Alegeri parlamentare 2020: Aproape 1.000 de poliţişti şi jandarmi din Iaşi vor supraveghea scrutinul de duminică
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESA

Alegeri parlamentare 2020: Aproape 1.000 de poliţişti şi jandarmi din Iaşi vor supraveghea scrutinul de duminică

GALERIE
Politie vot
  • Politie vot
- +

Structurile teritoriale din cadrul M.A.I. angrenate în organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din 06 decembrie a.c., au luat toate măsurile, potrivit competenţei, pentru buna derulare a procesului electoral şi asigurarea unui climat de siguranţă publică.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, alături de reprezentanţii celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, precum şi alte structuri M.A.I.), se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine şi siguranţă publică, la secţiile de votare, precum şi în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare. Având în vedere amploarea activităţilor organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine şi siguranţă publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiţii.

Astfel, în perioada 05-06 decembrie a.c., 990 de efective, dintre care 444 de poliţişti, 246 poliţişti de frontieră, 142 de jandarmi, 136 de reprezentanţi I.S.U. şi 22 de la alte structuri vor asigura paza şi protecţia a 759 de secţii de votare, ce s-au constituit pe raza judeţului Iaşi. Duminică, 06 decembrie a.c., 136 de poliţişti şi 84 de poliţişti locali vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenaţi în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă. Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de poliţişti şi echipe operative, pregătite să intervină.

Astfel, 74 de poliţişti şi 90 de jandarmi ai I.J.J. Iaşi şi Grupării Mobile de Jandarmi Bacău vor fi constituiţi în echipe operative, inclusiv luptători pentru acţiuni speciale şi echipe operative de specialişti. Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secţiile de votare, lucrătorii M.A.I. vor fi în misiuni de protecţie, atât a transportului buletinelor de vot, cât şi a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi va avea în responsabilitate 251 de secţii de votare, constituite în 221 de locaţii, unde vor fi prezenţi 221 de poliţişti, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Iaşi va avea în responsabilitate 109 secţii de votare dispuse în 71 de locaţii, unde vor fi prezenţi 71 de jandarmi, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi va avea în responsabilitate 148 de secţii de votare dispuse în 123 de locaţii, unde vor fi prezenţi 123 poliţişti de frontieră, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean Iaşi va avea în responsabilitate 229 secţii de votare dispuse în 65 de locaţii, unde vor fi prezenţi 68 de lucrători.

Pentru un plus de siguranţă, vor fi constituite şi rezerve de intervenţie, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situaţia o va impune. Jandarmii vor asigura desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii în cadrul Biroului Electoral Judeţean, având şi atribuţii de protecţie a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secţii de votare, fiind înlăturate disfuncţionalităţile pe linia apărării împotriva incendiilor. De asemenea, specialiştii I.S.U. Iaşi au desfăşurat activităţi de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu preşedinţii secţiilor de votare, precum şi recunoaşteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor şi gestionarea eventualelor intervenţii de urgenţă.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Banii pesediştilor

Cătălin ONOFREI

Banii pesediştilor

De unde va lua PSD fondurile pentru pensiile românilor?

Filmuletul zilei

opinii

Şarlatani

Briscan ZARA

Şarlatani

Practic, la ora actuală, în mediul politic şi în majoritatea instituţiilor de stat, unde se fac cele mai mari furturi, procentajul escrocilor, al celor cu acte false este la cel mai înalt nivel din istorie. Iar aceşti oameni nu iau bani nemeritaţi de la hoţi, ci de la restul cetăţenilor plătitori de impozite, de la noi toţi. Deci ochii-n patru!

Paradigma dezvoltării durabile

Ciprian IFTIMOAEI

Paradigma dezvoltării durabile

De ceva vreme, în spaţiul public, se vorbeşte despre necesitatea reducerii sărăciei sub toate formele în care se manifestă, oriunde în lume, facilitarea accesului tuturor oamenilor la servicii de educaţie şi sănătate, promovarea egalităţii de gen, dezvoltarea unor oraşe şi comunităţi durabile, prietenoase cu mediul înconjurător. Toate aceste teme şi preocupări sunt interdependente şi au o istorie de câteva decenii, fiind circumscrise paradigmei dezvoltării durabile.

Moştenirea lui Trump (I)

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump (I)

Cu patru ani în urmă, un om din afara sistemului câştiga alegerile prezidenţiale din SUA. Eram acolo şi am urmărit convenţiile naţionale ale celor două mari partide americane. 

pulspulspuls

Mare dezbatere ştiinţifică online: era Actimel, sau Zuzu?

Mare dezbatere ştiinţifică online: era Actimel, sau Zuzu?

Vedem prin mediul online şi nu numai câtă supărare a produs unora episodul jenant din Piaţa Unirii, cel al pomădării premarelui Mihai Chirica cu iaurt (Actimel zic unii, Zuzu spun alţii: asta mai rămâne de studiat). 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.