Agentul de pază al unui spital s-a îmbătat în post şi a sărit cu cuţitul la cadre. Culmea: tot spitalul e bun de plată
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Agentul de pază al unui spital s-a îmbătat în post şi a sărit cu cuţitul la cadre. Culmea: tot spitalul e bun de plată

GALERIE
agent paza
  • agent paza
- +

Invocând comportamentul nepotrivit al unor agenţi de pază, Spitalul de Boli Infecţioase a reziliat contractul cu firma de pază, însă a pierdut în primă instanţă. Sentinţa judecătorilor a fost luată în condiţiile în care chiar ei admit, în motivare, că unul dintre paznici s-a îmbătat în post, “a distrus uşa de la cabina de pază a spitalului, a spart geamul, a provocat scandal şi a ameninţat cu cuţitul doi brancardieri”.

 

Procesul dintre Spitalul de Boli Infecţioase şi firma Romold urmează să înceapă, în perioada următoare, la Curtea de Apel Iaşi. Magistraţii de aici vor analiza ceea ce au stabilit colegii lor de la Tribunal, care, în primă instanţă, au dat câştig de cauză firmei Romold. În esenţă, judecătorii au considerat că reprezentanţii unităţii sanitare au încălcat clauzele contractuale atunci când au reziliat contractul cu firma de pază, în ciuda presupuselor abateri comise de angajaţii acesteia.

Astfel, reiese din motivarea instanţei, între spital şi firmă a fost încheiat un acord cadru de servicii de pază. Se întâmpla în vara anului 2018, atunci când se stabilea că perioada contractului este de un an. În martie 2019, Spitalul a notificat Romold că a denunţat unilateral contractul, invocând art. 1276, al. 2 din Codul Civil. Concret, unitatea sanitară a invocat o serie de abateri pe care paznicii Romold le-ar fi comis. De pildă, agentul de securitate ar fi consumat alcool, pe 17 iulie şi 12 decembrie 2018, şi ar fi fost sancţionat de poliţie. De asemenea, pe 23 ianuarie 2019 ar fi avut un comportament nepotrivit faţă de angajaţii spitalului, iar a doua zi ar fi permis fără drept accesul unei persoane în spital, care a furat un celular dintr-un salon. Cea mai gravă faptă invocată de spital în cadrul procesului a fost în data de 6 februarie 2019.

“Agentul aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a distrus uşa cabinei de pază fiind necesară intervenţia poliţiei, care a întocmit dosar penal”, se arată în motivare. La rândul lor, reprezentanţii Romold au precizat că rezilierea contractului “s-a făcut abuziv având în vedere lipsa oricăror date privind abaterile savârşite de salariaţii săi precum şi pentru faptul că până la acea dată nu a fost încunoştiinţată despre vreo abatere deşi o mare parte din Acord se derulase deja”. După ce au cântărit argumentele fiecărei părţi, judecătorul de la Tribunal a concluzionat:

“Pârâta nu a dovedit că ar fi sesizat reclamanta cu privire la abaterile comise de angajaţii săi şi nici nu s-a dovedit că actele constatatoare ale abaterilor au fost comunicate acesteia.” Judecătorul a invocat inclusiv faptul că spitalul a trimis un e-mail către firmă, în care s-a plâns de comportamentul angajaţilor, însă nu a primit conformare de primire, conform clauzelor din contract. Prin rezilierea contractului, firma nu a mai putut executa peste 1.000 de ore de muncă asumate în acordul-cadru. Tribunalul a decis ca spitalul să achite contravaloarea acestora către firmă, mai exact 13.390 de lei. Procesul se va relua în apel pe 26 noiembrie. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Amintiri

Cătălin ONOFREI

Amintiri

Ultimele zile ale comunismului.

Filmuletul zilei

opinii

Românitate absolută

Codrin Liviu CUȚITARU

Românitate absolută

Nu se mai putea sta în incinta clocotitoare! În frunte cu rectorul şi cu drapelul naţional, intonând, marţial, cântecul „Noi suntem români”, participanţii, încolonaţi militar, au ieşit vehement pe coridoare şi ulterior în stradă...

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

George ŢURCĂNAŞU

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

Bogdan ILIESCU

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

„It is the long history of humankind (and animal kind, too) that those who learned to collaborate and improvise most effectively have prevailed.”/ „Este învăţătura istoriei îndelungate a omului (şi a animalelor, de asemenea) că cei care au învăţat să colaboreze şi să improvizeze cel mai eficient au triumfat.” - Charles Darwin

pulspulspuls

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Fiţi atenţi aicea, stimaţi telespectatori, cam cum se pune problema şi şmenul între conţilierii partidoiului ieşean, când e vorba de votat au ba în calitate de vice al premarelui pe omul buhaiului şantajist Ghihocel, cel pus pe liste de dipotatul deştept Grămadă în urma unui şantaj, aşa cum se aude prin piaţă la Alexandru, ba chiar şi pe la Nicolina (unii zic chiar că şi pe la piaţa de cornute de la Podu Iloaiei, lunea dimineaţă)! 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.