anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 04.02.2023

Agitație în aceste zile la „Evidenţa Populaţiei“. Ocoliți diminețile dacă nu vă place aglomerația

GALERIE
evidenta populatiei iasi
 • evidenta populatiei iasi
- +

Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor (DLEP) are, în această perioadă, o activitatea intensă în ceea ce priveşte eliberarea de noi cărţi de identitate. Potrivit reprezentaţilor DLEP, în perioada estivală se constată o creştere a celor care solicită noi buletine, având în vedere şi faptul că direcţiei îi sunt arondate peste 565.000 de persoane. 

În acest sens, DLEP a făcut ieri o serie de recomandări celor care urmează să-şi schimbe cartea de identitate. „Recomandăm cetăţenilor să evite primele ore ale zilei, când numărul de persoane este mai mare“, se arată într-o informare a DLEP. În context, de menţionat că programul de lucru la ghişeul de eliberări este luni, marţi, miercuri 08:30-14:30, joi 10:30-18:30 şi vineri 08:30-13:30. În acelaşi timp, DLEP a arătat că taxele pentru eliberarea actului de identitatea se pot achita la sediul instituţiei, dar şi online (www.ghiseul.ro) sau prin SMS şi a subliniat că nu există taxă de urgenţă pentru eliberarea actului de identitate. 

„În perioada iulie-septembrie am introdus o zi suplimentară pentru audienţe, ziua de luni, în intervalul 14:00-16:00. Înscrierea se face la ofiţerul de serviciu“, au mai spus reprezentanţii DLEP. Nu în ultimul rând, instituţia recomandă ieşenilor să verifice, din timp, termenul de valabilitate a actului de identitate (data de expirare este ziua de naştere). „Se poate solicita un nou act cu 6 luni înainte de data expirării, este foarte important acest aspect deoarece în perioada soluţionării cererii actul valabil rămâne în posesia titularului“, se mai precizează în informarea DLEP.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viaţa publică românească în derivă

Alexandru CĂLINESCU

Viaţa publică românească în derivă

Au trecut doar câţiva ani de la marile demonstraţii de protest împotriva unor legi care urmăreau exonerarea unor infractori sus-puşi; astăzi, miile, zecile de mii de protestatari de odinioară par complet apatici, deşi ar avea nu o dată motive să iasă în stradă. Blazare? Resemnare? Indiferenţă? Evident că această lipsă de reacţie le dă guvernanţilor sentimentul impunităţii, ceea ce nu anulează însă teama că s-ar putea confrunta cu mişcări de protest.

opinii

Amfiteatrul Emil Brumaru la Colegiul Naţional

George PLEȘU

Amfiteatrul Emil Brumaru la Colegiul Naţional

Ar fi păcat ca cel mai iubit poet specializat în îngeri, întâmplător absolvent al liceului, să nu fie omagiat în spaţiul care marchează atât de multe momente importante din viaţa fiecărui adolescent care are privilegiul de a-i trece pragul. Măcar pentru următorii 75 de ani.

Iată de ce a fost Mitropolitul pe scenă

pr. Constantin STURZU

Iată de ce a fost Mitropolitul pe scenă

La recenta aniversare, pe 24 ianuarie 2023, a Unirii Principatelor Române, s-au trezit (în deja „buna” tradiţie woke!) unii să pună sub semnul întrebării prezenţa Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei pe scena din Piaţa Unirii, la momentul discursurilor festive. Motivul? „Biserica Ortodoxă s-a opus Unirii Principatelor”. 

În contra direcției noii legi a învățământului

Lucia-Gabriela MUNTEANU

În contra direcției noii legi a învățământului

Actuala variantă a proiectului de lege a învățământului prevede desființarea specializării învățătoare/ învățător din statutul de funcționare a liceelor și colegiilor pedagogice, școli din domeniul vocațional. Am afirmat argumentat în repetate rânduri, în spațiul public, ca profesoară de patru decenii la Școala Normală „Vasile Lupuˮ din Iași, că ar fi o greșeală, o nedreptate, o discriminare în raport cu celelalte tipuri de licee vocaționale, o lipsă de viziune în politica educațională, o intervenție brutală și lipsită de beneficii în continuarea unei tradiții educaționale vii și nu moarte, tradiția normalistă, în stare să slujească cea mai stringentă modernitate.

pulspulspuls

Săriţi, oameni buni: nea Măricel i-a şterpelit lui dom’ Costel marfa electorală de sub nas!

Săriţi, oameni buni: nea Măricel i-a şterpelit lui dom’ Costel marfa electorală de sub nas!

Chiar aşa s-a întâmplat, dragi telespectatori: nea Măricel, şeful de la partidoiul ieşean, a profitat se pare de faptul că menistrul Sănătăţii e pe tarlaua lui la Bucureşti şi i-a şterpelit lui dom’ Costel, şeful liberalilor ieşeni, o marfa electorală toată numai macră, bună de chiftele în campanie, chiar de sub nas!

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.