Agricultura românească a fost pusă pe butuci! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 30.07.2021

Comunicat de presă

Agricultura românească a fost pusă pe butuci! (P)

GALERIE
vasile citea
  • vasile citea
- +

De când au preluat frâiele guvernării, cei care se intitulează urmaşii Brătienilor, împreună cu cei care militează pentru dezordine socială, şi aici mă refer la cei care reprezintă formaţiunea USR PLUS, şi-au fixat o ţintă principală de la care nu doresc să abdice.

Ținta este reprezentată de fermierul român şi sectorul agricol. Mai întâi am aflat că programul "Tomata" gândit de P.S.D. nu mai este bun şi că el va fi înlocuit de un ajutor de minimis total neatractiv. Apoi am aflat de faptul că planul P.S.D. de susţinere financiară a infrastructurii de irigaţii nu ar fi sustenabil, fapt pentru care actuala guvernare a promis 30 de proiecte noi de investiţie în infrastructura de irigaţii şi fermierii au rămas doar cu promisiunile.

Nu în ultimul rând, este de notorietate faptul că Guvernul României a refuzat să achite fermierilor români despăgubirea pentru culturile de primăvară calamitate, deşi majoritatea asociaţiilor profesionale de profil au arătat că acest lucru echivalează cu falimentul sectorului agricol.

Și, ca şi cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, actuala putere din Parlament a respins, săptămâna trecută, un proiect de lege care avea ca scop instituirea unor facilităţi pentru producătorii autohtoni în relaţia acestora cu marile lanţuri de retail printre care menţionăm:

- obligaţia comercianţilor persoane juridice autorizate ca pentru anumite produse ( lactate, carne, legume, fructe, panificaţie şi produse de patiserie şi cofetarie ) produse aparţinând producătorilor din România să asigure spaţii de expunere şi vânzare de cel puţin 50% din suprafaţa existentă pentru comercializarea alimentelor.

În tot acest timp în care producătorul român primeşte lovitură după lovitură, pe masa românilor putem găsi produse de calitate îndoielnică, ieftine, importate, dar care asigură, prin adaosul comercial aplicat, o sursă perpetuă de profit pentru lanţurile de retail.

Ne întrebăm ce se doreşte în realitate cu sectorul agricol şi de ce riscăm sănătatea populaţiei cu produse îndoielnice. Nu a trecut mult timp de la scandalul dublului standard, România fiind pe lista ţărilor discriminate de producătorii externi care au umplut magazinele noastre cu produse de mâna a doua şi a treia doar pentru simplul fapt că, geografic, suntem mai apropiaţi de Est decât de Vest.

Respingerea proiectului de lege menţionat mai sus nu face altceva decât să confirme faptul că Guvernul României nu are ca preocupare sectorul agricol din România ci, mai mult ca sigur, vizează alte interese în sectorul produselor agricole, comanda reală fiind în altă parte decât la Palatul Victoria.

Partidul Social Democrat atrage atenţia că lipsa de implicare a actualei puteri în ceea ce priveşte agricultura românească va duce, inevitabil, la falimentul acesteia!

Vasile CÎTEA

Deputat de Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

În căutarea Secretarului General

Lucian DÎRDALA

În căutarea Secretarului General

În ceea ce priveşte dimensiunea geografică şi politică, ideea unui secretar general venit din Est pare, şi ea, atractivă. Pe fondul relaţiilor tensionate cu Moscova, ea ar transmite un mesaj de fermitate, date fiind încercările Rusiei de a submina stabilitatea unora dintre ţările din flancul răsăritean.

Filmuletul zilei

opinii

Ciudăţenii şi nu prea

Alexandru CĂLINESCU

Ciudăţenii şi nu prea

Digi anunţă, pentru această toamnă, un curs intensiv de jurnalism cu durata de trei luni. Prima obiecţie care îţi vine în minte este că trei luni înseamnă mult mai puţin decât trei ani de facultate (plus doi pentru un eventual master). Să admitem totuşi că e vorba de nişte cursuri intensive, cu rol de iniţiere în secretele meseriei. 

Drum fără pulbere (I)

Neculai SEGHEDIN

Drum fără pulbere (I)

Întrebat fiind de ce a încheiat pactul cu diavolul, pact care includea şi romanul Drum fără pulbere, scriitorul Petru Dumitriu ar fi răspuns sec: De foame! Judecând după averea pe care o adunase până la fuga sa în Republica Federală Germania, în februarie 1960, se pare că marele romancier era posesorul unei pofte de mâncare insaţiabile! 

Despre tinerii care nu învaţă, nu muncesc şi nu urmează o formă de pregătire profesională

Ciprian IFTIMOAEI

Despre tinerii care nu învaţă, nu muncesc şi nu urmează o formă de pregătire profesională

Avem o problemă cu forţa de muncă, o ştim cu toţii, în special cu lipsa oamenilor pregătiţi profesional/ calificaţi/ disponibili de a munci. Care sunt cauzele acestei probleme? 

pulspulspuls

Domn premare a plecat în concediu în străinătăţuri fără să spună lumii

PULS

Domn premare a plecat în concediu în străinătăţuri fără să spună lumii

Ieri dimineaţă, când se îngâna ziua cu noaptea, ghici cine se îndrepta spre aeroport, stimaţi telespectatori? Da, aţi ghicit, era dom’ premare în persoană. Nu, nu, nu era în drum spre vreo Brazilie, vreun Madagascar sau alt stat cu care nu avem acord de extrădare, nu, nu… Omul cică s-a îmbarcat efectiv ca tot omul, într-o cursă de Altalya, unde a plecat cu famiglia pentru relaxare timp de zece zile, din ce am înţeles. Du pă cum ştiţi, chiar cu o zi înainte de plecare în zona Antalyei au izbucnit masive incendii de vegetaţie şi păduri din cauza caniculei ucigătoare, şi zic unii că premarele a stat niţel la îndoială din cauza asta, a urmărit cu mare atenţie ştirile tematice, apoi a decis că musai să plece, ca să nu piadă banii pe bilete. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.