anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.11.2020

Aflată la pământ, o mare societate ieseana primeşte o lovitură mortală

GALERIE
Ruine Fortus - FOTO Andrei DISCA (21)
  • Ruine Fortus - FOTO Andrei DISCA (21)
- +

Societatea Tremag SA din Tulcea a solicitat falimentul firmei Fortus SA, aflată în reorganizare judiciară. De mai mult de un an în Combinat de Utilaj Greu nu se mai desfăşoară nici o activitate.

 

Un alt partener de afaceri cere în instanţă ca fostul Combinat de Utilaj Greu, Fortus SA, să intre în faliment după ce nu şi-a onorat contractele. Fortus a scăpat în dese rânduri de faliment şi, în prezent, chiar dacă nu mai desfăşoară activitate economică de un an şi jumătate, încă se află sub incidenţa unui plan de reorganizare. La termenul de luna trecută când a fost schimbat, fostul adminsitrator judiciar, Management Reorganizare Lichidare, a solicitat, de asemenea, intrarea firmei în faliment, arătând că este imposibilă plata datoriilor din activitate economică.

Noua solicitare, venită din partea companiei tulcene Tremag SA, are la baza un rest de plată de 90.000 lei pe care Fortus trebuia să îl achite încă din primăvara anului 2014. În fapt, în baza unor comenzi avizate de administratorul judiciar de la acea vreme, consorţiul Eurobusiness LRJ SPRL şi ISD Insolvency, s-au semnat două contracte privind livrarea de produse refractare cu valoarea de 150.000 euro fără TVA (680.000 lei fără TVA). În primă fază, Fortus a confirmat posibilitatea plăţii produselor comandate, dar ulterior a ridicat doar parţial bunurile, emiţând bilete la ordin pentru produse cu o valoare de circa 261.000 lei.

Toate biletele au fost refuzate la plată din lipsă totală de disponibil, moment în care a urmat o serie de adrese ale Tremag pentru achitarea obligaţiilor. La sfârşitul lunii mai, Fortus s-a angajat să plătească sumele şi chiar să primească şi produsele comandate şi neridicate, însă nici această minută dintre cele două părţi nu a fost respectată de firma ieşeană. În luna august a fost semnată o nouă înţelegere, prin care Fortus s-a angajat să plătească produse în cuantum total de 111.000 lei tot prin bilete la ordin, însă Tremag a putut încasa doar suma de 23.000 lei, rămânând astfel un rest de plată de 90.000 lei.

„Cu toate că am solicitat în nenumărate rânduri, plata contravalorii produselor livrate şi neachitate , solicitări adresate debitoarei Fortus SA, administratorului special şi administratorilor judiciari, prin adresele noastre din 14 noiembrie 2014, 28 noiembrie 2014, 14 ianaurie 2015, 9 februarie 2015 şi 8 aprilie 2015, nu am primit niciun răspuns, fapt ce confirmă lipsa unei perspective din partea conducerii societăţii în reorganizare şi a administratorilor judiciari privind posibilitatea achitării obligaţiilor de plată născute în perioada de reroganizare. Ca urmare, în situaţia în care desfăşurarea activităţii de către Fortus SA Iaşi aduce pierderi averii sale, coroborat cu nerespectarea planului de restructurare, considerăm că sunt întrunite condiţiile prevăzute de art 105 şi art 107 alin 1 lit C din legea 85/2006 şi în aceste condiţii solicităm să aprobaţi intrarea în faliment a SC Fortus SA”, potrivit cererii depuse de Tremag Tulcea la Tribunalul Târgu Mureş. Cererea firmei tulcene va fi analizată de magistraţi pe data de 23 noiembrie, ora 12.30.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

COVID-19, ca un avertisment

Nicolae GRECU

COVID-19, ca un avertisment

Învăţăturile diavolului coronavinus cătră Majestatea Sa Regele fotbalului.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (II)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (II)

Spre a ilustra consideraţiile din foiletonul trecut, autorul prezintă o serie de exemple concrete de degradare a cântecului popular actual.

Un vis

arh. Ionel OANCEA

Un vis

Se făcea că peste oraşul nostru a coborât în chip vădit duhul înţelepciunii. Datorită acestei minuni, consilierii judeţeni, cei locali, preşedintele, primarul, personalităţile marcante ale partidelor politice ajung la două idei, culmea, comune. 

O lume „curată”

Alexandru CĂLINESCU

O lume „curată”

Nu e, cred, lipsit de interes să ne imaginăm cum ar putea arăta lumea de mâine şi, în ce mă priveşte, să avansez câteva propuneri - sper - constructive.

pulspulspuls

Ce poză, ce vremuri...

Ce poză, ce vremuri...

Iaca ce poză am mai pescuit zilele astea prin bulboanele alea întunecate ale politichiei ieşene prezente pe Facebook, stimaţi telespectatori! 

Caricatura zilei

Dezcarcerare

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.