Aleksandar Vucic, prieten al dictatorului Putin, admite că vânzările de muniții sârbești au ajutat Ucraina

duminică, 23 iunie 2024, 20:59
1 MIN
 Aleksandar Vucic, prieten al dictatorului Putin, admite că vânzările de muniții sârbești au ajutat Ucraina

Serbia a vândut unor state occidentale, pentru sute de milioane de euro, muniţii care au servit probabil Ucrainei să lupte contra Rusiei, a declarat preşedintele Aleksandar Vucic, prieten al dictatorului Putin, într-un interviu sâmbătă pentru cotidianul Financial Times, citat duminică de AFP.

Publicaţia a scris sâmbătă că exporturile de muniţii sârbe găsite în Ucraina, exporturi realizate prin terţi, sunt estimate la 800 milioane de euro, cifră despre care preşedintele Vucic a recunoscut că este în mare parte exactă.

‘Acest lucru face parte din relansarea noastră economică şi este important pentru noi. Da, exportăm muniţii’, a spus Vucic în interviu.

‘Noi nu putem să exportăm în Ucraina sau în Rusia, dar am avut numeroase contacte cu americani, spanioli, cehi etc. Ce anume fac ei în cele din urmă, îi priveşte’, a adăugat preşedintele sârb.

Pe 13 mai, cu ocazia unei vizite la Belgrad a ministrului de externe ucrainean Dmitro Kuleba, prim-ministrul sârb Milos Vucevic reafirmase ataşamentul Belgradului faţă de ‘integritatea teritorială’ a Ucrainei. Serbia este una din cele două singure ţări din Europa, alături de Belarus, care nu s-a alăturat sancţiunilor impuse Rusiei de Uniunea Europeană, la care vrea să adere. În acelaşi timp însă, Belgradul a condamnat la ONU invazia rusă în Ucraina.

 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii