Alegeri cu surprize la Baroul ieşean
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021


 

GALERIE
doina stupariu
  • doina stupariu
- +

„Adolescenta rebelă“ Doina Stupariu (foto) a fost aleasă prodecan, deşi recent spunea că nu e dorită în funcţie. A fost aleasă pe muchie de cuţit, devansând-o cu un singur vot pe Marieta Volovăţ. „Am încredere că mă voi înţelege foarte bine cu decanul Marius Striblea: amândoi vrem binele baroului“, ne-a spus Stupariu.

Zilele trecute, în cadrul unei şedinţe a Baroului Iaşi, a fost ales noul prodecan al instituţiei, funcţie rămasă vacantă după demisia avocatului Mihai Tun. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, în urma alegerilor cea care a afost aleasă să ocupe treapta a doua a baroului este avocata Doina Stupariu, o cu­noscută opozantă a actualului decan al baroului, Marius Stri­blea. Stupariu a fost aleasă pe muchie de cuţit în funcţia de prodecan. „Pentru funcţia a­mintită au candidat trei mem­bri ai Consiliului, res­pectiv doamna avocat Doina Stupa­riu, doamna avocat Marieta Volovăţ şi domnul avocat Al­fred Ţapliuc. Ultimul dintre aceştia a primit un vot, în vre­me ce doamna Volovăţ a fost votată de patru membri ai Con­siliului Baroului Iaşi. Cu cinci voturi primite, doamna avocat Doina Stupariu a de­venit prodecan. De asemenea, în cadrul votului, unul dintre consilieri s-a abţinut. De la şe­dinţă au lipsit doi dintre membri, respectiv doamna avocat Oana Neda şi domnul avocat Constantin Cupeţ“, a pre­cizat decanul Marius Stri­blea.
Contactată telefonic de „Zi­a­rul de Iaşi“, Doina Stupa­riu a precizat că „are încredere“ că va avea o colaborare bună cu decanul baroului. „Încrederea colegilor mă onorează şi mă obligă. Am încredere că mă voi înţelege foarte bine cu dom­nul decan Marius Stri­blea, pentru că atât eu cât şi el ne dorim binele baroului“, ne-a spus Stupariu. În urmă cu mai puţin de o lună, „Ziarul de Iaşi“ prezenta substratul unui conflict mai vechi între avo­caţii din generaţii diferite din baroul ieşean, concretizat prin diferite schimburi de replici acide între cei implicaţi. Prota­gonişti erau chiar Marius Striblea şi Doina Stupariu. „Chiar şi Nietzsche sau Freud ar avea dificultăţi în a înţe­lege comportamentul de co­mu­ni­care a unui personaj com­plex cum este Doina Stu­pariu. Doamna avocat Stupa­riu este acel veşnic nemul­ţumit adolescent rebel care de 30 de ani şi ceva de când practică avocatura se află în opoziţie. Ea trebuie acceptată, înţeleasă şi ajutată, chiar dacă uneori nu-ţi poţi masca zâmbetele“, spunea Marius Stri­blea.
„Am 32 de ani de când profesez, cred că un pic mai puţin decât are domnul Striblea ani de viaţă. Dacă domnul Stri­blea consideră că sunt o adolescentă rebelă, îl primesc ca pe un compliment. Asta în­seam­nă că, deşi am o vârstă, sunt veşnic tânără“, replica Doina Stupariu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.