Agenţia de turism de la Bucureşti a luat banii, indermediarul ieşean scos bun de plată
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Decizia finală în cazul a doi ieşeni care au plătit excursii de 46.000 de lei

Agenţia de turism de la Bucureşti a luat banii, indermediarul ieşean scos bun de plată

GALERIE
bani plata
  • bani plata
- +

Două ieşence îşi vor primi înapoi banii plătiţi pentru excursii de lux anulate în urma falimentului firmei organizatoare în 2017. Banii nu vor fi plătiţi însă de Omnia Turism, ci de intermediarul ieşean. Ulterior, SCM de Grad 1 Puls Com poate încerca să-şi recupereze pierderea odată cu ceilalţi creditori ai firmei falimentare.

O.M. şi M.T. au plătit în 2016 şi 2017 câte 23.000 de lei pentru o excursie de 18 zile în Tibet, Nepal şi India. Banii au fost încasaţi de intermediarul ieşean, SCM de Grad 1 Puls Com, care i-a virat imediat organizatorului propriu-zis, Omnia Turism Bucureşti. Aceasta din urmă a dat faliment, iar patronul s-a sinucis, vacanţele fiind anulate. La momentul respectiv, mii de români au păţit acelaşi lucru, unii rămânând chiar blocaţi în străinătate, în mijlocul sejurului.

Cele două ieşence au cerut returnarea banilor, dar fără succes, motiv pentru care s-au adresat instanţei. În prima fază a procesului, Judecătoria a acceptat argumentele aduse de intermediarul ieşean, care nu făcuse decât să pună în vânzare excursii organizate de alţii. Nu beneficiase decât de un comision din cei 46.000 de lei plătiţi de O.M. şi M.T., acestea trebuind să se adreseze organizatorului real. Nu de aceeaşi părere au fost însă magistraţii Tribunalului, care au luat în considerare faptul că cele două ieşence încheiaseră contractele nu cu Omnia Turism, ci cu intermediarul local. Acesta îşi asumase responsabilitatea asigurării serviciilor contractate, chiar dacă nu el le furniza direct. Decizia Tribunalului, de obligare la returnarea celor 46.000 de lei, a fost atacată de SCM de Grad 1 Puls Com cu recurs în faţa Curţii de Apel. Recursul a fost însă depus abia în februarie, la patru luni după sentinţa Tribunalului. Ca urmare, Curtea de Apel l-a respins, ca tardiv.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.