ALERTĂ de securitate fără precedent: fregata rusă Amiral Gorșkov, dotată cu rachete nucleare, se apropie de Marea Mediterană

marți, 03 ianuarie 2023, 15:27
1 MIN
 ALERTĂ de securitate fără precedent: fregata rusă Amiral Gorșkov, dotată cu rachete nucleare, se apropie de Marea Mediterană

Este alertă de securitate fără precedent: fregata rusă Amiral Gorșkov, dotată cu rachete nucleare, se apropie de Marea Mediterană. Ambarcațiunea urmează să intre în zonă prin Strâmtoarea Gibraltar. Alianța Nord-Atlantică a transmis că urmărește cu atenție informațiile despre misiunea acesteia în regiune. 
 

Fregata este echipată cu rachetele hipersonice Zircon. Acestea pot fi dotate cu focoase nucleare și ating o viteză de peste opt ori mai mare decât viteza sunetului. Fregata se îndreaptă spre Marea Mediterană, lucru ce a pus autoritățile din Italia, dar și liderii NATO, în alertă, potrivit realitatea.

Deși reprezentanții ruși nu au anunțat direcția de marș a fregatei, este probabil ca aceasta să participe la misiune ale Forțelor Navale ruse din Marea Mediterană. Președintele rus Vladimir Putin declara în luna decembrie că rachetele Zircon, cu care este echipată nava, sunt cele mai bune din lume.

„Ele (n. red. capabilitățile forțelor navale ruse) se îmbunătățesc constant. Suficient cât să merite să menționăm sistemele de rachete hipersonice Zircon, care nu au egal în întreaga lume și nici limite”, a spus Vladimir Putin.

În prezent, în regiune se află fregata Amiral Kasatonov. Aceasta a fost mutată în estul Mării Mediterane la începutul lui 2022.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii