anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Agronomia vrea să inaugureze noi programe de studiu în engleză şi franceză

GALERIE
USAMV Iasi
 • USAMV Iasi
- +

În anul universitar care va începe din octombrie 2022, Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” îşi propune să crească numărul programelor de studiu în limbă engleză pentru studenţii străini. Conform rectorului, prof.dr. Gerard Jităreanu, în momentul de faţă numărul studenţilor străini care studiază în engleză la USV Iaşi este în creştere de la un an la altul cu circa 50 de noi aplicanţi în fiecare an. 

Ei studiază momentan la Facultatea de Medicină Veterinară, unde a fost solicitată deja o vizită a Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) pentru a creşte cifra de şcolarizare şi pentru a putea primi mai mulţi tineri. Un alt plan este de a deschide noi programe, care sunt deja în pregătire şi urmează a fi solicitată acreditarea şi pentru ele.

„Numărul studenţilor este în creştere, sunt 50 de tineri în plus de la un an la altul la Medicină Veterinară, este un număr bun pentru noi şi intenţionăm ca din anul viitor să oferim posibilitatea de a studia în limba străină şi la alte facultăţi, precum Ingineria Resurselor Animale şi Animaliere. Dar şi să deschidem programe în limba franceză”, a explicat prof.dr. Gerard Jităreanu.

Acesta a mai precizat că în ceea ce priveşte admiterea de anul viitor, deşi cifrele nu au fost aprobate încă la nivel guvernamental, Agronomia a cerut cu circa 10% mai multe locuri la buget pe care speră să le primească, fiind concentraţi acum pe dezvoltarea de strategii pentru ocuparea acestor poziţii. „Sperăm ca prin toate acţiunile pe care le facem să atragem un număr de candidaţi ca să ocupăm toate locurile pe care le vom scoate la concurs”, a mai precizat rectorul. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.