anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

duminica, 02.04.2023

COMUNICAT DE PRESĂ

Ai grijă de viitorul tău: semnează petiţia pentru susţinerea Pilonului II de Pensii

GALERIE
petitie pnl iasi pensii (1)petitie pnl iasi pensii (2)petitie pnl iasi pensii (3)
 • petitie pnl iasi pensii (1)
 • petitie pnl iasi pensii (2)
 • petitie pnl iasi pensii (3)
- +

PNL Iaşi, cu sprijinul membrilor TNL, intensifică campania de informare cu privire la pericolul naţionalizării Pilonului II de Pensii şi riscurile la care se supun cei care şi-au plătit contribuţiile la fondul privat de pensii.

Peste 4 milioane de angajaţi români care contribuie la Pilonul 2 riscă să rămână fără banii agonisiţi prin muncă cinstită, ca urmare a măsurilor iresponsabile puse la cale de Guvernul PSD. Pentru a împiedica jaful din conturile Pilonului II, membrii PNL şi TNL Iaşi au luat măsuri pentru strângerea semnăturilor în rândul ieşenilor.

"Guvernul PSD-ALDE cheltuie mult mai mult decât încasează, iar de pe piețele externe ne-am tot îndatorat, de aceea singura soluție, varianta de urgență este acaparea Pilonului II de Pensii! Naționalizarea banilor privați! Ar fi supapa necesară pentru a ieși din încorsetarea bugetară și a câștiga timp până când românii se prind că țara e în colaps! Economia României gâfâie sub povara actualei guvernări și prognozele pentru sfârșitul anului sunt sumbre, iar pentru anul viitor, Dumnezeu cu mila! Pentru PSD vine scandența propriilor minciuni, doar că tot românii vor fi cei care vor plăti prețul unei guvernări dezastruoase!", a declarat Costel Alexe, preşedintele PNL Iaşi.

Prin această campanie, ieşenii trebuie să înţeleagă faptul că, în momentul de faţă, contribuţia angajatului la Pilonul II de Pensii este de 3,75% din salariul brut iar banii se află în conturi individuale administrate de fonduri private. Aceşti bani pot fi retraşi într-o singură tranşă sau distribuiţi lunar, ori pot fi lăsaţi moştenire, avantaje care, prin măsurile puse la cale de Dragnea şi Tărinceanu, vor dispărea. În fond, actualul Guvern a realizat că este depăşit de situaţie şi nu poate acoperi "pensiile speciale" din pilonul public de pensii, care funcţionează cu un deficit de 14 miliarde lei. Mai mult de atât, reducerea procentului de contribuţie la fondul privat va echivala cu pensii mai mici.

"DesființareaPilonului II de Pensie înseamnă furt din banii noștri. Dimensiunea furtului este uriasa: până acum, la pilonul II s-au virat 35.7 miliarde de lei, iar administratorii privați au crescut această sumă la 43.2 miliarde lei. Pilonul I de Pensie, administrat de stat, este în perfuzie, alimentat în fiecare an cu contribuții de la bugetul consolidat al statului", a declarat deputatul Marius Bodea. 

TNL Iaşi îndeamnă ieşenii să semneze petiţia accesând pnl.ro/petitie, astfel încât actualul Guvern să înţeleagă mesajul că suveranitatatea naţională aparţine poporului român şi nu a unei găşti care atentează la viitorul celor care au contribuit până acum la Pilonul II de Pensii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.