Alegeri parlamentare 2020: Care este riscul de infectare dacă mergeţi la vot?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

Alegeri parlamentare 2020: Care este riscul de infectare dacă mergeţi la vot?

GALERIE
alegeri1
  • alegeri1
- +

Riscul de infectare cu SARS-CoV2 în secţia de votare este "extrem de mic, mai mic decât în supermarket", şi, practic, nu există un risc semnificativ pentru cei care merg să voteze, afirmă Răzvan Cherecheş, profesor de sănătate publică la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, într-un interviu acordat HotNews.ro. 

Dacă personalul din secţiile de votare, care va sta acolo o zi întreagă, trebuie să respecte măsuri mai stricte, pentru cei care merg la vot este suficient să poarte masca în permanenţă, să păstreze distanţa în cazul în care stau la coadă la intrarea în secţia de votare şi să îşi dezinfecteze mâinile, atât la intrare, cât şi la ieşire. Răzvan Cherecheş aminteşte că votul în sine poate dura doar câteva secunde în cabina de vot, cât timp pui ştampila, astfel că un risc de infectare semnificativ nu există, însă condiţia pentru acest lucru este respectarea regulilor.

"Pentru cei care se duc la vot: trebuie să se asigure că poartă masca în permanenţă, că atunci când stau la coadă ca să intre în secţia de votare păstrează distanţa faţă de cei din faţă şi se asigură că se dezinfectează pe mâini atât la intrarea în secţie, cât şi la ieşirea din secţie, după ce au manipulat ştampila, pixul sau alte lucruri."

"Riscul este mai mic decât în supermarket. Traficul e mai mic şi nu există riscul să te apropii de oameni atât de mult ca într-un supermarket. Riscul de infectare este extrem de mic, dacă porţi masca şi dacă păstrezi distanţa. Nu există un risc semnificativ pentru cei care se duc să voteze."

Cititi materialul integral pe hotnews.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.