Agricola Târgu Frumos, vândută unui bancher elveţian
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 23.01.2022

Agricola Târgu Frumos, vândută unui bancher elveţian

Ferma era deţinută de grupul Kosarom. „A fost o oportunitate atât pentru noi, cât şi pentru cei care au cumpărat”, a spus Neculai Apostol, fondatorul companiei alimentare.

GALERIE
psd-campanie apostol4
 • psd-campanie apostol4
- +
 Fondatorul Kosarom Neculai Apostol a decis să renunţe la o componentă a grupului de firme pe care îl conduce, respectiv SC Agricola Târgu Frumos, la 11 ani după ce a cumpărat-o pentru 1,1 miliarde lei vechi. Omul de afaceri spune că a luat această decizie doar pentru că s-a ivit o oportunitate, atât pentru grupul pe care îl conduce, dar şi pentru ofertant.

 

Societatea a fost cumpărată de către familia Amschwand din Elveţia, Esther şi Andreas, cel din urmă director în cadrul uneia din cele mai puternice bănci elveţiene, Julius Baer, de la sfârşitul anului 2011. Potrivit omului de afaceri, elveţianul a venit cu o propunere foarte bună pentru ambele părţi, însă nu a dorit să ofere prea multe detalii deoarece le privesc doar pe părţile implicate. Totuşi, Apostol a fost foarte ferm în privinţa utilităţii acestei companii, Agricola Târgu Frumos având rol de a asigura materia primă (cereale) pentru fabricile de nutreţuri combinate de unde sunt hrăniţi puii de la Avi-Top şi porcii de la Suinprod. „Cerealele produse pe suprafeţele de teren de la Agricola nu îmi asigurau nici măcar 10% din cantitatea necesară. Am zis că dacă nu îmi asigură măcar 50%, mai degrabă dau altora care se ocupă cu aşa ceva, de ce să mă chinui eu? Dacă o să ne înţelegem la preţ, există posibilitatea să cumpărăm în viitor chiar de aici cereale”, a declarat Neculai Apostol. Omul de afaceri spune că vinderea SC Agricola nu făcea parte din priorităţile sale, însă propunerea venită din partea elveţienilor l-a făcut să renunţe la firmă. „A fost o oportunitate atât pentru noi, cât şi pentru cei care au cumpărat. Întâlnindu-se două oportunităţi am bătut palma şi s-a realizat o afacere. Ei mai au terenuri în zonă şi doresc să dezvolte cu mult mai mult. A fost o ofertă care s-a negociat de ambele părţi şi când s-a ajuns la concluzia că ambii avem de câştigat, am decis să vând”, a completat fondatorul Kosarom. Întrebat despre valoarea tranzacţiei, Neculai Apostol ne-a spus că suma este confidenţială, „cercetările” trebuind să fie făcute „în altă zonă”. „Voi ar trebui să staţi cu ochii ca pe butelie în altă zonă, pe tranzacţiile făcute de instituţiile publice, ar fi mult mai interesant. Aici este vorba despre o înţelegere între noi şi ei, iar suma este confidenţială”, a conshis Neculai Apostol. Potrivit topului realizat de Forbes anul trecut, familia Apostul are o avere estimată la aproximativ 19 milioane euro, situându-se pe locul 243 în Top 500 miliardari români.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X