Agentul de pază care a făcut dezvăluiri despre firmă a fost forţat să demisioneze
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Agentul de pază care a făcut dezvăluiri despre firmă a fost forţat să demisioneze

GALERIE
SANTINELA SECURITY
  • SANTINELA SECURITY
- +

El a declarat reporterilor “Ziarului de Iaşi” că îşi primea salariul cu întârziere şi semnala unele nereguli la modul cum era întocmit contractul de muncă. Oficialii societăţii Santinela Security spun că plăţile întârziau din cauză că nu erau onorate la timp contractele cu clienţii .

 

În urma articolului “Un agent acuză!”, publicat cu o zi în urmă de “Ziarul de Iaşi”, Gheorghe Vartic (foto), angajatul firmei de pază Santinela Security SRL, a rămas fără loc de muncă. Angajatorul susţine că încetarea raporturilor de muncă cu Vartic s-a produs pe cale amiabilă prin demisie. În schimb, agentul de pază susţine că a fost silit să işi prezinte demisia la conducerea firmei.
 
 
"Să îţi scrii imediat demisia"
 
 
“Abia ieşisem din tură, venise colegul meu şi am plecat acasă. Când am ajuns acasă am primit un telefon de la firmă ca să ajung urgent, în jumătate de oră să fiu acolo. Ajuns la sediul firmei, şefii mi-au arătat articolul publicat de dumneavoastră în ziar şi mi-au spus: «Uite ce ai făcut! Să îţi scrii imediat demisia». I-am întrebat pentru ce motiv, iar ei mi-au spus doar să o scriu şi începând de astăzi (n.a.- ieri, 29 noiembrie) s-au încheiat raporturile de muncă”, a povestit reporterilor “Ziarului de Iaşi” Gheorghe Vartic. Contactată telefonic de “Ziarul de Iaşi”, directorul adjunct al firmei, care a refuzat să îşi dezvăluie numele întreg, preferând doar să spună că se numeşte Cristina a declarat că raporturile de muncă dintre Santinela Security SRL şi agentul de pază Gheorghe Vartic s-au încheiat pe cale amiabilă prin prezentarea demisiei angajatului.
 
 
Oficialii firmei au prins glas
 
 
Totodată, reprezentanta Santinela Security SRL a dorit să prezinte şi punctul de vedere, intitulat “dezminţire”, cu privire la articolul “Un agent acuză!”. Reamintim faptul că, până la închiderea ediţiei din data de 28.11.2013, administratorul firmei nu a putut fi contactat pentru a oferi răspunsul la acuzaţiile aduse de agentul de pază. În rândurile următoare am inserat mesajul trimis de firma de pază prin e-mail, la care conducerea Santinela Security SRL a ataşat contractul de muncă al angajatului nemulţumit şi dispoziţiile de plată: “În urma acuzaţiilor aduse de Vartic Gheorghe angajat la SC SANTINELA SECURITY SRL precum că nu şi-a ridicat drepturile salariale şi că al său contract de muncă nu are număr de înregistrare vă ataşez dovezile prin care dumnealui şi-a ridicat drepturile prin dispoziţie de plată şi contractul de muncă care este înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Iaşi. Facem precizarea că pentru luna octombrie salarizarea se face între data de 25-30 ale lunii noiembrie, drept urmare Vartic Gheorghe este cu salarizarea la zi, urmând ca în cursul zilei de azi cel târziu luni 02.12.2013 să-şi primească drepturile pentru luna Octombrie 2013 la fel ca şi ceilalţi colegi ai dumnealui. Putem adăuga că o parte din personalul angajat şi-au ridicat deja drepturile salariale afarente lunii Octombrie 2013” Potrivit dispoziţiilor de plată puse la dispoziţie de firmă, Gheorghe Vartic a primit pe data de 14.11.2013 suma de 400 lei reprezentând “salar august lichidat ^ salar septembrie 2013”. De asemenea, pe 27.11.2013, agentul de pază a primit tot 400 lei, plata fiind “salar septembrie 2013 integral”. Cele două dispoziţii de plată vorbesc de la sine şi susţin afirmaţia lui Vartic că “sumele sunt virate cu întârziere”, după cum ne-a declarat anterior agentul de pază. Directorul adjunct al firmei a răspuns la această acuzaţie că beneficiarii serviciilor de pază fac plata în intervalul 30 – 5 a lunii următoare, astfel justificându-se întârzierile cu care sunt plătite salariile angajaţilor. Mai mult în contractul de muncă semnat cu Vartic, data de plată a salariului este 25 a lunii următoare. O altă întrebare legitimă este de ce salariatul nu a primit state de plată aşa cum prevede legea şi a primit doar dispoziţie de plată.
 
 
Datele se bat cap în cap
 
 
De asemenea, reprezentanta firmei de pază a ţinut să ne dovedească faptul că contractul de muncă al lui Vartic este completat conform normelor în vigoare, că are număr de înregistrare şi data la care angajatul a început efectiv lucrul. Documentul primit prin e-mail, despre care conducerea firmei a precizat că este cel înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Iaşi, a fost încheiat şi înregistrat pe data de 14.07.2013, intrând în vigoare o zi mai târziu. Totuşi, agentul de pază când ne-a prezentat exemplarul primit (care nu avea număr de înregistrare ori dată), ne-a povestit că a completat el data de 12.07.2013 pentru “a ţine minte de când lucrez”, conform relatării sale precedente. Am confruntat aceste date cu acelea din “Registrul de procese-verbale de predare-primire a serviciului” aparţinând firmei de pază. Procesele verbale de pe 12 şi 13 iulie ţin să îi dea dreptate agentului de pază. Potrivit acestor acte, Gheorghe Vartic a efectuat prima tură începând cu data de 12 iulie seara, de la ora 19:00 până a doua zi dimineaţa, când la ora 7:00 a intrat un alt coleg de serviciu. Întrebată fiind de aceste aspecte, reprezentanta Santinela Security a declarat că a fost o perioadă de probă. “Am vrut ca angajatul să vadă dacă îi place, dacă se poate acomoda. Fireşte, a fost de acord comun. L-am şi plătit pentru acele zile”, ne-a transmis Cristina, directorul adjunct al firmei de pază. 
 
 
Ce spune şeful ITM
 
 

Contactată telefonic de reporterii “Ziarului de Iaşi”, conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi ne-a oferit un punct de vedere privind legislaţia muncii şi felul cum este reglementată perioada de probă. “O parte a angajatorilor profită de pe urma neştiinţei angajaţilor, astfel că se confundă perioada de probă cu proba de lucru. Perioada de probă se desfăşoară după semnarea contractului de muncă. Pe de altă parte, proba de lucru este cu totul altceva. Pur şi simplu, doar îI dovedeşti angajatorului că stăpâneşti cele necesare desfăşurării meseriei. Contractul trebuie semnat şi înregistrat neapărat cu cel puţin 24 de ore înaintea începerii activităţii sau a perioadei de probă. Altfel, se numeşte muncă fără forme legale şi se sancţionează potrivit prevederilor legale”, a transmis George Albulescu, inspector-şef în cadrul ITM Iaşi. Pe parcursul acestui an, pe numele firmei Santinela Security sunt înregistrate 22 de reclamaţii la ITM Iaşi. Jumătate dintre acestea sunt pentru neplata drepturilor salariale la timp, iar în altele este reclamată neplata orelor suplimentare sau a zilelor de sărbătoare legală.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Trenu

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.