Al doilea centru medical de permanenţă în municipiul Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.07.2021

Al doilea centru medical de permanenţă în municipiul Iaşi

GALERIE
Spitalul_Sf_Spiridon_004_1_
  • Spitalul_Sf_Spiridon_004_1_
- +

Acesta va fi în apropierea Spitalului „Sf. Spiridon“.

Ieşenii au un nou centru de permanenţă care, momentan, nu oferă servicii medicale gratuite. Spre deosebire de celelalte 13 centre similare care funcţionează în tot judeţul, noul centru de permanenţă este deschis de un furnizor privat de servicii medicale. Până în prezent, centrul a obţinut de la Direcţia de Sănătate Publică din Iaşi autorizaţia sanitară de funcţionare. În următoarea etapă, centrul trebuie să intre în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, astfel încât să poată acorda servicii medicale gratuite. „DSP a autorizat centrul de permanenţă, acum furnizorul trebuie să încheie un contract cu CJAS“, a arătat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al DSP.

Organizarea unui al doilea centru de permanenţă în municipiul Iaşi a fost soluţia pe care reprezentanţii sistemului medical de sănătate au găsit-o pentru a descongestiona supraaglomerarea din Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul „Sfântul Spiridon“, acolo unde în luna ianuarie, în medie, au fost îngrijiţi peste 200 de pacienţi zilnic. Potrivit medicilor, în UPU ajung nu doar bolnavi cu urgenţe medicale, ci şi ieşeni comozi care vin în urgenţe pentru orice serviciu medical. Potrivit DSP, centrul de permanenţă va asigura asistenţa medicală continuă pentru urgenţele minore după încheierea programului medicilor, în zilele libere şi în perioada sărbătorilor legale. În prezent, în judeţul Iaşi funcţionează 13 centre de permanenţă al căror rol este să ofere asistenţă medicală primară după finalizarea programului medicului de familie. Centrele sunt organizate în diferite puncte din judeţ: la Podu Iloaiei, Bivolari, Ciorteşti, Deleni, Focuri, Mirceşti, Movileni, Plugari, Prisăcani, Schitu Duca, Vlădeni, Paşcani şi în Iaşi, în cartierul Tătăraşi.

 


  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

Nicolae GRECU

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

O mega-competiţie internaţională cu sportivi aleşi pe sprânceană, pe baza unor calificări la sânge şi în urma căreia cel mai bun trebuie să câştige cel mai mult.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Autorul continuă evocarea unor ani din anotimpul paradisiac al copilăriei şi adolescenţei petrecute pe malurile Dunării.

A fi creştin ieri şi azi

pr. Constantin STURZU

A fi creştin ieri şi azi

În viaţă experimentăm mult şi, cel mai adesea, ne alegem cu un gust amar, cu un gol în suflet. Chiar şi când suntem curioşi să aflăm cât mai multe dintr-un domeniu sau altul, ajungem la concluzia că toată ştiinţa noastră nu valorează, în faţa morţii, nici cât o ceapă degerată. Ba chiar şi când avem curiozitatea de a interacţiona cu anumite persoane, riscăm uneori prin a sfârşi dezamăgiţi.

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ioan STANOMIR

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii. Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea unor teritorii care păreau până atunci de neatins, vocaţia domesticirii cetăţenilor, toate acestea sunt simptomele răului pe care administrarea pandemiei l-a născut în societăţile noastre. Liberul-arbitru şi drepturile constituţionale au fost constant şi agresiv erodate. Frica, iar nu prudenţa, a dominat.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Răzbunarea lui Bill

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.