anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

GALERIE
puls
 • puls
- +

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Nu că am avea ceva cu chestiunea, care e total anormală, evident, ci doar cu personagiul care spune asta. De ce? Apăi, musiu Şică, la Iaşi oare cum a fost paraşutat pe listele locale la parlamentare conţilierul tău de imagine online, dipotatul Kocsis, om ce abia dacă ştia unde-i Iaşul pe hartă, fiind de loc din Târgu Mureş, dar trăitor la Bucureşti, totul la intervenţia mătăluţă pe lângă Alexe?

Şi asta ca să nu amintim de alegerile anterioare, când madama sinator Scântei, trăitoare la Bucureşti, dar foarte generoasă cu partidul la servicii notariale, a fost la fel paraşutată pe listele de la Iaşi doar pentru că, vorba unui ex-liberal ieşean, era o apropiată a sforăresei Alinei Gorghiu, doctorandă de Iaşi la Tudorel, şi mai ales a clanului Fenechiu-Chiuariu... O mână spală pe alta şi amândouă faţa, cum ar veni.

Iată lista completă a paraşutaţilor pe listele de la Iaşi, care au şi fost aleşi!

Şi, pentru că tot veni vorba de paraşutaţii pe listele de la Iaşi, ce moment mai bun să fie, dragi telespectatori, decât cel de acuma, ca să facem şi un mic remember din 1990 încoace, ca să vedem dacă vă mai aduceţi aminte de vreun astfel de „servant” al intereselor judeţului.

Iacătă-i, aşadar, pe toţi, pe căprării: bucureşteanul Dan  Florin Trepcea (PL’93, în legislatura 1992-1996);tot şmecheraşii bucureşteni Costel Aferăriţei (revoluţionar pe listele PAR-Vosganian-CDR) şi Mugurel Vintilă (PDSR, paraşutat pe filieră de ochi albaştri direct de Bunicuţa, via Solcanu) - ambii în mandatul 1996-2000; harghiteanul Valer Dorneanu (nu mai spunem ce şi cum, via Bunicuţa, în anii 2000-2008, adicătelea două mandate); prahoveanul Leonard Cazan (PSD, via Bunicuţa, 2004-2008), bucureşteanul Vladimit Fârşirotu (PRM, amic de şpriţuri cu Vadim, 2004-2008); tot gheneralul bucureştean Gheorghe Emacu (amic cu gheneralul UNPR Gabriel Oprea, zis Izmană, 2012-2016); Alin Ciocârlie (PUR, amic cu Varanul, 2000-2004), ardeleanul Ioan Manea (PNŢCD, 1992-1996, n-a trecut deloc prin Iaşi estimp).

Mno, acuma pe bune şi fără vrăjeală: în afară de Dorneanu, ruşinea ruşinilor, îl mai ştiţi pe vreunul din aceşti bravi reprezentanţi ai Iaşului, din care mulţi încă iau pensii babane pentru că v-au reprezentat? Vedeţi: ce vă spuneam şi noi...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.