Alegeri jucate până în ultimul minut. Marius Bodea, ales şef la PNL Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Alegeri jucate până în ultimul minut. Marius Bodea, ales şef la PNL Iaşi

GALERIE
Marius Bodea
  • Marius Bodea
- +

Alegerile din organizaţia municipală PNL Iaşi au trecut, dar rănile au rămas deschise. La capătul unei campanii extrem de tensionată, Bodea şi apropiaţii săi au câştigat fără drept de apel. Rămâne de văzut cum vor convieţui taberele din filială, atât timp cât în ultimele săptămâni au fost lansate vorbe grele de ambele părţi.

Deputatul Marius Bodea a câş­tigat detaşat cursa pentru şefia organizaţiei municipale a PNL Iaşi. Acesta l-a învins la aproape 100 de voturi pe contracandidatul său, istoricul Dorin Dobrincu. „Vreau să transmit un mesaj tuturor mem­brilor PNL. Sunt deschis, toată lumea stăm la aceeaşi masă, nu am resentimente nici măcar pentru cei care m-au atacat vulcanic în această campanie, uităm ce a fost, haideţi să reconstruim par­tidul pentru că, altfel, se bucură PSD“, a declarat Marius Bodea. El a precizat că liberalii trebuie să pregătească filiala în perspectiva alegerilor din 2020, când obiectivul este câştigarea Primăriei Iaşi. „Rămânem în PNL şi construim aşa cum am promis în această campanie. Nu am venit ca să plec, deşi atunci când am venit unii m-au primit de parcă voiau să plec. Aşa că rămânem aici şi construim în anii următori“, a spus Dobrincu. La urne s-au pre­zentat 416 de liberali, iar Bodea a obţinut 257 de voturi, în timp ce Dobrincu 159 voturi. În primul tur, desfăşurat vineri seară, Bodea a avut 226, iar contracandidatul său 206. Rezultatele finale arată că, între cele două tururi, ţinând cont şi de numărul celor prezenţi (460 - tur I, 416 - tur II) a avut loc o demobilizare în rândul susţină­torilor lui Dobrincu şi, mai mult, unii votanţi ai acestuia au ales să meargă cu Bodea. Echipa lui Bodea are majoritate şi în Biroul Politic Local, inclusiv la nivel de vicepreşedinţi, unde cam toţi apro­piaţii lui au câştigat. Noii vicepre­şedinţi ai filialei sunt Vlad Ghiz­dovăţ, Răzvan Timofciuc, Monica Chirvasie, Ioana Lăză­roaia, Lu­cian Jugrin, Tudor Dornean, Alexandru Coţofan şi Vladimir Poroch. Liderul consilierilor locali ai PNL Eduard Boz este prim-vi­cepreşedinte al organizaţiei pe strategii politice şi comunicare. Al doilea prim-vicepreşedinte este un alt consilier local, Etienne Ignat.

Vorbe grele pe Facebook
 
Una dintre problemele de aseară a fost că aproape 200 de liberali nu au avut drept de vot. Cei implicaţi în alegeri au decis ca în turul II să voteze doar cei care au votat vineri, respectiv 460 de persoane dintre cei peste 650 de liberali care erau aşteptaţi la urne. În această situaţie s-a ajuns din cauza scandalului de vineri seară, când a fost anunţat Bodea drept câştigător, dar, ulterior, s-a decis organizarea turului II, iar mare parte dintre votanţi deja plecaseră. După scandalul de vineri seară, liberalii s-au contrat pe reţele sociale. Susţinătorii lui Dobrincu au vorbit despre „un mod autoritar“ în care Bodea ar fi preluat controlul filialei anul trecut, acuzând că unele decizii au fost „dictatoriale“. „Dragi colegi liberali, echipa contracandidatului meu, care pretinde monopolul moralităţii, vă transmite tot felul de mesaje neadevărate telefonic. Nu mă retrag din cursă, nu sunt un „bau-bau“ sau vreun dictator nemilos, ci un om cu bune şi cu rele care, la fel ca voi, crede că PNL are şansa să devină cel mai puternic partid din judeţul Iaşi“, a fost una dintre reacţiile lui Bodea, cu puţin timp înainte de votul de aseară. În schimb, Dobrincu a acuzat pe Facebook un mod defectuos în organizarea alegerilor. „În ultimele săptămâni au existat tot felul de piedici în calea unui proces electoral corect: prezenţa dlui Marius Bodea, unul dintre principalii candidaţi, în CODA (comisia de alegeri, n.r.), o dublă şi inelegantă (ca să nu spun imorală) ca­litate de arbitru şi jucător, inter­zicerea dezbaterilor în sediul partidului, aranjarea în ziua votului a unei regii a unor parlamentari şi consilieri care - cu o excepţie notabilă între cei dintâi - au făcut campanie pe faţă pentru dl Bodea, plus o campanie făcută în sală de alte persoane care nu erau din organizaţia municipală Iaşi, a­nun­ţarea câştigării funcţiei de preşedinte „la derută“, prin în­călcarea normelor ş.a.m.d.“, a comentat Dorin Dobrincu. În discuţiile de pe reţeaua socială a intrat şi fostul lider al PNL, Cris­tian Adomniţei, care şi-a arătat deschis susţinerea pentru Marius Bodea.
 
Ce spune tabăra adversă
 
Un mesaj de susţinere pentru Dobrincu a venit din partea candidatului la şefia organizaţiei ju­deţene, Dorin Cristea, care nu a evitat să atace cealaltă tabără. „Me­sajul Cooperativei este următorul: Daţi-ne mai multe putere ca să putem face ce am făcut şi până acum. Ce au făcut până acum se vede! Pe de altă parte, noua echipă din spatele lui Dorin Dobrincu îşi doreşte schimbare“, a spus Cristea. Un alt candidat la şefia organizaţiei judeţene, Costel Alexe, susţinător al lui Bodea, a vorbit despre faptul că membrii simpli ai PNL au asistat în ultima perioadă „la o piesă de teatru pusă în scenă de actori amatori“. „E regretabil că filiala noastră a ales să-şi spele rufele în public, pe româneşte. Dar şi mai regretabil e că, după un astfel de episod, cu siguranţă vor rămâne orgolii peste care nu se va trece. (...) Mai mult ca oricând, filiala are nevoie de un perfect echilibru intern. Fac apel la unitate şi responsabilitate“, a comentat Alexe. Liberalii vor mai trece printr-o sesiune de alegeri sâmbătă, 29 aprilie, când îşi vor desemna conducerea judeţeană. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.