Air Moldova a renunţat în cele din urmă la decizia de a relua zborurile spre Moscova

luni, 12 septembrie 2022, 09:42
1 MIN
 Air Moldova a renunţat în cele din urmă la decizia de a relua zborurile spre Moscova

Principala companie aeriană din Republica Moldova, Air Moldova, a renunţat în cele din urmă la decizia de a relua zborurile comerciale spre Moscova pe care o anunţase săptămâna trecută, în plin conflict în Ucraina, potrivit AFP.

"Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova a anunţat o directivă operaţională (…) care le interzice companiilor naţionale să efectueze zboruri în spaţiul aerian al Rusiei", a transmis Air Moldova într-un comunicat publicat duminică seară.

"Prin urmare, compania Air Moldova nu va putea asigura operaţiuni de zbor între Chişinău şi Moscova, care au fost anunţate anterior pentru 1 octombrie", a adăugat operatorul aerian.

Operatorii aerieni naţionali din Republica Moldova vor avea interdicţie să efectueze zboruri în Federaţia Rusă, conform unei directive operaţionale adoptate sâmbătă de Autoritatea Aeronautică Civilă. Air Moldova a anunţat vineri reluarea de la 1 octombrie a zborurilor spre Rusia, întrerupte de la declanşarea ofensivei ruse împotriva Ucrainei, la 24 februarie.

SURSA: Agerpres

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii