Agresorul soţului lui Nancy Pelosi a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

sâmbătă, 18 mai 2024, 09:00
1 MIN
 Agresorul soţului lui Nancy Pelosi a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Bărbatul care l-a atacat cu un ciocan pe soţul lui Nancy Pelosi, fostul lider democrat al Camerei Reprezentanţilor din SUA, a fost condamnat vineri, la San Francisco, la 30 de ani de închisoare, relatează AFP.

David DePape a fost găsit vinovat, la sfârşitul anului 2023, de pătrunderea prin efracţie în casa cuplului din San Francisco, în octombrie 2022, şi de fracturarea craniului lui Paul Pelosi.

La acea vreme, Nancy Pelosi era a treia cea mai puternică persoană din stat, în calitate de preşedinte al Camerei Reprezentanţilor şi era în mod regulat ţinta teoriilor conspiraţiei alimentate de dreapta radicală. Procesul a arătat cum DePape, un tâmplar canadian clandestin cu un stil de viaţă solitar, s-a scufundat într-o lume intoxicată de dezinformare înainte de a trece la acţiune.

Procurorul Helen Gilbert a constatat că acesta a „ţintit-o în mod deliberat” pe Nancy Pelosi cu câteva zile înainte de alegerile de la mijlocul mandatului din SUA, „din cauza funcţiei sale, a rolului său în sistemul nostru politic”. Deşi iniţial intenţionase să o vizeze pe congresmenă, Nancy Pelosi se afla în acea zi la Washington şi nu la domiciliul ei din San Francisco.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii