Ajutați-i să vadă marea! Preotul dintr-o comunitate săracă strânge bani să ducă copiii din sat un weekend pe Litoral
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ajutați-i să vadă marea! Preotul dintr-o comunitate săracă strânge bani să ducă copiii din sat un weekend pe Litoral

GALERIE
copii litoral
  • copii litoral
- +

Preotul din parohia cu hramul „Sfinţii Constantin şi Elena” din satul Săcăreşti, comuna Cucuteni, Judeţul Iaşi, strânge fonduri ca să ofere o vacanţă pentru cei doar zece copii din comunitate, care nu au nici posibilităţi materiale - trei zile la mare. 

Conform portalului Doxologia.ro, preotul Cosmin Brînză spune că parohia pe care o păstoreşte este una foarte mică, iar comunitatea de tineri are doar zece copii cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani. „Ne-am gândit că după atâtea luni de stat acasă ar fi o bună ocazie ca, înaintea începerii şcolii, în orice formă se va desfăşura, să le oferim o experienţă extraordinară, cu atât mai mult cu cea mai mare parte dintre ei nu au văzut marea până acum. Bineînţeles, toată excursia se va desfăşura conform normelor de protecţie, astfel încât fiecare copil să se bucure de mare în condiţii de siguranţă”, a declarat acesta pentru doxologia.ro.

Consiliul parohial a aprobat folosirea sumei de 2.000 de lei din fonduri proprii pentru vacanţa copiilor, dar asta reprezintă doar 20% din necesarul deplasării, ţinând cont că logistica presupune transport, cazare, dar şi masă pentru copii. De aceea, preotul apelează la bunăvoinţa comunităţii pentru a strânge diferenţa de 8.000 de lei pe care ar avea nevoie.

„Pentru fiecare copil am planificat suma de 1.000 de lei necesari pentru transport, cazare, hranăşi vizitarea unor obiective religioase şi turistice în cele trei zile de vacanţă. Avem deja o sămânţă oferită de consiliul parohial şi, practic, mai avem nevoie de 8000 de lei, pe care sperăm să îi primim prin bunăvoinţa oamenilor”, a mai spus preotul pentru sursa citată. Cei care vor să ajute pot dona în contul parohiei RO41BTRLRONCRT0250359702 cu menţiunea „10 la mare”. 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Riscuri şi costuri pandemice

Alexandru LĂZESCU

Riscuri şi costuri pandemice

Dacă nu se iese din cercul vicios în care mediatizarea sufocantă împinge guvernele către o continuare a măsurilor restrictive severe de o manieră unidimensională care ignoră riscurile economice şi societale, pandemia va provoca sechele cu urmări potenţial catastrofale.

Filmuletul zilei

opinii

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

Dana ȚABREA

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

De Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie 2021, Teatrul din Iaşi a oferit publicului un spectacol dezgheţat, plin de miez şi lipsit de emfază. Carmen Dominte a câştigat cu „Sindromul Quijote” prima ediţie a proiectului Lecturi3, un parteneriat între Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi revista ALECART, având ca scop promovarea dramaturgiei contemporane din ţară şi Republica Moldova prin spectacole-lectură.

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Michael ASTNER

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Eram încă la ţară, la Amnaş, când am auzit, nu mai ştiu la ce emisiune de pe Radio România Actualităţi, cum că în epocă un caricaturist de la nu ştiu ce revistă de umor l-a prezentat pe regele Carol I drept cârpaci. Adică, vezi Doamne, ditamai regele umbla cu lucruri cârpite. Nu ţin minte, din păcate, de ce anume era vorba, de ciorapi sau altceva, dar asta n-are importanţă: ideea e că s-a făcut mişto de Carol I pe tema asta aşa, de parcă Regatul României era o ţară nu săracă, nu recent născută undeva la periferia Europei, ci vreuna cu vechime într-ale civilizaţiei şi-a bunăstării!

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.