Ai probleme cu banca? Mergi la mediator
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

BIROUL DE MEDIERE

Ai probleme cu banca? Mergi la mediator

GALERIE
mediere
  • mediere
- +

Pentru că toţi cei care vor să-şi tranşeze neînţelegerile în instanţă sunt obligaţi să meargă mai întâi la mediator, Ziarul de Iaşi îşi propune prin noua rubrică săptămânală să explice cu ajutorul persoanelor specializate care sunt cazurile în care este folosită medierea şi care sunt beneficiile unei astfel de practici.

O dispută între un client şi o bancă se poate rezolva pe cale amiabilă dacă părţile apelează la un mediator. Acest tip de conflict în care este implicată o instituţie bancară nu trebuie să ajungă în instanţă pentru a primi o soluţie. Calea cea mai simplă şi favorabilă ambelor părţi este medierea. Prin acestă metodă dumneavoastră găsiţi soluţia care vă avantajează cel mai mult.

Utilizând ajutorul profesioniştilor pregătiţi şi specializaţi pe mediere, veţi permite rezolvarea conflictelor şi litigiilor dumneavoastră cu rapiditate prin încheierea unui acord de mediere avantajos, conform deciziilor părţilor.

Medierea înseamnă găsirea unei soluţii

Procedura medierii este elegantă, oferind discreţie, asigurând confidenţialitate, neutralitate şi un mediu cât mai plăcut pentru a vă putea rezolva cu uşurinţă problemele.

Ce conflicte reclamate pot fi rezolvate prin mediere

Clienţii reclamă: comisioane nejustificate; dobânzi calculate greşit; informaţii incomplete sau neclare; operaţiuni neautorizate în conturi; erori în procesarea cardurilor; erori în procesarea tranzacţiilor efectuate de clienţi prin online banking; fraude bancare; înregistrări nejustificate ca rău platnic; introducerea în contractele de credit a unor clauze abuzive; necomunicarea majorării ratei dobânzii; alte conflicte financiare.

Banca reclamă: plata repetată cu întârziere de către clienţii debitori a datoriilor băneşti ori de altă natură; neplata cu rea credinţă de către clienţii debitori a datoriilor băneşti ori de altă natură; restabilirea situaţiei anterioare declanşării procedurii de insolvenţă de către clienţii debitori; refuzul plăţii nejustificate din partea clienţilor debitori băncii creditoare a dobânzilor şi penalităţilor calculate legal; denigrarea băncii în mass-media de către clienţi; depunerea de reclamaţii nejustificate la ANPC şi BNR în detrimentul băncilor; ameninţarea, insultare sau lovirea de către clienţi a angajaţilor băncii.

Soluţia pentru dumneavoastră este să solicitaţi serviciul unui mediator

Mediatorul va facilita întâlnirea dumneavoastră cu banca prin organizarea unei şedinţe de mediere în care fiecare parte îşi va prezenta problemele. Se pot organiza mai multe şedinţe de mediere atât separat, cât şi împreună, mediatorul coordonând şedinţele în aşa fel încât dumneavoastră să ajungeţi la o înţelegere.

Băncile sunt mai interesate să reeşaloneze un credit restant în favoarea clientului decât să ajungă la executare silită, care nu este o soluţie pentru nici una dintre părţi. În urma găsirii unei soluţii preliminare, reprezentantul băncii va discuta cu superiorii, iar clientul împreună cu familia sau avocatul. Dacă ambele părţi se pun de acord, mediatorul tehnoredactează acordul de mediere care va fi un act adiţional la contractul pe care îl aveţi dumneavoastră cu banca, fără a mai fi nevoie de intervenţia unui notar.

 
Mediator Liliana Ştefan

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Nicolae GRECU

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

Despre post

pr. Constantin STURZU

Despre post

Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

pulspulspuls

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Caricatura zilei

Statuie pentru europarlamentarul Rareș Bogdan

Rares Bogdan nu este iubit doar la Iasi (oras pentru care a facut atât de multe lucruri în calitatea sa de europarlame (...)

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.