Alegeri vniversitare cu şpil muncitoresc
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 19.01.2022

Alegeri vniversitare cu şpil muncitoresc

GALERIE
puls
 • puls
- +

Chiar dacă perioada dinaintea alegerilor de la vniversitatea cuzistă din Copou pare agitată la maxim în aceste zile, spun sursele noastre din zonă că, în realitate, agitaţia ar fi fost mult mai mare până ieri-alaltăieri, când încă nu se ştia dacă favoritul dat pe surse va intra au ba în luptă. 

Ce-i drept, agitaţia asta de care vorbeam se întâmpla în culise, nu în afara lor. Gurile rele mai zic că aceşti candidaţi anunţaţi ziua şi omul de alaltăieri încoace n-ar fi fost aşa de pregătiţi să facă acest pas, cu declaraţii, program şi tot tacâmul, dacă cel de care se vorbeşte de multă vreme că va intra în luptă, giudele de la ograda constituţiunii, s-ar fi decis mai repede.

Unele guri rele din zonă spun că, până a se decide dacă merită să candideze la Iaşi, acest înalt giude s-ar fi corcolit şi s-ar fi socotit şi pe faţă, şi pe dos, ba chiar şi pe cant, doar-doar s-o găsi o portiţă legală de a ieşi la pensioară de pe acuma, chiar anticipat, numai să fie cu pensie specială de la ograda din Bucale. Adică să-şi aranjeze, chiar dacă nu de pe acuma ci abia atunci când îi va veni sorocul vârstei, de o pensioară de vreo 150 de meleoane de lei vechi pe lună, caz în care poate fi de înţeles că un post de reftor păleşte, devenind total neinteresant.

Nu ştim ce concluziune i-au transmis până la urmă juriştii cu care s-a consultat domn înalt giude, dar vedem că, iote, a intrat în cursă. Deh, până la urmă tot e bine. Măcar pentru bugetul de asigurări sociale al ţării, din care se plătesc pensiile...

Cine va fi mai tare în croşeu: pilele la partidoi sau mălaiul biznisăresc?

Meci de boxeori profesionişti pe viaţă şi pe moarte săptămâna viitoare, stimaţi telespectatori, adicătelea atunci când se va alege prezidemtul federaţiunii româneşti de boxeori. Asta pentru că, dacă nu ştiaţi, la alegerile de pe data de 14 ale lunii va avea şi Iaşul, sau mai bine zis partidoiul ieşean, un reprezentant de vază. Ba chiar de vază cu flori de plastic în ea, am putea spune. Aşa este, aţi ghicit: este vorba despre conţilierul giudeţean Cât Ia (căruia la federaţiunea de la Bucale i se mai spune în ultima vreme şi Cât Dă, ca să vadă dacă îl votează au ba).

Cică ieşeanul şi-ar fi aranjat aicea influenţa partidoiului care-i în tot şi-n toate. Numai că, zice-se, aicea contează şi cât mălai propriu eşti dispus să bagi în afacerea cu datul pumnilor. Iar Cât Ia cică e mai interesat, cum spuneam, să ia, nu să dea, căci în ultima vreme e cam rupt în fund, zic apropiaţii. Din cauza asta, cică principalul contracandidat al ieşeanului ar fi un fost boxeor moroşan, Laur Huc pe numele lui, care are biznisul lui de profil şi care ar fi anunţară că, spre deosebire de Cât Ia, el vrea să dea. Aşa că avem deja emoţii:, despre cine va da mai tare cu croşeul: relaţiile de la partudoi sau mălaiul de la bisnis? Am pregătit deja berea şi seminţele pentru meci!

Gheneralul Izmană intră în teren pe la peluză

Una scurtă dar vioaie şi despre gheneralul Izmană, zis şi Găbiţă Hoprea, care cică, până să se ducă la Drac Nea cu cererea, ar fi început negocierile cu fiecare şef judeţean de la partidoi în parte, pentru liste comune la localele din iunie. Aceste negocieri ar fi debutat cu baronii importanţi, în cap cu Hoprişan şi alţii. ce se va întâmpla la Iaşi? Haideţi că vorbim într-un episod următor, că e tare interesant!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (I)

Lucian DÎRDALA

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (I)

Dacă Moscova doreşte un cadru bilateral de discuţii cu SUA, prin care să-şi etaleze statutul de mare putere, este bine să îl aibă: orice ţâfnă occidentală este, în acest moment, contraproductivă.

Filmuletul zilei

opinii

Ziua Culturii Naţionale Underground

Florin CÎNTIC

Ziua Culturii Naţionale Underground

15 ianuarie a intrat deja în imaginarul colectiv ca o zi fastă! Dar ce-ar fi să sărbătorim şi ziua de 14 ianuarie, ziua de naştere, acum 75 de ani, a lui Luca Piţu, un eseist erudit şi muşcător, unul dintre corifeii culturii alternative, neoficiale, underground. El, care a fost în timpul dictaturii mentorul „Grupului de la Iaşi”, cred că ar binemerita o reverenţă postumă chiar în aceste zile cu focuri de artificii culturale. Iată, deci, ce scriam, sub titlul „Minus Eminescu”, cu şapte ani în urmă, la plecarea sa, într-o zi de iunie care devansa şi ea o comemorare eminesciană:

Legaţi de glie (II)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Legaţi de glie (II)

Relatam în prima parte a articolului toate încercările mele nereuşite de a obţine detaşarea în învăţământ dintr-un judeţ în altul, din judeţul Bacău în judeţul Iaşi, pe vremea Împuşcatului. Eram ca „legaţi de glie” de legi ceauşiste, ca şi robii de pe vremea ceea, când vrabia mălai Viteazul. Aşa că până la urmă am venit cum se spunea într-un scheci COPILĂ, o dulce copilă, adică C-O PILĂ. 

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (I)

Alex VASILIU

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (I)

Între coperți de albume publicate de-a lungul deceniilor în România și în Franța, în coperți de volume cuprinzând evocări și texte scrise la anii tinereții, în spațiile generoase ale expozițiilor devenite subit neîncăpătoare pentru imensitatea peisajelor, pentru geometria variabilă a liniilor și formelor naturale adăpostite în memoria peliculei, în obiectele-fragmente de artă meșteșugite spre finalul secolului al XIX-lea și începutul secolului următor, se ascund fărâme din povestea fascinantă a lui Dan Eremia Grigorescu.

pulspulspuls

Iacătă-l pe cel mai supărat ales al partidoiului de la Iaşi: i-au luat boii de la bicicletă!

Iacătă-l pe cel mai supărat ales al partidoiului de la Iaşi: i-au luat boii de la bicicletă!

Unul dintre cei mai nemulţumiţi aleşi locali de la partidoi faţă de ultimele numiri sau avansări din filială cică ar fi, aşa este, aţi ghicit: conţilierul Mugurel, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ca între prieteni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X