Ajutoare de stat pentru firmele din sectorul cinematografiei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

Ajutoare de stat pentru firmele din sectorul cinematografiei

GALERIE
film romanesc
  • film romanesc
- +

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, propune ajutoare de stat pentru firmele din sectorul cinematografiei, după ce a avut o întâlnire, luni, cu cu producătorul de filme Raffaela de Laurentiis şi cu Vlad Păunescu, reprezentant al casei de filme Castel Film Studios. Ministrul s-a întâlnit luni şi cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, care a reiterat importanţa dialogului cu mediul de afaceri şi promovoarea mai intensă a ofertei investiţionale româneşti pe piaţa americană.

”Realizarea unui film este o activitate de anvergură, care presupune implicarea şi a altor industrii conexe, cum ar fi industria HORECA, turism, design vestimentar şi totodată contribuie la promovarea şcolii cinematografice autohtone. De aceea, Guvernul României este angrenat într-un proces de susţinere a acestor industrii, ministerul pe care-l coordonez lucrând, în prezent, alături de reprezentanţi ai Ministerului Culturii, la un memorandum şi o schemă de ajutor de stat privind acordarea de facilităţi pentru susţinerea industriei cinematografice”, a afirmat Petrescu, după întâlnirea cu Raffaela de Laurentiis.

El afimră că aceste măsuri, practicate şi în alte state din Uniunea Europeană, precum Polonia, Ungaria şi Cehia, vor creşte atractivitatea României pentru marile case de producţie care prospectează piaţa Europei Centrale şi de Est. ”Potenţialul uriaş al industriilor creative, al cinematografiei, în special, oferă posibilităţi de multiplicare a investiţiilor în economie, promovând România în rândul preferinţelor producătorilor de top din lumea cinematografiei internaţionale”, a menţionat Petrescu.

Potrivit ministrului, interlocutorii şi-au exprimat intenţia de a dezvolta mai multe producţii de film în România. În perioada 2009-2014, valoarea adăugată brută realizată de sectoarele culturale şi creative din România au avut un trend pozitiv cu o creştere majoră a contribuţiei în PIB de la 2% în 2009 la aproximativ 7% în 2014, comparabil sectorului de construcţii, care reprezintă în mod tradiţional un contributor semnificativ în PIB-ul României.

În ceea ce priveşte întâlnirea cu ambasadorul SUA, aceasta a vizat priorităţile din cadrul parteneriatului strategic, susţine ministerul.  ”Au fost abordate, în context, priorităţile din cadrul Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii, precum şi interesul ţării noastre de a deveni membru cu drepturi depline al OECD, sprijinul partenerilor americani fiind decisiv în atingerea acestui deziderat”, arată comunicatul emis de minister.

Demnitarul român a făcut o trecere în revistă a principalelor programe naţionale derulate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat în 2017, precum sprijinirea start-up-urilor şi a debutanţilor în afaceri - Start-Up Nation -, programul naţional multianual de microindustrializare şi programul de dezvoltare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă, susţinerea şi promovarea IMM-urilor şi a meşteşugarilor artizani, încurajarea antrepernoriatului feminin, dar şi adoptarea Legii prevenţiei.

    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.