Agent de pază la un club, condamnat la o amendă penală după ce a lovit un client

luni, 13 mai 2024, 03:00
2 MIN
 Agent de pază la un club, condamnat la o amendă penală după ce a lovit un client

Un agent de pază și-a arătat mușchii față de un tânăr dintr-un club. Gestul, căruia judecătorii nu i-au putut găsi o explicație, s-a soldat cu o condamnare relativ ușoară. Explicațiile agentului, care a reclamat că el ar fi fost cel agresat, nu au fost acceptate.

Incidentul s-a petrecut de Dragobete, în 2019. La acea dată, Cristian B. mersese cu un grup de prieteni în clubul „Tribo” din incinta Facultății de Chimie. În jurul orei 3.15, tânărul a ieșit din club pentru a fuma. Conform plângerii sale ulterioare, la întoarcerea în local, în timp ce cobora scările, a fost oprit de agentul de pază Lucian Rusu. Fără niciun motiv, acesta l-a lovit în zona ochiului stâng, iar după ce a căzut, a continuat să-l lovească cu pumnii în cap. A reușit să se ridice și să plece, iar în apropierea căminului T18 s-a întâlnit cu unul dintre prietenii ce îl însoțiseră. Acesta i-a spus că și el fusese lovit de agent atunci când încercase să intervină.

Loviturile primite de Cristian B. nu au fost grave, incidentul soldându-se doar cu zgârieturi și vânătăi. Plângerea sa a luat însă în cele din urmă forma unui dosar penal pentru purtare abuzivă. În cursul urmăririi penale, Rusu a explicat că pe la miezul nopții îi oprise pe trei tineri să intre în club, întrucât se aflau în stare de ebrietate. În jurul orei 2.00, observase că doi dintre ei se aflau totuși în club, intrând probabil într-un moment în care nu fusese atent. Ca urmare, atunci când cei doi ieșiseră la fumat, le-a spus să nu mai intre, întrucât nu le-a permis accesul. Tinerii i-ar fi răspuns însă cu insulte și jigniri, amenințându-l că sunt din Basarabia și se vor întoarce cu alte persoane. A vrut să-i conducă afară, dar tinerii au devenit violenți. Reușise să-i evacueze, ajutat de câțiva clienți, dar fără să fie agresiv cu tinerii.

Lucian Rusu nu s-a prezentat la procesul desfășurat în fața magistraților Judecătoriei, nici măcar după emiterea unui mandat de aducere. Aceștia au respins apărarea agentului din fața anchetatorilor. Așa cum fusese relatat de agent, filmul evenimentului nu explica leziunile suferite de Cristian B., confirmate de certificatul medico-legal. În plus, niciun martor nu confirma spusele lui Rusu. Judecătorii au decis condamnarea agentului de pază la plata unei amenzi penale de 5.000 de lei, corespunzătoare unui număr de 250 de zile-amendă.

Sentința a fost contestată de Rusu în fața Curții de Apel. Aici, inculpatul și-a reluat apărarea din prima fază a procesului, fără a putea fi însă mai convingător. Magistrații instanței de control judiciar nu au putut găsi astfel niciun motiv pentru a schimba decizia Judecătoriei. Apelul lui Rusu a fost respins, sentința inițială devenind definitivă.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii