anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Agendă fizică sau smartphone? Tu ce folosești pentru a-ți organiza timpul?

GALERIE
Smartphone vs Agendă (1)
 • Smartphone vs Agendă (1)
- +

Un om ocupat este un om de succes, asta dacă consideri că fiecare oră și minut din timpul tău se traduc în bani. Cu toate că te-ai săturat de expresia „înainte era mai bine” nu este deloc o noutate faptul că, în ceea ce privește stresul și activitățile pe care TREBUIE să le faci într-o zi, 24 de ore într-o zi au devenit mult prea puține.

Astfel și nevoia de eficientizare a fiecărei ore și minut din viața de zi cu zi, tocmai pentru a avea suficient timp pentru… alte lucruri, și tot așa. Desigur, dacă tinzi spre succes, stresul zilnic de a îndesa cât mai multe lucruri de făcut în agendă, este o cheie pe care într-adevăr toți o au, dar puțini ajung să o folosească.

Dacă tot vorbim de înghesuirea activităților într-o agendă, un astfel de instrument menit să rezolve veșnica problemă a omului modern, uitatul, a fost dintotdeauna etalonul celor ce-și gestionează minuțios evidențele, cât și un orar ticsit cu detalii triviale. Până la un momentdat...

Smartphone-ul: Asistent personal, dar și viața personală pe care ți-o porți în buzunar

Uneltele de productivitate sunt un trend greu de omis atunci când vine vorba despre cuvinte cheie ca „Eficientizare”, „Optimizare”, „Acuratețe” sau chiar și „Promptitudine”. Ceea ce putem vedea și în jurul nostru, într-o lume unde „Ok Google” „Hi Bixby” sau „Hey Siri” ne permite să fim versatili în orice situație… în care avem Internet. Aplicațiile de notițe care se întrec în intuitivitate sau interfețe cât mai facile, care să-ți permită să-ți personalizezi programul, sunt doar câteva dintre obiectivele marilor corporatiști. Persoane care își însușesc și aceștia cheia succesului menționată mai sus, astfel,  prin viziunea și exemplul lor, ne permitem cu toții să facem mai multe, într-un timp cât mai... puțin.

Asta sună ideal pentru un nativ digital, pentru care „UI” și „UX” nu sunt doar denumiri fancy pentru locurile de muncă ale oamenilor cu bani. Ceea ce ne duce la alte probleme, probleme care nu mai țin de conflictul între generații, dar de veșnica încercare de a rezolva lucruri simple prin căi complicate și care necesită și mai mult timp. Astfel, poate fi definită și dilema cu care se confruntă cei ce au de-a face cu o metodă complicată de a creea simple notițe.

Agenda: Indispensabilă celui ocupat, cât și un simbol al spațiului personal

Tu ce înțelegi în ziua de azi printr-o agendă? Cadou pentru domnișoare melancolice, Indiciu al studentului eminent, Oracol pentru adolescentele cu (a/in)spirații sau un obiect găsit pe biroul oricărei persoane cu un statut social? Cert este că oricine dorește să-și păstreze informații într-un mediu cât mai puțin volatil și cât mai privat, va alege clasicele agende datate, copertate cât mai creativ și care permit o ingeniozitate imposibil de reprodus.

Există acel sentiment de siguranță și facilitate pe care deținerea unei agende ți-l inspiră, indiferent că ești prieten cu tehnologia sau nu. Accesul constant și nerestricționat de baterie sau valabilitatea unui server cloud poate fi de multe ori și un impediment, un dezavantaj, dacă vrei să privești din acest punct de vedere. Dar, ceea ce este incontestabil, constă în faptul că agenda fizică îți permite să fii rapid, creativ, eficace și versatil fără a depinde de anumite unelte și facilități extra, dincolo de un simplu creion.

Concluzie

Este destul de dificil să spui care este cea mai bună variantă de a-ți organiza timpul în ziua de astăzi, încă există suficiente impedimete la tehnologia actuală, pe care metodele clasice încă le excelează. Nu este de mirare faptul că tehnologia este varianta superioară dacă privești imaginea de ansamblu, dar, dacă te afli printre cei ce preferă simplitatea și confidența în ceva sigur și ești adept al zicalei „Verba volant, scripta manet”, cel mai bine este să recurgi la o agendă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.