Ai talente literare ascunse? Înscrie-te la Concursul de creație „Ion Creangă”! Vârsta nu contează

vineri, 14 februarie 2025, 23:11
3 MIN
 Ai talente literare ascunse? Înscrie-te la Concursul de creație „Ion Creangă”! Vârsta nu contează

Au început înscrierile pentru cea de-a 33-a ediție a Concursului Naţional „Ion Creangă” de creaţie literară – Povești. Autorii români de toate vârstele, inclusiv cei care trăiesc în afara granițelor țării, dar care nu fac parte din Uniunea Scriitorilor, se pot înscrie pentru a le fi descoperite talentele literare. Textele trebuie trimise până pe 1 martie.

Câștigătorii concursului vor fi contactați în data de 1 aprilie 2025, pe adresa de e-mail de pe care a fost trimis textul, iar premiile vor fi anunțate public pe 1 iunie 2025, pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro. Poveştile premiate la această ediţie vor fi publicate în volumul „Poveştile de la Bojdeucă”, care va fi lansat tot pe data de 1 iunie 2025.

Concursul Național „Ion Creangă” de creație literară – Povești cuprinde trei secțiuni: „Povești scrise de copii”, „Povești scrise de adolescenți”, „Povești scrise de adulți”. La secțiunea „Povești scrise de copii” pot concura elevi cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, la secțiunea „Povești scrise de adolescenți” pot concura persoane cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani, iar la secțiunea „Povești scrise de adulți” pot concura persoane cu vârste de peste 20 de ani.

Regulament de organizare și desfășurare

 

  1. Modalitatea de trimitere a textelor:

– Expediere electronică: Textele înscrise la concurs trebuie să fie trimise exclusiv prin e-mail la adresa: concurs.mnlri@gmail.com, până în data de 1 martie 2025, ora 24:00.

– Atașament: Textul va fi atașat în e-mail, în format .doc sau .docx.

 

  1. Crearea contului de e-mail:

– Participanții trebuie să creeze un cont de e-mail dedicat concursului, folosind adrese de tipul:
[titlu manuscris]@gmail.com sau [titlu manuscris]@yahoo.com (exemplu: povesteauneipisicute@gmail.com, printesa_cartilor@yahoo.com, dragonul.verde@gmail.com etc).

Obligatoriu! Adresa de e-mail și conținutul e-mailului NU trebuie să includă NUME sau PRENUME. Nerespectarea acestei cerințe va atrage descalificarea participantului.

NU se vor accepta e-mailuri care includ nume proprii (exemplu: ana.ionescu@yahoo.com).

 

  1. Subiectul e-mailului:

– Subiectul e-mail-ului va fi: „Pentru Concursul Național de Povești”.

 

  1. Categorii de vârstă:

În corpul e-mail-ului, participanții trebuie să menționeze secțiunea corespunzătoare vârstei lor: „Povești scrise de copii”, „Povești scrise de adolescenți”, „Povești scrise de adulți”.

 

  1. Cerințe pentru manuscrise:

Număr de cuvinte: Textul trebuie să aibă între 15.000 și 20.000 de semne (aproximativ 10 pagini).

Formatul textului: Microsoft Word (.doc sau .docx); Font: Times New Roman, mărimea 12; Spațiere: 1,5 între rânduri; Diacritice: Textul va include diacritice.

 

  1. Acceptarea textelor:

Text integral: Participanții trebuie să trimită o singură poveste completă în formă finală, care să cuprindă întreaga desfășurare a acțiunii, de la expozițiune până la deznodământ.

Fragmente: Nu se acceptă fragmente de poveste.

Texte multiple: Participanții nu pot trimite mai multe povești pentru o singură ediție a concursului. Trimiterea mai multor texte va duce la descalificare.

 

  1. Descalificarea:

Vor fi descalificați participanții care nu respectă cerințele de mai sus, inclusiv nerespectarea formatului e-mailului, a numelui contului de e-mail sau a cerințelor de text (exemplu: trimiterea mai multor texte, lipsa secțiunii de vârstă). Trebuie respectat anonimatul, iar numele autorului nu trebuie menționat nicăieri.

Câștigătorii Premiilor I la Concursul Național „Ion Creangă” de creație literară – Povești, la oricare din edițiile anterioare, nu mai pot participa la ediția de anul acesta și nici la o ediție viitoare, în cadrul aceleiași secțiuni. În situația în care se înscriu la concurs, vor fi descalificați. Excepție face cazul în care participantul a trecut la o altă etapă de vârstă și poate concura la secțiunile superioare din punct de vedere cronologic, respectiv „Povești scrise de adolescenți”, sau „Povești scrise de adulți”.

Mai multe informații despre participarea la concurs și criterii de jurizare găsiți aici.

Etichete: concurs, Ion Creangă

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii