Ajută-ți inima să rămână sănătoasă (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ajută-ți inima să rămână sănătoasă (P)

GALERIE
Ajută-ți inima să rămână sănătoasă
 • Ajută-ți inima să rămână sănătoasă
- +

Inima are taine pe care rațiunea nu le poate pătrunde. — Guy de Maupassant

Inima ta este este cel mai neobosit mușchi din corpul tău. Își începe activitatea din primele patru săptămâni de la concepere și de atunci muncește fără oprire, neîncetat
până ce își încheie misiunea numită viață!

Inima ta iubește muzica, și este prietenă bună cu râsul.  Poate să se bucure alături de cei pe care-i iubești și suferă alături de cei care suferă. Se spune ca trebuie să înveți să-ți asculți inima, iar uneori ni se pare ca o viață nu ar fi de ajuns să-i înțelegem “ritmul”.

Câteva lucruri surprinzătoare despre inimă 

Inima nu acționează singură, ea este în directă legătură cu tot ce este în organismul tău și asta prin intermediul sistemului circulator.

Bătăile inimii 

Oamenii au o rată medie a bătăilor inimii de aproximativ 60-70 /min. Ceea ce înseamnă 94.000 bătăi în 24 ore, 34 milioane de bătăi pe an. Cu o speranță de viață de 75 ani se ajunge la un număr de 2,5 miliarde de bătăi într-o viață! 

Lungimea sistemului circulator

Ca să-ți dai seama cât de puternică este inima ta trebuie să-ți imaginezi că sistemul circulator este lung de aproximativ 100.000 km. Ca și comparație circumferința pământului are aproximativ 40.000 de km. Ceea ce înseamnă că dacă am face un singur fir din tot sistemul circulator, acesta ar înconjura pământul de 2,5 ori. 

Cantitatea de sange din organism

Reprezinta cca 7% din greutatea corpului să zicem între 4,5 și 5,5 l. Aceasta cantitate de sânge inima o pompează în 100.000 km cu o asemenea forță că ajunge înapoi în inimă în cca 20 de secunde.

Asta este o putere uimitoare. 

Trebuie să fim extraordinari de recunoscători inimii noastre pentru performanțele ei.

Cum am putea, deci să o ajutăm? 

Pentru ca inima ta să fie sănătoasă, trebuie să ai grijă să-i asiguri o funcționare la cei mai buni parametrii iar sistemul tău circulator să fie sănătos. Cel mai simplu mod de a ajuta inima să rămână sănătoasă este să parcurgem împreună acea lista: Așa DA / așa NU pentru a putea lua deciziile cele mai bune în cunoștință de cauză. 

Votez cu DA pentru o INIMĂ SĂNĂTOASĂ 

 • Evit grăsimile nesănătoase, sau dacă fac parte din meniu sunt atent/a la mărimea porției și asociez întotdeauna cu o salată proaspătă. Așa am cele mai multe șanse ca excesul de grăsime să nu se depună pe artere. 
 • Voi introduce în meniu, cât mai des grăsimile sănătoase. Peștele și uleiurile presate la rece au un conținut ridicat de Omega 3, respectiv Omega 9 și sunt ideale pentru reducerea colesterolului. O alta sursa de grăsimi sănătoase există în suplimente alimentare de genul uleiurilor de pește care se găsesc pe piață sub forma de pastile/capsule. Un astfel de supliment alimentar ar fi Arctic Sea Omega sub forma de pastile gelatinoase de o calitate remarcabilă.
 • Îmi găsesc plăcerea în mișcare făcută zilnic, chiar și mersul pe jos pe distanțe mai mari.
 • Voi include în meniul zilnic fructe și legume proaspete. Acestea sunt pline de antioxidanți vitamine și minerale care susțin sistemul circulator și împiedică îmbătrânirea prematură. Un adaos de antioxidanți pentru sistemul circulator și inimă nu strică niciodată. 

Votez cu NU pentru o INIMĂ SĂNĂTOASĂ 

 • Nu voi consuma în exces dulciuri care conțin zahăr rafinat. Zahărul care nu este transformat în energie și care ajunge să fie în exces în corp se transformă automat în grăsime. 
 • Nu mă refugiez într-o viață sedentară, sub pretextul că “nu am timp” de mișcare. 
 • Nu mă voi lăsa copleșit/ă de toate aspectele negative ale vieții, amplificând orice neplăcere într-un dezastru. 

Un stil de viață sănătos, consum echilibrat de apă, mișcare zilnică sunt cele mai accesibile și sigure metode pentru o inimă sănătoasă. Admit că în condițiile vieții actuale, suplimentele nutritive de calitate sunt de un real folos și absolut necesare. Sigur vei găsi multe suplimente alimentare pe piața.

Dar unele suplimente sunt special create pentru inima ta, așa cum este Forever CardioHealth

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Rădoi după Tokyo

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.