anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

AJOFM anunţă că în judeţul Iaşi sunt libere 555 locuri de muncă

GALERIE
locuri de munca
 • locuri de munca
- +

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi a publicat miercuri, 16 decembrie, lista posturilor vacante în această perioadă. La nivelul judeţului Iaşi sunt disponibile în acest moment 555 de locuri de muncă. Pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 105 joburi, în timp ce 450 de posturi se adresează celor cu studii medii sau profesionale. Pe domenii de activitate, cele mai multe locuri de muncă libere sunt în construcţii - 231 şi servicii - 221. 

În confecţii sunt listate 40 de posturi, în industrie - 37, în sănătate şi asistenţă socială - 25, iar un post este în domeniul agricultură/silvicultură. Comunicarea locurilor de muncă vacante către AJOFM Iaşi este obligatorie pentru agenţii economici, potrivit art. 10 din Legea nr. 76/2002. Însă, după o scurtă consultare a platformelor dedicate ofertelor de recrutare, numărul locurilor de muncă libere la nivelul judeţului Iaşi este mult mai mare în prezent, existând, aşadar, angajatori care nu raportează la instituţia ieşeană posturile pe care le au disponibile în cadrul firmei. Amenda pe care o riscă aceşti operatori economici este cuprinsă între 3.000 - 5.000 de lei.

Conform art. 10 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, angajatorii (persoane fizice/juridice de drept public sau privat) au obligaţia de a comunica la AJOFM toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora. (...) Totodată, angajatorii care au încadrat în muncă, conform legii, persoane din rândul beneficiarilor de indemnizaţie de şomaj, au obligaţia de a anunţa în termen de 3 zile lucrătoare AJOFM la care aceştia au fost înregistraţi, potrivit art. 41 alin. (2) din Legea nr.76/2002. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.