Agendă fizică sau smartphone? Tu ce folosești pentru a-ți organiza timpul?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Agendă fizică sau smartphone? Tu ce folosești pentru a-ți organiza timpul?

GALERIE
Smartphone vs Agendă (1)
  • Smartphone vs Agendă (1)
- +

Un om ocupat este un om de succes, asta dacă consideri că fiecare oră și minut din timpul tău se traduc în bani. Cu toate că te-ai săturat de expresia „înainte era mai bine” nu este deloc o noutate faptul că, în ceea ce privește stresul și activitățile pe care TREBUIE să le faci într-o zi, 24 de ore într-o zi au devenit mult prea puține.

Astfel și nevoia de eficientizare a fiecărei ore și minut din viața de zi cu zi, tocmai pentru a avea suficient timp pentru… alte lucruri, și tot așa. Desigur, dacă tinzi spre succes, stresul zilnic de a îndesa cât mai multe lucruri de făcut în agendă, este o cheie pe care într-adevăr toți o au, dar puțini ajung să o folosească.

Dacă tot vorbim de înghesuirea activităților într-o agendă, un astfel de instrument menit să rezolve veșnica problemă a omului modern, uitatul, a fost dintotdeauna etalonul celor ce-și gestionează minuțios evidențele, cât și un orar ticsit cu detalii triviale. Până la un momentdat...

Smartphone-ul: Asistent personal, dar și viața personală pe care ți-o porți în buzunar

Uneltele de productivitate sunt un trend greu de omis atunci când vine vorba despre cuvinte cheie ca „Eficientizare”, „Optimizare”, „Acuratețe” sau chiar și „Promptitudine”. Ceea ce putem vedea și în jurul nostru, într-o lume unde „Ok Google” „Hi Bixby” sau „Hey Siri” ne permite să fim versatili în orice situație… în care avem Internet. Aplicațiile de notițe care se întrec în intuitivitate sau interfețe cât mai facile, care să-ți permită să-ți personalizezi programul, sunt doar câteva dintre obiectivele marilor corporatiști. Persoane care își însușesc și aceștia cheia succesului menționată mai sus, astfel,  prin viziunea și exemplul lor, ne permitem cu toții să facem mai multe, într-un timp cât mai... puțin.

Asta sună ideal pentru un nativ digital, pentru care „UI” și „UX” nu sunt doar denumiri fancy pentru locurile de muncă ale oamenilor cu bani. Ceea ce ne duce la alte probleme, probleme care nu mai țin de conflictul între generații, dar de veșnica încercare de a rezolva lucruri simple prin căi complicate și care necesită și mai mult timp. Astfel, poate fi definită și dilema cu care se confruntă cei ce au de-a face cu o metodă complicată de a creea simple notițe.

Agenda: Indispensabilă celui ocupat, cât și un simbol al spațiului personal

Tu ce înțelegi în ziua de azi printr-o agendă? Cadou pentru domnișoare melancolice, Indiciu al studentului eminent, Oracol pentru adolescentele cu (a/in)spirații sau un obiect găsit pe biroul oricărei persoane cu un statut social? Cert este că oricine dorește să-și păstreze informații într-un mediu cât mai puțin volatil și cât mai privat, va alege clasicele agende datate, copertate cât mai creativ și care permit o ingeniozitate imposibil de reprodus.

Există acel sentiment de siguranță și facilitate pe care deținerea unei agende ți-l inspiră, indiferent că ești prieten cu tehnologia sau nu. Accesul constant și nerestricționat de baterie sau valabilitatea unui server cloud poate fi de multe ori și un impediment, un dezavantaj, dacă vrei să privești din acest punct de vedere. Dar, ceea ce este incontestabil, constă în faptul că agenda fizică îți permite să fii rapid, creativ, eficace și versatil fără a depinde de anumite unelte și facilități extra, dincolo de un simplu creion.

Concluzie

Este destul de dificil să spui care este cea mai bună variantă de a-ți organiza timpul în ziua de astăzi, încă există suficiente impedimete la tehnologia actuală, pe care metodele clasice încă le excelează. Nu este de mirare faptul că tehnologia este varianta superioară dacă privești imaginea de ansamblu, dar, dacă te afli printre cei ce preferă simplitatea și confidența în ceva sigur și ești adept al zicalei „Verba volant, scripta manet”, cel mai bine este să recurgi la o agendă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Digitalizarea lui Chirica: 2 milioane de euro, din 6,7 miliarde disponibile

Cosmin PAȘCA

Digitalizarea lui Chirica: 2 milioane de euro, din 6,7 miliarde disponibile

Undeva la graniţa UE, într-un oraş în care vacile încă mai pasc prin cartiere înalţate de nicăieri, frustrările birocratice ale Berlinului sunt privite cu amuzament de edilul-şef, ca fapt divers, nicidecum ca priorităţi. În acest oraş marginal, primarul crede că digitalizarea înseamnă să baţi obrazul cu degetul unor jurnalişti care nu scriu după dictare.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Eschive

Codrin Liviu CUȚITARU

Eschive

„A venit nenorocita asta de pandemie, şcoala a trecut on-line, iar eu nu m-am mai putut eschiva. Am fentat o vreme sistemul cu lozinca defecţiunilor tehnice, dar nu mi-a mers mult. Studenţii au început să mă caute insistent şi am fost nevoit să-mi închid toate canalele de comunicare. Am dispărut pur şi simplu. Ca atare, a apărut deunăzi zvonul că profesorul Şmen ar fi decedat. Am alergat îngrozit la decanat, la rectorat, la serviciile de personal, pentru a le semnala că informaţia era aberantă. Sunt viu, pentru numele lui Dumnezeu!”

Economisirea în timpul pandemiei

Alin ANDRIEȘ

Economisirea în timpul pandemiei

Indiferent de comportamentul de consum şi de economisire pe care îl aveam înainte (super-economisitor sau mare cheltuitor), pandemia a avut un impact major asupra noastră şi a reprezentat un moment critic care va influenţa pe termen lung modul în care ne vom gestiona finanţele personale.

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

pulspulspuls

Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ

Să râdem sau să plângem cu Chirica? Noi am dat cu basca de pământ

Un amic de-al amicului Archibald Tănase ne-a tras de mânecă ieri pe la amiaz’ să ne întrebe dacă am văzut postarea aia nervoasă şi cleioasă la adresa noastră scrisă de dom’ premare Chirica. 

Caricatura zilei

Dezvoltatorul imobilar de succes se vede de mic

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.