Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Al zecelea val

GALERIE
halep-pumnu.dulgheru-alexandra_3
  • halep-pumnu.
  • dulgheru-alexandra_3
- +

Simona Halep şi-a confirmat statutul de principală favorită a turneului de la Dubai şi a învins-o în finală pe Karolina Pliskova. Ea a obţinut al zecelea titlu din carieră şi revine pe locul III în clasamentul WTA. Din păcate, Simona  nu-şi va apăra titlul cucerit anul trecut la Doha

 
Simona Halep (locul 4 WTA şi cap de serie numărul 1), a câştigat al zecelea trofeu din carieră, al doilea de categorie Premier 5, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 7-6 (7-4 la tie-break), pe jucătoarea cehă Karolina Pliskova (18 WTA)  în finala turneului de la Dubai. Simona Halep s-a impus după o oră şi 46 de minute şi, în urma acestui succes îşi recapătă punctele pierdute săptămâna trecută ca urmare a ieşirii din clasament al turneului de la Doha 2014 şi, astfel, revine pe poziţia a treia în topul mondial.  
Finala de la Dubai a fost foarte disputată, cele două jucătoare etalând calităţile cu care s-au impus în circuit. Înaltă de 1,86 metri,  cea mai dotată dintre gemenele Pliskova, a servit foarte bine şi a lovit mingea puternic de la început. Simona a căutat liniile laterale pentru a specula mobilitatea mai redusă a adversarei. Astfel, în primele patru game-uri, cehoaica a avut un procentaj de 100 % la primul serviciu, însă Halep a anihilat deseori acest avantaj, agăţând mingile şi punctând prin backhandul său în lung de linie. S-a mers serviciu pe serviciu până la 3-3, Simona fiind prima care a ruptu echilibru. Break care s-a dovedit decisiv, românca adjudecându-şi primul set cu 6-4. În schimb, setul secund a avut o altfel de istorie, cu abundenţă de break-uri. Astfel, Pliskova a avut 2-0, Simona a făcut rebreak, după care meciul s-a întrerupt timp de opt minute, la cererea Karolinei. De la 3-3 s-a jucat numai în break-uri: Simona a avut minge de meci la 5-4, iar la 6-5 a comis două duble greşeli una după alta şi meciul a intrat la tie-break. Simona şi-a revenit fantastic şi, după 4-3 pentru cehoaică, a câştigat patru mingi consecutive şi meciul. Karolina Pliskova şi-a confirmat evoluţia în ascensiune din ultimii doi ani, reuşind sâmbătă 27 de lovituri câştigătoare (cinci aşi), faţă de numai 16 (un as) Simona Halep. însă aceste puncte au fost anulate de cele 36 de greşeli neforţate comise de sportiva cehă. Halep a jucat mai exact decât în alte meciuri, greşind 22 de lovituri, nu a avut momente de cădere şi a fost mai concentrată în momentele cheie ale partidei. Serviciul continuă să fie punctul mai slab al Simonei.
"Mulţumesc tuturor pentru susţinere. Este foarte greu să exprim ceea ce simt. Ador să fiu aici. Sunt fericită! Mi-am dorit să obţin acest trofeu şi am făcut tot ce am putut pentru a-l câştiga", a spus Halep imediat după finala cu sprtiva cehă Karolina Pliskova. "Sunt mai emoţionată acum, decât în timpul meciului. A fost o atmosferă fantastică şi mulţumesc încă o dată pentru susţinere. Am jucat foarte bine aici şi anul viitor mă voi întoarce să-mi apăr titlul", a afirmat tot ea, la festivitatea de premiere. La rândul ei, Karolina Pliskova, a afirmat că nu a crezut prea mult în victorie. “Am încercat să întorc scorul, dar şi dacă aş fi câştigat al doilea set nu ştiu dacă aş fi putut să mă impun în acest meci. Ar fi fost greu deoarece ea nu renunţă la niciun punct. Aleargă foarte, foarte bine şi este greu să-i dai o minge decisivă. Ea îţi dă totul înapoi. Am pierdut, aşa că nu sunt fericită acum, dar sunt mulţumită de această săptămână, de ultimele două sau trei săptămâni. Am avut multe meciuri aici şi am învins mari jucătoare. Nu sunt dezamăgită", a declarat Pliskova după finala de la Dubai, potrivit site-ului oficial al WTA. Proba de dublu a turneului de la Dubai a fost câştigată de perechea Timea Babos/Kristina Mladenovic (Ungaria/Franţa, nr.8), cap de serie numărul 8, care a  învins în finală, cu scorul de 6-3, 6-2, cuplul spaniol Garbiñe Muguruza/Carla Suarez (nr. 6).
 
 
Odihnă până la Indian Wells
Următorul turneu în calendarul Simonei este cel de la Doha, care a fost “retrogradat” la categoria Premier (731 mii de dolari) şi începe de astăzi. Prima adversară a Simonei trebuia sa fie, în turul II, franţuzoaica Alizé Cornet sau o jucătoare venită din calificări. Simona era favorită numărul 2, după Petra Kvitova, însă, din nefericire, jucătoarea română a decis să se retragă de la acest turneu pe care l-a câştigat anul trecut, lucru confirmat chiar de WTA, pe Twitter.
Probabil că viitoarea competiţie la care va participa jucătoarea română va fi Indian Wells, turneu de categorie Premier Mandatory, programat între 11 şi 22 martie. La ediţia precedentă a acestui turneu Simona Halep a ajuns până în semifinale. "Sunt obosită, foarte obosită. Am dureri peste tot, dar este normal. Am avut meciuri grele şi voi urma din nou un tratament. Totul mă doare, coastele, glezna, dar sper că voi fi bine săptămâna viitoare şi că mă voi recupera rapid. Va trebui să mă relaxez şi să văd săptămâna viitoare", a precizat Simona.
La Doha se află în calificări Alexandra Dulgheru, care a trecut deja două tururi: 6-2, 6-2 cu Gabriela Dabrowski (Canada) şi 4-6, 6-3, 6-3 cu Jarmila Gajdosova (Australia). Alexandra va juca meciul decisiv pentru accesul pe tabloul principal, cu chinezoaica Zheng Saisai.
 
Tecău în faţa lui Federer
* Calificată în semifinale la simplu şi în finala de dublu la Rio de Janeiro, Irina Begu nu s-a ales cu nici un trofeu, căldura şi densitatea programului fiind explicaţiile posibile. În semifinală, Irina a jucat un meci de trei ore fără un sfert cu Anna Schmiedlova (Slovacia, 75 WTA) pe care l-a cedat cu 3-6, 6-4, 2-6 şi apoi a intrat după o scurtă pauză alături de argentinianca Maria Irigoyen pentru finala de dublu, cu perechea Ysaline Bonaventure (Belgia) şi Rebecca Peterson (Suedia), în faţa căreia avea prima şansă. Irina a disputat doar trei game-uri pe care le-a pierdut şi apoi a abandonat.
* Marius Copil a trecut un tur de calificări în turneul ATP de la Dubai dotat  cu premii totale de 2.082.605 dolari. Copil l-a învins în primul tur, cu scorul de 6-3, 7-6, pe sportivul Nikoloz Basilaşvili din Georgia, dar a cedat în runda a doua cu 7-6, 4-6, 4-6 în faţa britanicului James Ward (106). La acest turneu suntem reprezentaţi de cei doi jucători de dublu: perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer se va confrunta cu cuplul elveţian Roger Federer/Michael Lammer, care a primit un wild card pentru tabloul de dublu; iar Florin Mergea şi Dominic Inglot vor înfrunta perechea spaniolă Feliciano Lopez/Fernando Verdasco şi, în caz de succes, vor da din nou peste fraţii Bryan, pe care i-au învins la Australian Open.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri