Ai gustat piersiici sau pepene la grătar? 7 legume si fructe pe care poti sa le frigi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ai gustat piersiici sau pepene la grătar? 7 legume si fructe pe care poti sa le frigi

GALERIE
piersica la gratar
  • piersica la gratar
- +

Fructele si legumele la gratar sunt surprinzator de savuroase. Profita de varietatea fructelor si legumelor din perioada verii si incearca sa le mananci si altfel decat obisnuiai pana acum. Fripte pe gratar, acestea capata cu totul alt gust.

Piersicile
Piersicile la gratar sunt un desert minunat. Gustul acestor fructe devine si mai intens datorita fumului de gratar si zaharului care se caramelizeaza pe foc. Poti sa mananci piersicile la gratar alaturi de inghetata de vanilie, pe care sa o decorezi si cu cateva felii de piersica proaspata si cateva nuci.

Avocado
In cazul in care pana acum ai consumat avocado simplu sau in guacamole, incearca-l si la gratar. Avocado la gratar se prepara foarte simplu: taie-l in doua, presara putin ulei de masline, sare si piper si asaza-l cu partea taiata, pe foc nu foarte incins, timp de 10 minute. Avocado la gratar are o textura fina, asemanatoare cu cea a untului. Dupa ce este gata, poti manca avocado facut pe gratar cu putin suc de lamaie.

Pepene galben
Pepenele galben la gratar este una dintre cele mai inedite tratatii pe care le poti incerca, vara, cand acestia sunt copti si dulci. Inainte sa pui pepenele pe gratar, curata-l bine de coaja si de seminte si presara ulei. Pepenele galben se taie in felii groase cand vrei sa il pui pe gratar. Cand este gata, mananca pepenele galben cu Prosciutto.

Castraveti
Castravetii nu se pun doar in salatele de vara, ci se pot frige pe gratar pentru a fi o excelenta garnitura langa peste, pui sau carne de miel. Pregateste castravetii pentru gratar, condimentandu-i cu ierburile aromatice care sunt pe gustul tau, stropiti cu putin ulei de masline si suc de lamaie.

Salata verde
Salata verde la gratar este un mod inedit de a pregati ceva delicios si cu putine calorii. Pentru a o pune la fript, taie salata in doua, pe mijloc, presara putin ulei si las-o pe foc pana cand incepe sa arate precum bucatile de carne la gratar. Salata fripta pe gratar are o textura crocanta si aroma de unt.

Conopida
Conopida este o legume sanatoasa si o sursa importanta de fibre. Pentru a face conopida la gratar, alege cea mai mare capatana pe care o gasesti la piata. Taie felii mici pornind din afara spre mijlocul conopidei, apoi presara ulei de cocos, paprika pentru culoare si chimen pentru o aroma deosebita. Cand faci conopida la gratar, tine cont si lasa-o mai mult pe foc decat lasi, de obicei, alte legume.

Pepene
Amatorii de gratar si nu numai, nu ar trebui sa rateze sa savureze un pepene fript in aceasta vara. Caldura, fumul si un praf de sare vor face ca pepenele rosu la gratar sa fie delicios si sa se topeasca pur si simplu in gura. Taie feliile de pepene, pune peste acestea ulei de masline, ceapa tocata, sare si piper, apoi pune-le pe gratar cate 5 minute pe o parte, pana cand incep sa se caramelizeze.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.