Ai infiltraţii de pe acoperiş şi nu te înţelegi cu administratorul? Iată cum poţi rezolva problema!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 08.12.2021

Ai infiltraţii de pe acoperiş şi nu te înţelegi cu administratorul? Iată cum poţi rezolva problema!

GALERIE
infiltratii
  • infiltratii
- +

Sătulă să-i tot plouă în cap, o ieşeancă a reparat pe banii ei hidroizolaţia blocului în care locuieşte. Apoi, a cerut asociaţiei de proprietari să-i returneze banii cheltuiţi. După aproape trei ani de aşteptare, s-a adresat instanţei. Iată cum s-au terminat diferendul!

Ana M. locuieşte într-un apartament situat la ultimul nivel al unui bloc din Podul de Fier. Încă din 2015 începuseră să apară problemele la hidroizolaţia din dreptul apartamentului său. Problemele s-au agravat, infiltraţiile afectând apartamentul, dar şi casa scării. Solicitările sale de a se repara hidroizolaţia nu au primit niciun răspuns, aşa că femeia a luat problema în propriile mâini. A cumpărat materiale de 5.790 lei şi a încheiat un contract cu o firmă specializată, cheltuind încă 7.155 lei pentru manoperă. Astfel, în doar 10 zile, o problemă care trena de peste doi ani era rezolvată, izolaţia fiind refăcută pe o suprafaţă de 100 mp.

În faţa magistraţilor Judecătoriei, reprezentanţii asociaţiei de proprietari au afirmat că nu au avut cunoştinţă de executarea lucrărilor, ei aflând de acestea abia în 2020, când femeia a solicitat informaţii despre cei care trebuie să contribuie financiar la repararea terasei. Asociaţia a cerut respingerea pretenţiilor Anei M. întrucât contractul acesteia cu firma de construcţii nu conţinea un deviz de execuţie pe categorii de lucrări, cantităţi, valori, nu se întocmise un caiet de sarcini, nu se prezentaseră ofertele aprobate de comitetul executiv al asociaţiei sau de o comisie stabilită la nivelul scării. În plus, femeia nu respectase procedura stabilită de asociaţie pentru lucrările cu valori mari. Conform acesteia, înainte de încheierea contractului, proprietarii beneficiari trebuiau să fi achitat la zi fondul de reparaţii şi să depună într-un cont bancar un avans de 70% din valoarea lucrărilor.

Argumentele asociaţiei au fost respinse de judecători. Aceştia au apreciat că este imposibil să nu se fi cunoscut problema, câtă vreme infiltraţiile afectau şi casa scării. Apoi, nu i se putea reproşa locatarei că a rezolvat problema pe banii ei, în condiţiile în care asociaţia nu lua nicio măsură.

„Acordul adunării generale a asociaţiei de proprietari este necesar pentru utilizarea fondului de reparaţii existent, în cauză reparaţiile fiind realizate din fondurile proprii ale reclamantei. Raportat la perioada de timp îndelungată în care a existat problema infiltraţiilor, ar fi putut fi convocată în timp util adunarea generală pentru a fi discutată o eventuală necesitate de a suplimenta fondul de reparaţii şi de a direcţiona fondurile pentru repararea terasei. Nu poate invoca asociaţia de proprietari propria lipsă de diligenţă în administrarea proprietăţii comune“, au considerat judecătorii.

Aceştia au dispus plata de către asociaţie a sumei de 10.359 lei reprezentând costul reparaţiilor, dar şi a cheltuielilor de judecată în valoare de 1.523 lei. Apelul declarat de asociaţia de proprietari împotriva sentinţei a intrat pe rolul Tribunalului, care va da decizia finală.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Întâlnire online între democraţii

Lucian DÎRDALA

Întâlnire online între democraţii

Deocamdată, administraţia Biden nu doreşte decât să reafirme leadership-ul american în spaţiul pe care mass media încă îl numeşte „lumea liberă”. Este greu de crezut că, în acest moment, Statele Unite au capacitatea ori dispoziţia să exercite presiuni semnificative asupra participanţilor mai puţin merituoşi, şi cu atât mai puţin asupra statelor neinvitate la summit, cum ar fi Turcia.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (II)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (II)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

Istoria (sau isteria) unui boxer

Radu PĂRPĂUȚĂ

Istoria (sau isteria) unui boxer

Era pe vremea lui Ceaşcă un boxer sas pe care-l chema Stumpf, ne spunea Ghiţă Mutu din plutonul nostru Ghiţă intrase la facultatea de textile de la Cisnădie, de unde ştia povestea cu Stumpf, care era de fel de pe acolo. 

Ministere „croite” şi răscroite

Nicolae CREŢU

Ministere „croite” şi răscroite

Mai mult decât oriunde altundeva, cel puţin pe aici, prin Europa, la noice declară „liderii” politichiei trebuie dat „la întors”, pe reversul de biată, mai dosnică, retorică a asigurărilor „liniştitoare” puse în circulaţie publică, mediatică. 

pulspulspuls

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Pentru că tot am deschis ieri pârtia din acest sezon de iarnă cu ce se mai vorbeşte în lumea halatelor albe ca zăpada din târg, povestindu-vă cum s-a bătut palma ca mister Bazil Usturoi să rămână şef acolo unde est, şi pentru că vine vorba aşa de rar despre treburile astea extra-Covid din domeniu, am zis că numai bine să vă mai spunem una scurtă dar vioaie pe azi, că tot e miercuri, zi de post fără nicio dezlegare, nici la peşte, nici la vin sau undelemn. 

Caricatura zilei

Lapoviță

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.