Agenţia de rating Moody's a menţinut ratingul de ţară al României
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Agenţia de rating Moody's a menţinut ratingul de ţară al României

GALERIE
Moodys
  • Moodys
- +

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat, miercuri seară, la începutul şedinţei de Guvern, că Agenţia de rating Moody's - prima dintre agenţiile de profil care a finalizat raportul pentru România - a menţinut ratingul ţării noastre, apreciind decizia Guvernului de la Bucureşti de a nu majora cu 40 de procente valoarea punctului de pensie. Florin Cîţu mai afirmă că încasările la buget pentru ultimele trei luni sunt mai mari decât cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

”În această perioadă, toate cele trei agenţii de rating – Moody's, Fitch şi Standard&Poor's – fac evaluarea ratingului de ţară pentru România. Prima dintre cele trei a fost Moody's care a menţinut ratingul de ţară pentru România. În raportul de evaluare se spune foarte clar că în acest an Guvernul a reuşit să câştige încrederea, atât a pieţelor financiare, cât şi a instituţiilor de rating, prin măsurile pe care le-a luat. A fost o discuţie despre ce se întâmplă cu punctul de pensie şi au apreciat decizia luată de acest guvern dar, cel mai important, în finalul raportului se spune foarte clar că menţinerea ratingului de ţară în viitor depinde foarte mult de continuitatea acestor politici responsabile implementate de Guvern în anul 2020. Urmează agenţia de ratig Fitch şi după aceea S&P”, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, miercuri seară, în debutul şedinţei de Guvern.

În acest context, premierul Ludovic Orban a solicitat ministrului Finanţelor să pună la dispoziţia agenţiilor de rating toate informaţiile pe care acestea le solicită ”pentru a-i convinge că suntem serioşi că pot să ne menţină ratingul”.

Totodată, Florin Cîţu a anunţat şi că încasările la buget pentru ultimele trei luni sunt mai mari decât în perioada similară a anului 2019, deşi Executivul a renunţat la unele taxe fără a majora altele.

”Sunt două luni consecutive, august şi sept în care încasările la bugetul României au fost mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Să ştiţi că evoluţia deficitului bugetar este în estimările pe care le-am avut, dar ceea ce este foarte important, anul acesta, jumătate din deficitul bugetar după 9 luni de zile este legat direct de măsurile pe care le-am luat pentru a susţine economia în această perioadă de criză. Sunt aproape 16 miliarde de lei care au rămas la companii. Şi luna octombrie - nu avem datele finale – dar şi luna octombrie arată o încasare mai bună a veniturilor, faţă de octombrie anul trecut, ar fi a treia lună consecutivă cu venituri mai mari decât în 2019, asta în condiţiile în care am redus taxele anul acesta, am eliminat toate taxele introduse de guvernul trecut – supraimpozitarea contractelor part time, supraacciza şi ordonanţa 114 - şi tot în aceste condiţii am reuşit să avem încasări mai bune. Ceea ce înseamnă că măsurile pe care le-am luat au avut un efect benefic în economie”, a adăugat Florin Cîţu.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Prognosis: negative

Cătălin ONOFREI

Prognosis: negative

Tratamentul se amână după moartea pacientului.

Filmuletul zilei

opinii

Visuri pietrificate

Briscan ZARA

Visuri pietrificate

Credem fără urmă de îndoială în ceva, chiar dacă nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, pentru că aşa am fost educaţi, pentru că toţi ceilalţi cred, pentru că nu există nimic care să contrazică această credinţă care ne dă confort, încredere, mulţumire, siguranţă, şi chiar dacă adevărul ni se revelează într-un mod logic sau evident, palpabil, implacabil, covârşitor de clar, noi tot nu îl recunoaştem, pentru că nu vrem.

Unirea ca axă a istoriei noastre

Mihai DORIN

Unirea ca axă a istoriei noastre

Unirea este incontestabil axa istoriei noastre moderne, întrucât de realizarea ei depindea existenţa naţională. Ea s-a construit pe existenţa unei premise - unitatea neamului şi a unei realităţi dramatice - risipirea neamului. Din îngemănarea acestora a rezultat metoda la care a recurs generaţia unirii, şi anume aceea de a pune istoria să lucreze astfel încât risipirea să fie înlocuită cu unitatea. 

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

pulspulspuls

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne trimite un cetitor fidel înregimentat politic, pe poşta rubricuţei, cu Archibald Tănase la adrisant: poza de care se face cea mai mare panaramă în interiorul filialei partidoiului ieşean în ultimele zile! 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.