Ai cumva o păturică? Ediția a 9-a
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Eveniment

Ai cumva o păturică? Ediția a 9-a

Prieteni fără prieteni

GALERIE
paturica-macheta-630x300
 • paturica-macheta-630x300
- +

Iarnă. Joacă. Zăpadă. Frig. Nepăsare. Singurătate. Suflet. Inocență. Dragoste. Astea sunt doar câteva dintre gândurile pe care Roca le-a avut atunci când a decis să organizeze prima ediție „Ai cumva o păturică?”, dedicată prietenilor noștri patrupezi, pentru care iarna nu e deloc la fel de blândă cum e cu noi. Au trecut nouă ani de atunci. Nouă ani în care din ce în ce mai mulți iubitori ai micilor patrupezi fără stăpân au pus mână de la mână și au hotărât să le facă viața măcar puțin mai frumoasă.

 

Anul acesta, căţeii de la padocurile din Iaşi au la fel de mare nevoie de tine şi de puţinul pe care eşti dispus să îl oferi. Dacă nu îţi permiţi încă să adopţi, dar vrei să-i vezi fericiţi, poţi trece oricând ai timp pe la Max Dog, Adăpostul de câini din Târgu Frumos sau pe la Padocul din Tomeşti să le duci ceva de mâncare (inclusiv pâine, primită cu foarte mare entuziasm). Poți trece chiar și numai pentru a le oferi un strop de afecțiune, un zâmbet, o mângâiere sau orice urmă de atenție, pentru care îți vor fi mai mult decât recunoscători.

Dacă îți este peste mână să ajungi până acolo, noi te așteptăm sâmbătă, 17 decembrie 2016, între orele 14:00 și 16:00, în parcarea Felicia Carrefour (Bularga), cu orice îți prisosește prin casă: haine vechi, covoare, pături, jucării, produse pentru curățenie (clor, detergent, dezinfectant etc) medicamente şi hrană pentru cățeii de la padocul Max Dog, Adăpostul de câini din Târgu Frumos şi Padocul din Tomeşti. Oricât de puțin poți aduce, nu te resemna gândindu-te că nu va conta. Ce înseamnă puțin pentru tine, este de fapt enorm pentru fiecare cățel în parte, așa că aruncă un ochi prin lucrurile din casă și vezi de ce nu mai ai nevoie.

Și nu uita: poți face oricând o adopție! Nu vei schimba lumea, dar, pentru fericitul ales, ea va deveni cel mai frumos loc cu putință. Și îți va spune lucrul ăsta ție și alor tăi în fiecare zi din câte îi va da Dumnezeu. Cu reală dragoste, devotament și respect, pentru că nu-ți va cere niciodată ce nu-i poți oferi, dar și-ar da oricând viața pentru prietenul lui.

Indiferent de efortul pe care poți să îl faci, nu ezita. Orice gest va fi bine primit, apreciat și răsplătit înzecit de îndată ce te uiți în ochii blânzi ai sărmanilor patrupezi. Măcar o dată pe an, hai să arătăm că ne pasă, că putem fi și noi prieteni la rândul nostru pentru niște ființe care ne sunt alături oricând, oricum, oricât. Necondiționat.


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dicţionar politic 2021 (II)

Cătălin ONOFREI

Dicţionar politic 2021 (II)

Cuvântul specific anului 2021 este „trădare”. Dacă ar fi să-l personalizez, mi-aş imagina un păpuşoi uriaş, blond, cam stricat, ce repetă sacadat, ori de câte ori îl scapi cu fundul în sus, pe-se-de, pe-se-de, pe-se-de…

Filmuletul zilei

opinii

Paradoxul australian

Briscan ZARA

Paradoxul australian

Nu zic să accepţi pe oricine îţi bate în poartă, mai ales acum că stai într-un cartier select, curat, pretenţios, ai iarba tunsă la milimetru, în casă miroase a levănţică şi nu găseşti fir de praf nicăieri, dar trebuie totuşi trasată o linie între democraţie reală şi abuz democratic, cu damf de tiranie.

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Cristina DANILOV

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Banii - investiţii şi decizii de afaceri - sunt de obicei legaţi de domeniul matematicii, finanţelor şi statisticii, datele indică de fiecare dată când guvernele lumii se apleacă asupra lor unde ar trebui să dirijeze resursele financiare pentru ca întreaga societate să atingă un anumit nivel de prosperitate. Dar, în familie, lucrurile stau puţin altfel, oamenii nu iau decizii financiare doar pe foaie de calcul. Le iau după cină, uneori la un pahar de vin sau după ce au terminat treburile casnice, ţinând cont de priorităţi, intenţii, dorinţe, de istoria personală, de propria lor viziune asupra viitorului, de egoul lor, în fine, de marketingul, de promoţiile şi stimulentele salariale.

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

Mihai DORIN

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

La doi ani de la debutul pandemiei, în România putem face un succint bilanţ. Aceasta a prilejuit developarea realităţilor social-politice, instituţionale şi a mentalităţilor specifice unei societăţi întârziate. Metoda comparativă înlesneşte clarificarea diferenţelor de abordare a crizelor între societăţile incluzive şi cele extractive. Fără a intra în detalii, precizăm că societăţile incluzive sunt cele care edifică instituţii creative, dinamice, democratice şi predictibile, iar cele extractive sunt rezultatul selecţiei nedemocratice, prin intermediul unor soluţii opace, din interiorul cercurilor vicioase ale puterii.

pulspulspuls

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Pentru că auzim că multă şi zbuciumată curiozitate a mai trezit zilele trecute pontul nostru legat de faptul că viitoarea şefă a Operei ieşene, în locul amicului lui Chirică, ar urma să fie o madamă de bine din târg apropiată de partidoi, iacătă că pe azi avem ceva date mai concrete, în afară de genul viitoarei şefe, adicătelea cel femeiesc, despre care vedem că a creat atâta vâlvă. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X