anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Agent PET care detectează eficient mai multe tipuri de cancer

GALERIE
Cancer_agent_PET
 • Cancer_agent_PET
- +

Un nou radiotrasor (substanţă radio-emisivă) PET de imagistică moleculară poate diagnostica cu precizie o varietate de tipuri de cancer, oferind direcții pentru identificarea pacienților care ar putea beneficia de terapia țintită cu radionuclizi.

În cel mai mare studiu medical de acest gen, cercetătorii au descoperit că agentul 68Ga-PentixaFor a demonstrat un contrast ridicat de imagine în afecțiunile maligne hematologice, cancerul pulmonar cu celule mici și neoplasmele corticosuprarenale.

Această cercetare a fost publicată în numărul din noiembrie al Journal of Nuclear Medicine.

Agentul de imagistică 68Ga-PentixaFor este utilizat pentru a detecta receptorul 4 al chemokinei cu motiv C-X-C (CXCR4). Expresia receptorului de chemokine este un predictor al prognosticului prost la pacienții cu cancer, deoarece promovează creșterea celulelor maligne și inhibă răspunsul anti-tumoral.

„A ști care tipuri de cancer au crescut expresia CXCR4 poate avea un impact semnificativ asupra stadializării clinice a tumorilor și, ulterior, poate afecta managementul pacientului și deciziile de tratament”, a declarat Andreas Buck, directorul departamentului de medicină nucleară la Spitalul Universitar Würzburg, din Germania.

Noul agent 68Ga-PentixaFor PET este de un interes deosebit pentru cercetători deoarece oferă rate îmbunătățite de detectare a leziunilor față de alte modalități de imagistică, cum ar fi RMN, CT și chiar PET FDG.

În cadrul studiului, cercetătorii au evaluat absorbția 68Ga-Pentixa și imaginile de contrast pentru a determina cele mai relevante aplicații clinice ale examinării imagistice direcționată de CXCR4.

Două centre de studiu au efectuat 68Ga-PentixaFor PET pe 690 de pacienți cu 35 de tipuri diferite de cancer. Au fost interpretate imagini și s-au efectuat analize statistice.

O asimilare foarte mare a trasorului a fost identificată la pacienții cu mielom multiplu, carcinom corticosuprarenal, limfom cu celule de manta (LCM), adenom adrenocortical și cancer pulmonar cu celule mici. Au fost înregistrate rezultate comparabile pentru contrastul imaginii.

Conform autorilor studiului, rezultatele sugerează scenarii clinice în care 68Ga-PentixaFor PET se poate dovedi benefic pentru dirijarea terapiilor țintite CXCR4. Acest lucru este de o importanță deosebită pentru bolile maligne care nu beneficiază de un mod de examinare imagistică adecvată.
Cercetătorii au planificat acum un studiu pivot de fază III pentru a continua această cercetare în al doilea trimestru al anului 2023.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Sistemul african din interiorul României europene (I)

Mihai CHIPER

Sistemul african din interiorul României europene (I)

În relaţia cu exteriorul suntem europeni cu papion, în geopolitica internă regională triburi cu umutsha şi ibheshu.

opinii

Culpa idealismului

Codrin Liviu CUȚITARU

Culpa idealismului

La o privire atentă, se observă că, în cazul lui Eliot (invers faţă de mulţi dintre contemporanii săi), tipologia colectivă constituie doar un pretext pentru investigaţia psihologică de adâncime. Individualităţile sunt aşezate în interiorul butaforiei comunitare pentru a li se putea pune mai clar în evidenţă particularităţile morale. Nu întâmplător, aş spune, (şi) din perspectiva acestei opere, autoarea a fost considerată creatoarea (prin iradiere) a realismului psihologic.

Pietrele făcute pâine. Despre diavol şi economie

Gabriel MURSA

Pietrele făcute pâine. Despre diavol şi economie

Confundând banii cu resursele, luciferul inflaţionist a transformat pietrele în pâine, pentru că toată lumea s-a lăsat înşelată, şi-a falsificat calculele... Însă atunci când rata dobânzii începe să crească - şi ea creşte în mod inexorabil -, „bula” se sparge, iar pojghiţa de prosperitate se evaporă, lăsând în urmă un noian de investiţii nefericite...

Războiul Crimeei. Crimele războiului

Florin CÎNTIC

Războiul Crimeei. Crimele războiului

Patrie şi centru al puterii Hoardei de Aur, Crimeea a fost placa turnantă, fantasmatică şi geopolitică, a sălbaticului absolutism rusesc, care se revendică încă, şi astăzi, de la tradiţia jafului sângeros practicat de „Altîn Ordu”.

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de dosarul „Piţa pentru ţaigheri”? Iote că apare şi şeful la bară!

Vă mai amintiţi de dosarul „Piţa pentru ţaigheri”? Iote că apare şi şeful la bară!

Numai mâine nu-i poimâine, stimaţi participanţi la trafic: aşa ar putea spune unul din cei mai şugubeţi şefi din ţaigherimea roteristă ieşeană, Piele de Pork pe numele lui complet. 

Caricatura zilei

De ce s-a inventat internetul și de către cine?

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.