EURO-2024

Punem punctul pe știi

Albanezi prea rapizi, italieni prea posesivi. Un meci de neuitat

duminică, 16 iunie 2024, 00:05
3 MIN
 Albanezi prea rapizi, italieni prea posesivi. Un meci de neuitat

Grupa B, Dortmund: Italia-Albania 2-1 (2-1). Balcanicii au deschis scorul în primele secunde

  • Italia: Donnarumma- Di Lorenzo, Bastoni,Callafiori,Dimarco (’83-Darmian) – Jorginho,Barella (’90-Folorunso)- Frattesi, Pellegrini (’77-Cristante), Chiesa (’77-Cambiasso)- Scamacca (’83-Retegui). Selecționer: Luciano Spalletti.
  • Albania: Strakosha- Hysaj, Djimsiti, Ajeti, Mitaj- Asllani, Ramadani, Bajrami (’87-Muci)- Asani (68-Hodzha), Broja (’76-Manaj), Seferi (’68-Laci). Selecționer: Sylvinho.
  • Au marcat: Bastoni (’11), Barella (’17)/ Bajrami (‘1)
  • Arbitru: Felix Zwayer (Germania)
  • Cartonașe galbene: Pellegrini, Callafiori, Bastoni/Broja

În secunda 24 al întâlnirii de la Dortmund s-a înregistrat cel mai rapid gol din istoria campionatelor europene, fază generată de o eroare prostească. Experimentatul fundaș stânga de la Inter, Dimarco, a executat greșit o aruncare de la margine spre careul propriu, mingea a fost respinsă în lateral de un apărător, dar a ajuns la Bajrami care a trimis un voleu imparabil peste Donnaruma. Albania deschidea scorul rapid și sub privirile unor „azzuri siderati” au continuat să se obrăznicească prin jumătatea italiană. Un sfert de oră le-a trebuit macaronarilor să se dezmeticească și să întoarcă scorul, atacând cu fundași cu tot. Unul dintre apărători, Bastoni, l-a surprins pe Strakosha cu o lovitură de cap din apropiere, apoi, la un atac prelungit Barella a recuperat o minge pierdută la marginea careului și a înscris spectaculos.

Ziarul de Iași vă va ține la curent cu toate meciurile care se dispută în Germania. In sectiunea speciala EURO 2024  poti afla totul despre Campionatul European 

Și după asta? Un joc de pase enervant, amintind de vremurile de declin a „tiki-taka”, posesie de peste 70% până la pauză, ceva ocazii, portarul Strakosha, salvator în fața lui Frattesi și Scamacca și un „cap” al lui Pellegtini pe lângă poartă. Efectul pragmatic al acestui joc a fost că rar s-a văzut picior de albanez prin jumătatea italiană și ioc în careu. Astfel încât o tentativă a lui Asani de la 20 metri a însemnat cam tot ce a mai produs trupa lui Sylvinho până la pauză. E drept, au mai mimat ei și un soi de presing, dar dacă nu poți să furi mingea adversarului, geaba chichirez gâlceava.

Azzurrii par a dori tranșarea meciului după pauză, dar asta a produs reintrarea în joc a albanezilor. Fără efect, pentru că apărarea italiană era greu de străpuns, iar Asani nu a arătat precizie la o lovitură liberă.

Din fericire pentru Albania, nici Chiesa nu s-a arătat mai inspirat, iar Frattesi a fost blocat curajos de portarul albanez. Finalul a fost mai puțin intens, italienii au revenit la sfânta posesie. doar Dimarco l-a încercat pe portarul Strakosha cu un șut puternic (’80),iar albanezii nu mai aveau suflu. Meciul s-a încheiat cu o ocazie imensă de egalare semnată de Manaj, la care Donnaruma a intervenit acordând un corner pe care arbitrul nu l-a văzut. Astfel, cu această victorie minimă campioana europeană en-titre rămâne în cărți. Încă!

Meciurile de duminică

  • 16:00 Polonia-Olanda (grupa D)
  • 19:00 Slovenia-Danemarca (grupa C)
  • 22:00 Serbia-Anglia (grupa C)

Citiți și: Totul despre Euro 2024 – Care este programul celui mai așteptat moment fotbalistic al anului?

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii