anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 01.04.2023

Alegeri generale 2016. Cum arată România promisă de PSD Citeste mai mult: adev.ro/oi2yuy

GALERIE
guvern psd
 • guvern psd
- +

 Creşteri de salarii şi de pensii, eliminarea a jumătate din taxele existente, eliminarea sau reducerea impozitelor, un spital gigant în Capitală şi nouă spitale regionale, nu mai puţin de cinci autostrăzi construite sunt principalele proiecte care se regăsesc în proiectul de guvernare al PSD.  

După aflarea primelor rezultate, preşedintele PSD Liviu Dragnea a promis că va respecta programul de guvernare  pe care l-au prezentat în campania electorală. „Voi ţine cont de vot, de Constituţie şi de programul de guvernare“, a spus Liviu Dragnea, la aflarea rezultatelor care indicau PSD drept marele câştigător al alegerilor şi care îi oferă prima şansă de a forma Guvernul.Care sunt marile proiecte promise de PSD că le va realiza dacă va ajunge la guvernare.

Salarii şi pensii mărite

În programul economic al PSD este prevăzut înfiinţarea primului Fond Suveran de Dezvoltare  şi Investiţii al României (FDSI), care ar strânge circa 45 de miliarde de lei din participaţiunile pe care statul le mai deţine la 200 de companii profitabile. PSD arată că FDSI va fi sursă de finanţare pentru cele mai mari investiţii pe care le au în vedere social-democraţii în următorii patru ani. Printre măsurile promise de PSD se află creşterea salariului minim brut de la 1.250 lei la 1.750, până în 2020, şi creşterea punctului de pensie de la 871,1 lei la 1.400, tot până în 2020. Impozitul pe venit ar scădea de la 16 % (2016) la 0 %, la 1 ianuarie 2018, pentru salariaţii care au minimum 2.000 de lei brut pe lună şi de la 16 % la 10 % pentru cei cu un salariu brut lunar de 2.000 lei. Şi pentru pensionarii care au mai puţin de 2.000 de lei brut pe lună ar urma să fie eliminat impozitul pe venit de la 1 ianuarie 2017 şi redus de la 16% până la 10 % pentru cei care depăşesc 2.000 de lei brut pe lună. Aceste măsuri sunt însoţite şi de scăderi sau eliminări preconizate ale contribuţiilor (CAS, CASS, şomaj, concedii, etc.), iar pensionarii să nu mai plătească contribuţiile la sănătate. Nu vor mai plati impozit pe venit din 2018 nici cabinetele individuale, PFA, DDA, medicii, artiştii, scriitorii, jurnaliştii, notarii, contabilii care au venituri din activităţi independente de până la 24.000 lei anual.

Peste jumătate din taxe eliminate

În ceea ce priveşte fiscalitatea, PSD a propus mai multe măsuri de relaxare fiscală, prin reducerea de taxe nefiscale. PSD a reuşit să treacă în Parlament proiectul prin care se elimină 102 taxe nefiscale, asupra căruia urmează să se pronunţe Curtea Constituţională (CCR). Dragnea spune că se va ajunge la „reducerea la jumătate a numărului de taxe de la 1 ianuarie 2018“. În acest sens, social-democraţii au promis că, până la 31 martie 2017, vor termina de numărat toate taxele din România, pe care le vor publica în „Nomenclatorul tuturor taxelor“. PSD spune că va strânge şi toate actele normative din domeniul administrativ şi din domeniul economic în două coduri: Codul Economic şi  Codul Administrativ. Social-democraţii susţin că vor prezenta ambele culegeri de legi la o lună de la formarea Guvernului, le va adopta până în luna iulie a anului viitor, urmând ca ambele să intre în vigoare la 1 ianuarie 2018.

Textul integral, pe adevarul.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.