AJOFM Iaşi derulează un important proiect finanţat prin fonduri UE
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 26.09.2021

AJOFM Iaşi derulează un important proiect finanţat prin fonduri UE

GALERIE
NEETs
  • NEETs
- +

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi, în parteneriat cu AJOFM Maramureş, Blue Consulting SRL şi Clemon SRL, implementează proiectul „Pregătit pentru viitor”, proiect cofinanţat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020, axa prioritară 1 – îmbunătăţirea situaţiei tinerilor din categoria NEETs (tineri care nu sunt încadraţi profesional şi nu urmează niciun program educaţional sau de formare).

În acest fel cresc şansele de ocupare pe piaţa muncii pentru 1.051 de tineri din această categorie, şomeri cu vârsta cuprinsă între 16 – 29 ani (dintre care 250 din mediul rural şi 110 de etnie romă) cu rezidenţa în judeţele Iaşi şi Maramureş, prin implementarea de servicii integrate şi flexibile de ocupare pe piaţa forţei de muncă, demers concretizat prin obţinerea unui certificat de calificare de către cel puţin 780 de tineri NEETs, angajarea a minimum 455 de tineri, precum şi înfiinţarea unui număr de 36 de noi afaceri.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 19.408.550,30 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE - 16.358.423,89 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional  - 1.123.673,88 lei, iar valoarea co-finanţării eligibile a beneficiarului, respectiv AJOFM Iaşi, în valoare de 1.926.452,53 lei. Implementarea proiectului a început pe data de 2 septembrie 2021 şi se încheie pe 1 septembrie 2023. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Nicolae GRECU

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Competiţia KO are farmecul ei, dar cu rezerve aduse de pe alte coclauri ori tineri crescuţi prin rizibilul „mentoring” e greu să te baţi chiar şi cu Văsălie de la Baia Mare.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

pr. Constantin STURZU

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

Kim Ung-Yong, supranumit "copilul-minune" şi "omul cu cel mai ridicat coeficient de inteligenţă de pe pământ", fost cercetător la NASA, a ales să se retragă, încă tânăr fiind, în ţara sa natală, Coreea de Sud, la o facultate din provincie, ca profesor. 

La plimbare pe axa culturală (1)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (1)

Dacă parcurgi Iaşul de la Palatul Culturii până la ultimul rond al bulevardului Carol, intrat definitiv în memoria colectivă cu numele de Copou, oricât nerv critic ar avea cineva din partea locului sau de oriunde, trebuie să recunoască, să accepte, să admire personalitatea, duhul specific, farmecul oraşului. Axa aceasta nu este perfectă. În urbanism, indiferent unde în lume, nu există perfecţiune. Dar este vie, variată, dinamică. Este o poveste care se lipeşte de sufletul iubitor de oraş. Dacă reuşim să întregim povestea, să-i adâncim semnificaţiile, ea poate deveni un spaţiu cultural cu forţă de seducţie universală.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.