Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Afterhills, la înălţime în toate cele patru zile. Poate fi pus pe harta marilor festivaluri

GALERIE
afterhills (2)
  • afterhills (2)
- +
Iaşul şi organizatorii privaţi ai acestui important eveniment au demonstrat în ultimele zile că au pus efectiv oraşul şi festivalul Afterhills pe harta marilor festivaluri. Faţă de anul trecut, ediţia din acest an a fost un succes chiar din prima zi, organizatorii comunicând o participare de circa 30.000 de persoane, numărul crescând de la o zi la alta. De altfel, ieşenii au putut simţi în tot oraşul un aflux de tineri din afara judeţului. Opiniile culese de „Ziarul de Iaşi“ arată că până şi cei mai pretenţioşi festivalieri au putut găsi muzică pe gustul lor la cele nouă scene mici sau la scena principală, de joi până aseară. „Hotelurile au fost pline, companiile aeriene au suplimentat zborurile, traficul a fost infernal, iar acesta nu este decât un semn că în Iaşi au venit foarte mulţi turişti. Semnalele din partea partenerilor Afterhills ne dau încredere că putem să fim chiar cel mai important festival din ţară şi printre cele mai importante festivaluri din Europa“, spune Ovidiu Biber, organizatorul evenimentului. Unul dintre punctele slabe, semnalate de participanti, a fost transportul organizat de către Primărie.

Câteva zeci de mii de persoane au petrecut zilele acestea la Afterhills, demonstrând astfel că este cel mai mare festival din zona Moldovei şi unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din ţară. Porţile festivalului s-au deschis pe 31 mai, la ora 16, şi, conform organizatorilor, încă din prima zi au ajuns aproximativ 30.000 de persoane la evenimentele Afterhills. În ciuda amplorii pe care l-a avut festivalul, şi chiar dacă organizatorii au făcut tot posibilul ca lucrurile să fie cât mai plăcute pentru festivalieri, Primăria Iaşi, partener al evenimentului şi cel care trebuia să pună la dispoziţie suficiente mijloace de transport în comun, nu s-a descurcat. Oamenii s-au călcat în picioare pentru a urca în autobuzele puse la dispoziţie pentru Afterhills şi, chiar dacă trebuiau să fie curse la fiecare 15 minute, timpul de aşteptare în staţii a fost adesea şi de peste 45 de minute.

Prima zi de Afterhills a venit cu probleme pentru cei care au dorit să ajungă la festival, mijloa­cele de transport puse la dis­poziţie de către Primăria Iaşi fiind puţine şi vechi. Pe lângă faptul că timpul de aşteptare în staţii de­păşea 40 de minute, acestea s-au umplut până la refuz şi, pentru că mijloacele de transport nu aveau aer condiţionat, iar afară soarele ardea necruţător, câteva persoane chiar au leşinat în drum spre festival. Mai mult, angajaţii SCTP care stăteau în staţia din Piaţa Unirii sfătuiau oamenii să meargă cu autobuzele 20 sau 43 c, care mergeau spre Complexul comercial ERA. Chiar şi în aceste mijloace de transport, timpul de deplasare până în zona festivalului depăşea 30 de minute. Traficul din zona Păcurari a fost infernal, mai ales în prima şi a doua zi de Afterhills. Pe lângă cei care doreau să ajungă la festival, mulţi dintre ieşeni au plecat din oraş pentru a petrece sfârşitul de săptămână prelungit.

Afterhills, festival de muzică şi artă

În ciuda dificultăţilor întâm­pinate de cei care au venit la festival până la trecerea de porţile Afterhills, odată ajunşi aici au avut şansa să participe la un eveniment de amploare, care a oferit, pe lângă muzică, şi spectacole de stand-up comedy susţinute de cei mai cunoscuţi artişti români ai momentului, precum Micutzu, Bordea, Teo, Vio sau Costel, spectacole de teatru, instalaţii de artă contemporană, dar şi un adevărat festival de street food. Până şi cei mai pretenţioşi festivalieri au putut găsi muzică pe gustul lor la cele nouă scene mici sau la scena principală.

În prima zi, distracţia a în­ceput la main stage cu Ale­xan­drina, Zdob şi Zdub, Kadebo­stany, Sunnery James & Ryan Mar­ciano, Vini Vici, David Gra­vell şi Blastoy, iar la celelalte scene atmosfera a fost întreţinută de o serie de DJ sau trupe care abordează genuri muzicale di­ferite.

Trupele

În celelalte zile, cei care au ajuns la festival au avut şansa să-i asculte pe Robin & The Backs­tabbers, pe Tricky, pe Sander van Doorn, Paul Van Dyk, Len Faki, Steve Lawler, Eats Everything, Ellen Allien sau Subcarpaţi, aceş­tia urcând pe scena principală. Însă nu doar aceşti artişti au atras fani din întreaga ţară. Cred că sunt extraterestru, CTC, Deliric sau Argatu’ au făcut concurenţă artiştilor internaţionali şi au adus în faţa scenei numită „The Shed“ mii de oameni.

Cel puţin 30.000 de oameni în fiecare zi

Organizatorii Afterhills se declară mulţumiţi pentru cea de-a II-a ediţie, şi deja se gândesc la următoarea, pregătirile urmând să înceapă imediat.

„În prima zi au fost aproximativ 30 de mii de oameni, în cea de-a doua au fost în jur de 40 de mii, iar în cea de-a treia zi, peste 50 de mii. În zona de camping sunt aproximativ 500 de corturi. Consider că ediţia din acest an a fost un succes. Hotelurile au fost pline, companiile aeriene au suplimentat numărul de zboruri spre Iaşi, iar locurile au fost ocupate. Chiar dacă traficul a fost infernal în aceste zile, acesta nu este decât un semn că în Iaşi au venit foarte mulţi turişti din afara oraşului. Toate locurile de parcare de la festival au fost ocupate, au venit foarte mulţi turişti străini, din afara ţării, iar semnalele din partea partene­rilor Afterhills ne dau încredere că putem să fim chiar cel mai important festival din ţară şi printre cele mai importante festivaluri din Europa“, a punctat Ovidiu Biber, organizatorul Fes­tivalului Afterhills.

De asemenea, Ovidiu Biber a menţionat că deja încep pregătirile pentru cea de-a III-a ediţie After­hills, şi că acesta este cel mai bun moment pentru a prezenta avantajele pe care le aduce festivalul, atât oraşului, dar şi partenerilor comerciali.

VEDEȚI IMAGINI DIN TIMPUL CELOR PATRU ZILE DE FESTIVAL:

GALERII FOTO&VIDEO: Ultima zi de Afterhills. Ploaia de vară nu i-a speriat pe ieșeni

VIDEO: Afterhills - festivalul care i-a adunat pe cei mai cool ieșeni

VIDEO: Aventură la Afterhills. Curajoșii au avut ocazia să alunece cu tiroliana

GALERII FOTO&VIDEO: A treia seară de Afterhills. Relaxare în stil occidental

VIDEO: Discotecă inedită la Afterhills. Nu se aude niciun sunet, toți dansează

VIDEO: Cea mai mare bucurie a copiilor la Afterhills - baloanele magnifice de săpun

GALERII FOTO&VIDEO: Afterhills, a doua zi de festival! Nonconformism și libertate

GALERII FOTO&VIDEO: Prima seară de Afterhills la Iași! Atmosferă electrizantă

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri