anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Aflați ce mesaj a fost scris pe răvașul extras de Mugur Isărescu la Iași

GALERIE
isarescu-iasi cascaval
 • isarescu-iasi cascaval
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asa­chi“ din Iaşi (TUIAŞI) a fost, joi, 15 decembrie, gazda unei delegaţii a Băncii Naţionale a României condusă de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Prof.dr. Dan Caşcaval, rectorul TUIAŞI, prof.dr. Da­niel Condurache, prorectorul responsabil cu informatizarea şi comunicaţiile digitale, prof.dr. Daniela Tărniceriu, decanul Fa­cultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ETTI), şi Mihaela Ştirbu, director al Bibliotecii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“, au condus invitaţii într-un tur ghidat al aulei şi bibliotecii instituţiei de învăţământ superior tehnic.

Aflată în administrarea TUIAŞI, în Corpul A, împărţit cu Universitatea „Al.I. Cuza“, Aula „Gheorghe Asachi“ a găzduit şedinţele Senatului României în perioada din Primul Război Mondial.

Mugur Isă­rescu s-a declarat impresionat de Biblio­teca Universităţii Tehnice. Guvernatorul BNR a trecut printr-un „ritual“ al bi­bliotecii şi a extras un răvaş dintr-o urnă cu mesaje pe care a găsit inscripţionat îndemnul: „citeşte mai întâi cărţile bune, căci nu vei avea timp să le citeşti pe toate“. Semnând în Cartea de Onoare a bibliotecii, acesta a transmis conducerii Universităţii „succes în efortul de reabilitare“.

Uni­versitatea a fost încurajată să facă parte din programul Academica BNR, care presupune un parteneriat între BNR, Consiliul Naţional al Rectorilor şi universităţile din România ce au ca demers formarea studenţilor în domeniile feno­menelor şi proceselor economico-financiare, guvernatorul exprimându-şi convingerea că există o puternică apropiere între învăţământul tehnic şi cel economic, cele două fiind, în anumite domenii comune, indivizibile.

„Domnul Mugur Isărescu ne-a sfătuit să insistăm foarte mult pe fonduri europene şi pe cele naţionale pentru reabilitarea corpului de clădire în care se află şi biblioteca, şi aula. A fost impresionat de tot ce înseamnă arhitectură, şi chiar de vechimea fişelor din bibliotecă. A dorit să ţinem legătura şi să ne implicăm, pentru că, în viziunea dumnealui, învăţământul tehnic are o mare importanţă în dezvoltarea instituţiilor bancare“, a declarat rectorul Dan Caş­caval.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.