recuperează şi îmbunătăţeşte starea sănătăţii fizice şi psihice. Durerile cronice pot avea consecinţe grave. Una dintre acestea este durerea cervicală cronică, care poate avea ca şi consecinţe îngustarea canalului spinal şi artrită localizată la nivel cervical, spondiloză cervicală."O modificare, chiar şi nesesizabilă, a simetriei bazinului, dacă nu este tratată, determina în timp probleme circulatorii, musculare, articulare sau osoase. Aici este, de fapt, cauza frecvenţa a durerilor de spate. Cele două articulaţii aflate de o parte şi de altă a coloanei vertebrale, din cauza asimetriei, se pot deteriora sau chiar inflama", explică Virgil Pruteanu.

Manipulările osteo-articulare, elongaţiile, presopunctură şi masajul terapeutic pun sângele în mişcare în tot corpul. Organismul începe astfel procesul de detoxifiere. Înaintea unei şedinţe, terapeutul observă astfel semnele şi simptomele apărute şi evaluează biomecanica organismului. La evaluare şi terapie pacientul rămâne complet îmbrăcat, preferabil în haine lejere, din materiale naturale. Pentru rezultate cât mai bune trebuie băută apă după şedinţa de terapie.

Metodă terapeutică Yumeiho ajută şi în cazul tulburărilor de statică şi de dinamică a aparatului locomotor, tulburări de mers, tulburări de echilibru, lombalgie, lumbago, coxartroză, scolioză, cifoză, spondiloză, hernie de disc, discopatie lombară, sciatică, nevralgii, contracturi musculare, dureri de articulaţii, artroze, dureri abdominale, distensie intestinală, tranzit intestinal diminuat, diskinezie biliară, dezaxări ale uterului, stază limfatică, hipertensiune sau hipotensiune arterială, insomnii, anxietate, dureri de cap, zgomote în urechi, oboseală cronică etc.

Terapia pre şi post natală. Masaj tradiţional thailandez "Nuad Bo rarn”

Dacă în România această terapie este privită încă drept un moft, în ţările din vestul Europei ea reprezintă, nu de puţine ori, o tehnică ajutătoare la tratamentele oficiale. "Viitoarele mămici se plâng adesea de dureri de spate care pot persistă şi după naştere. Dacă mai au şi alţi copii pe care trebuie să îi poarte în braţe, durerile care însoţesc sarcina devin şi mai supărătoare. Masajul prenatal thailandez este benefic, atât în astfel de situaţii, cât şi într-o multitudine de altfel de cazuri, mai ales într-o perioada în care medicamentele nu sunt o soluţie", spune Virgil Pruteanu.

„În general, în primele două-trei luni după ce ai rămas însărcinată, cu excepţia greturilor matinale, sarcina nu pune prea multe probleme. Din al doilea trimestru, însă, începi să simţi cum corpul tău se adaptează la creşterea bebeluşului şi la nevoile sale. Deşi organismul tău ştie cum să aibă grijă de cel mic, la un moment dat poate deveni destul de greu să faci faţă schimbărilor care apar pe plan fizic, psihic şi emoţional.Rezultatele au apărut încă de la prima şedinţa. Beneficiile menţionate se reflectăşi asupra fătului, dovadă că nou-născuţii mamelor masate au avut mai puţine complicaţii. În plus, la o perioada de masaj de 12 săptămâni, bebeluşii mămicilor masate s-au născut în general la termen şi cu greutate normală, iar mamele în cauza au suferit mai puţin de depresie post-partum", adaugă specialistul nostru.

Terapia cranio-sacrală

Acest tip de terapie complementară este destinată atât persoanelor bolnave, cât şi celor sănătoase care vor să devină mai energice şi să se elibereze de stresul acumulat. Terapia este recomandată şi pentru gravide. De cele mai multe ori, ea tratează: migrene şi dureri de cap, dureri cronice de gât şi spate, deteriorarea funcţiilor de coordonare motorie, disfuncţiile sistemului nervos central, problemele ortopedice, accidentele traumatice ale creierului şi măduvei spinării, dificultăţile de învăţare, depresia, oboseală cronică, dificultăţile emoţionale, problemele legate de stres şi tensiuni nervoase, disfuncţiile ţesutului conectiv şi bolile neurovasculare.

"Ceea ce se urmăreşte prin această terapie este redarea unei stări de echilibru la nivelul sistemului nervos central. Se porneşte de la ideea că sistemul nervos central controlează în mare parte modul de funcţionare al tuturor organelor din corp. În acelaşi timp, terapia craniosacrala are efect şi pentru persoanele care suferă de dezechilibre emoţionale, cum ar fi depresia, anxietatea, atacurile de panică s.a.", spune Virgil Pruteanu.

Cine este Virgil Pruteanu?

În prezent, el este kinetoterapeutul Comitetului Olimpic si Sportiv Român. În 2004 a început să studieze chiropractica japoneză, ajungand sa studieze Hichibuku Goshinjutsu alaturi de maestrul Eike Kujaw în 2007. A început studiul în terapia Yumeiho în anul 2008 cu unul dintre cei patru profesori din lume, Sorin Iga, care este considerat succesorul maestrului japonez Masayuki Saionji. Sorin Iga este reprezentant al Institutului Internaţional de Medicină Preventivă Practică din Tokyo, Japonia. Virgil Pruteanu este membru al Societăţii Române de Yumeiho şi unul din cei 30 de posesori de licenţă în terapia Yumeiho din România. Alături de atestatul de terapie Yumeiho, el mai deţine şi atestate recunoscute internaţional de terapie tradiţionala thailandeza Nuad Bo rarn, de terapie pre şi post natala, precum şi de terapie cranio-sacrală.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile speciale

Dan CONSTANTIN

Ce au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile speciale

În ambele cazuri este vorba despre sentimentul de dreptate şi echitate socială.

opinii

Je suis Buzatu!

Briscan ZARA

Je suis Buzatu!

Avem drepturi! E o ţară liberă, sunt şi ei oameni, mai greşesc, că nimeni nu-i perfect! Toţi avem dreptul să trăim bine! Jos dictatura!

Dinastia beizadelelor

Cristina DANILOV

Dinastia beizadelelor

Întrebarea noastră de azi este: nu ar trebui să ne gândim serios la problema relației copii-bani? Ar trebui să-i ofer copilului meu tot ce-și dorește și oricât își dorește? De la ce vârstă, câți bani și în ce condiții?

Dom’ Mitică şi Eminescu

Mihai DORIN

Dom’ Mitică şi Eminescu

Atât de mult îl iubea pe Eminescu Nea Mitică Buzatu, baronul neclintit de electoratul vegetal, dar în fine strămutat de către DNA, încât l-a înghesuit de-a valma în portbagajul maşinii, chinuindu-l să încapă în spaţiul obscur ce va fi tăinuind atâtea secrete, că nu vom avea noi niciodată destui procurori cinstiţi care să îi dezlege misterele. 

pulspulspuls

Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt

Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt

Ehehei, dragi justiţiabili ieşeni, iacătă căci tocmai ce am scris noi aicea la rubricuţă, pe la finele săptămânii trecute, despre evlavia prea-cucernică ce pare să-l fi cuprins în ultima vreme pe prococurorul ieşean Bulăceanu, cel scăpat de colegi basma curată după ce ar fi nenorocit două copchile ale unui cumătru, căci, iote, unii cunoscători ai chestiunii au şi ieşit cică la interval cu noutăţi care de care mai interesante despre aceste personagiu dubios şi sinistru, ba chiar de altfel numai bun de dus acolo unde îi e locul celor ce fac asemenea năzdrăvănii pentru care alţii stau ani grei prin puşcării. 

Caricatura zilei

Rugăciune pentru Autostrada A8

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Era necesar ca Guvernul sa faca taieri mai mari in sectorul public pentru a face ca masurile de redresare fiscale sa fie mai eficiente?

vezi raspunsuri