AGAPE - prima Conferință Internațională de Coaching la Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 29.11.2020

Eveniment

AGAPE - prima Conferință Internațională de Coaching la Iași

GALERIE
sigla agapefoto unu
  • sigla agape
  • foto unu
- +

Coachingul începe să devină o formă firească de leadership, fie că este vorba despre leadership personal sau leadership de echipă/organizaţional.

Ce este coachingul profesionist?

Coachingul începe să devină o formă firească de leadership, fie că este vorba despre leadership personal sau leadership de echipă/organizaţional. Antreprenorii şi managerii sunt provocaţi de contextul economic şi social actual să-şi dezvolte stilul de coaching în conducerea echipelor şi organizaţiilor, un stil bazat pe încredere, delegare, învăţare continuă, pe responsabilizarea şi creşterea oamenilor.

Coachingul este o profesie recunoscută şi reglementată la nivel naţional (din 2014), de Autoritatea Naţională de Calificări (ANC) şi la nivel internaţional, de Federaţia Internaţională de Coaching (ICF).

Coachingul este o meta-profesie şi, în acelaşi timp, un set de competenţe transferabile în orice profesie şi domeniu de activitate. Pentru a deveni coach profesionist este necesară parcurgerea unor programe de formare acreditate de ANC şi ICF, precum şi obţinerea certificărilor emise de aceste foruri profesionale, pe bază de examene.

Coachingul este un mod de a trata oamenii, un mod de gândire, un mod de a fi. Abilităţile de coaching sunt foarte utile tuturor celor care lucrează cu oamenii: părinţi, profesori, manageri, lideri, antreprenori.

Coachingul este despre descoperirea potenţialului uman, despre obţinerea unor rezultate concrete, despre creşterea performanţelor atât la nivel individual, cât şi la nivel de grup, echipă şi organizaţie. Coachingul facilitează procesele de schimbare, ca procese de învăţare-dezvăţare şi reînvăţare pe tot parcursul vieţii. Coachingul este un instrument de dezvoltare personală şi profesională, diferit de metodele clasice de învăţare (training, mentorat, consiliere, predare, acumulare de cunoştinţe ş.a.), care vine în sprijinul omului modern, preocupat să găsească răspunsuri şi soluţii creative la provocările unei societăţi în permanentă schimbare.

Esenţa coachingului constă în facilitarea proceselor de învăţare continuă şi înflorire a potenţialului uman, care să inspire oamenii să vadă altfel lucrurile, să-şi depăşească hărţile mentale (auto)limitative, să iasă din zona de confort şi să acţioneze pentru a-şi împlini visurile şi a atinge un nivel mai profund de conştientizare şi leadership.

Ce înseamnă Conferinţa de la Iaşi pentru dezvoltarea coachingului profesionist în România?

La această conferinţă au participat, ca şi speakeri, coach profesionişti recunoscuţi pe plan mondial:

Tracy Sinclair, PCC, UK - ICF Global Chair, 2018 ( Președinte Federația Internațională de Coaching)

Hilary Oliver - PCC UK - ICF Global Chair, 2017

Dr. Lilia Dicu, MCC, Romania

Dr. Ben Koh, MCC, Singapore

Dalia Nakar, MA, MCC, Israel

Alain Cardon, MCC, France

Conferinţa a deschis o pagină importantă în dezvoltarea coachingului în România având un impact considerabil asupra mai multor componente ale practicii de coaching:
-    dezvoltarea comunităţii de coaching din Iaşi, care reuneşte coach profesionişti şi manageri-coach;
-    creşterea vizibilităţii profesiei de coach în România, o profesie în plină ascensiune la nivel mondial şi în România;
-   importanţa cunoaşterii şi aplicării eticii şi a standardelor profesionale, profesia de coach fiind reglementată prin standarde profesionale internaţionale;
-    conştientizarea beneficiilor pe care coachingul îl are atât la nivel individual, cât şi la nivel de grup, echipă, organizaţie, comunitate.

Unul dintre numele de referinţă în coachingul internaţional este Alain Cardon, care de 12 ani contribuie la dezvoltarea coachingului profesionist în România şi a comunităţii de coaching sistemic, care reuneşte coachi profesionişti, manageri, antreprenori, profesionişti din diferite industrii.

AGAPE - 120 de participanți din 13 țări, 27 de orașe, 3 continente

"The Agape Conference in Iaşi, Romania was a huge success! Congratulations to Magda Tepoi and her colleagues!" Tracy Sinclair, ICF Global Chair 2018

"Thank you for organizing the very successful October 4, 2019 Agape International Coaching Conference in IASI.  I must say that I found it to be extraordinarily enriching, truly international, excellent of the Iasi coach community, with a wide variety of enlightening speakers, a terrific audience and facilitating great connections during the breaks, dinner and "after parties".  A great experience... and I hope you will organize similar ones in the future!Alain Cardon, MCC, France

"Magda, I wanted to take this chance to thank you once more for this amazing experience in Iasi!! I truly enjoyed the Transformational coaching training and the Conference AGAPE! Everything was beautifully planned and organised by you and your team! I am so happy to have met you! You are a truly inspiring woman with much beauty, grace, strength and love!! I look forward to learning much more from you! Take good care and again thank you very much for everything!" Azadeh Razaeian, Dubai

"Magda, I am honored to visit this beautiful city and am so happy I got to meet great people in Iasi. A beautiful place where I felt I belong, strong women yet so feminine, great culture.. Thank you for this amazing coaching experience, for all your hard work to build this beautiful coaching community. Wish you all the best always." Nour Alhassan, Canada

"Bravo!! Felicitări pentru acest maraton de coaching! Nu s-a mai făcut așa ceva în România până acum, o săptămână de coaching la așa nivel și așa complex”.  Alina Hurubean, ACC, Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Gânduri despre Maradona

Nicolae GRECU

Gânduri despre Maradona

De morţi nu se vorbeşte decât de bine, dar nu trebuie uitat nici răul din ei.

Filmuletul zilei

opinii

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Eugen MUNTEANU

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Prezentarea succintă a începuturilor tradiţiei biblice româneşti continuă cu o schiţă de portret a iniţiatorului acestei tradiţii, Nicolae Spătarul Milescu.

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Ciprian IFTIMOAEI

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Problematica de gen şi egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei a fost abordată încă din anii ‘60 în cadrul studiilor despre rolul femeilor în politică şi dezvoltarea socioeconomică (women studies), mai apoi în cadrul studiilor feministe (feminist studies), iar în prezent în cadrul studiilor de gen (gender studies). În altă ordine de idei, egalitatea de tratament între bărbaţi şi femei a constituit un principiu fundamental al Uniunii Europene încă de la înfiinţarea sa. 

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

pr. Constantin STURZU

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

Unul dintre ucenicii mei avea, la un moment dat, probleme la serviciu. Se confrunta cu tot soiul de neplăceri, cu şicane şi chiar cu ameninţări. M-a întrebat ce să facă, dacă nu cumva e momentul să renunţe şi să caute altceva de lucru. Eventual în alt domeniu. Îl ştiu ca fiind o persoană competentă, talentată şi dăruită în lucrarea sa. 

pulspulspuls

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Dacă tot am vorbim ieri aici de vasilici şi tiriplici, iaca ce ne-au indicat unii cetitori atenţi: una bucată poză faină scociorâtă prin cotloanele feisbuciste, de campanie, cu actualul şi viitorul deputat de Iaşi Vasile Cîtea, ex-boxer, aflat în piaţă la Bălţaţi, locul de baştină. 

Caricatura zilei

Planul Aproape Naţional de Redresare şi Rezilienţă (zic aproape fiindcă Iașul nu este inclus)

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.