anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Agricola Târgu Frumos, vândută unui bancher elveţian

Ferma era deţinută de grupul Kosarom. „A fost o oportunitate atât pentru noi, cât şi pentru cei care au cumpărat”, a spus Neculai Apostol, fondatorul companiei alimentare.

GALERIE
psd-campanie apostol4
 • psd-campanie apostol4
- +
 Fondatorul Kosarom Neculai Apostol a decis să renunţe la o componentă a grupului de firme pe care îl conduce, respectiv SC Agricola Târgu Frumos, la 11 ani după ce a cumpărat-o pentru 1,1 miliarde lei vechi. Omul de afaceri spune că a luat această decizie doar pentru că s-a ivit o oportunitate, atât pentru grupul pe care îl conduce, dar şi pentru ofertant.

 

Societatea a fost cumpărată de către familia Amschwand din Elveţia, Esther şi Andreas, cel din urmă director în cadrul uneia din cele mai puternice bănci elveţiene, Julius Baer, de la sfârşitul anului 2011. Potrivit omului de afaceri, elveţianul a venit cu o propunere foarte bună pentru ambele părţi, însă nu a dorit să ofere prea multe detalii deoarece le privesc doar pe părţile implicate. Totuşi, Apostol a fost foarte ferm în privinţa utilităţii acestei companii, Agricola Târgu Frumos având rol de a asigura materia primă (cereale) pentru fabricile de nutreţuri combinate de unde sunt hrăniţi puii de la Avi-Top şi porcii de la Suinprod. „Cerealele produse pe suprafeţele de teren de la Agricola nu îmi asigurau nici măcar 10% din cantitatea necesară. Am zis că dacă nu îmi asigură măcar 50%, mai degrabă dau altora care se ocupă cu aşa ceva, de ce să mă chinui eu? Dacă o să ne înţelegem la preţ, există posibilitatea să cumpărăm în viitor chiar de aici cereale”, a declarat Neculai Apostol. Omul de afaceri spune că vinderea SC Agricola nu făcea parte din priorităţile sale, însă propunerea venită din partea elveţienilor l-a făcut să renunţe la firmă. „A fost o oportunitate atât pentru noi, cât şi pentru cei care au cumpărat. Întâlnindu-se două oportunităţi am bătut palma şi s-a realizat o afacere. Ei mai au terenuri în zonă şi doresc să dezvolte cu mult mai mult. A fost o ofertă care s-a negociat de ambele părţi şi când s-a ajuns la concluzia că ambii avem de câştigat, am decis să vând”, a completat fondatorul Kosarom. Întrebat despre valoarea tranzacţiei, Neculai Apostol ne-a spus că suma este confidenţială, „cercetările” trebuind să fie făcute „în altă zonă”. „Voi ar trebui să staţi cu ochii ca pe butelie în altă zonă, pe tranzacţiile făcute de instituţiile publice, ar fi mult mai interesant. Aici este vorba despre o înţelegere între noi şi ei, iar suma este confidenţială”, a conshis Neculai Apostol. Potrivit topului realizat de Forbes anul trecut, familia Apostul are o avere estimată la aproximativ 19 milioane euro, situându-se pe locul 243 în Top 500 miliardari români.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Alexandru LĂZESCU

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Chiar şi în această perioadă de criză economică severă valorile culturale vor ocupa un rol tot mai proeminent în disputele politice şi electorale din spaţiul occidental.

opinii

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Nichita DANILOV

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Da, istoria o scriu învingătorii, dar o scriu şi istoricii. Uneori chiar şi poeţii. Şi când spun aceasta, gândul îmi zboară la Homer. Poate că nici aheii, nici troienii nu a fost atât de viteji pe câmpul de luptă cum apar în scrierile sale. Homer a prezentat faptele prin prisma sa poetică. De aici şi toată grandoarea şi măreţia ce sfidează veacurile.

Despre competitivitatea digitală a României

Ciprian IFTIMOAEI

Despre competitivitatea digitală a României

Ţara noastră rămâne în urmă pentru mai mulţi indicatori din categoria „capitalul uman”, având un nivel foarte scăzut de competenţe digitale de bază în comparaţie cu media UE. În ceea ce priveşte aspectele pozitive menţionate în Raportul DESI faţă de România se remarcă poziţiile înalte privind proporţia de femei specialişti în TIC la angajare (locul 2) şi absolvenţi TIC (locul 4) în UE-27.

Porumbeii şi planeta

Michael ASTNER

Porumbeii şi planeta

Mă duc la cumpărături. Ajuns la intersecţia Lidl - Policlinica Galata, văd o femeie mai în vârstă care tocmai se pregătea să hrănească... porumbeii. Care porumbei, zeci, poate chiar sute (s-a format un stol uriaş în zonă, stol ce acum câţiva ani nu exista), evident că au început să coboare şi să se adune pe terenul viran dintre trotuar şi gardul Policlinicii. 

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.