Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Alertă! Microcipuri şi izotopi în mici şi cârnaţi!

GALERIE
Patratel MARTI, 14 iulie 2020 - 2
  • Patratel MARTI, 14 iulie 2020 - 2
- +

* E miezul verii, multe staţiuni încă nu primesc turişti şi în altele clienţii sunt jupuiţi de piele înainte de a fi arşi de soare; iată de ce unii compatrioţi îmbină utilul cu plăcutul şi cu economicul şi petrec concediul la iarbă verde; stăm de vorbă azi cu unul dintre ei, care tocmai supraveghează jarul pentru mici:

- Bună ziua! Aş dori să vă iau un mic interviu...

- Să-mi luaţi un mic? Nu vă dau, că am puţini!

- Un mic interviu, nu un mic mic! Să ne spuneţi ce faceţi şi de ce, să afle cititorii.

- De ce să afle? Ca să vină şi ei şi să ne înghesuim?

- Aveţi dreptate, înghesuiala e periculoasă! Vă temeţi de coronaviruşi, nu?

- Nuuu! Eu mă pricep la microbi, că încă de mic am fost microbist. Mă tem să nu iau izotopi ori microcipuri de la cei care vin cu mici, cu fleici din supermarket. Sigur le-au băgat aşa ceva nu doar când le-au luat temperatura.

- Ce vreţi să spuneţi?

- Am auzit că au început să bage izotopi şi microcipuri în cârnaţi şi mici, că în frunte e mai greu acum, s-au prins oamenii şi îşi trag băştile până la ochi, poartă şi staniol...

- Sunteţi sigur?

- Mi-am rupt eu o măsea într-un microcip dintr-un cârnat! Şi am simţit gust de izotopi în muştar, că nu era ca de obicei, ci mai acrit.

- Cum arăta microcipul?

- Decât l-am simţit la limbă, ca un ciob de os, dar l-am înghiţit. Nu mai e, s-a dus. Am înţeles că şi izotopii sunt chimici, nu ca înainte, izotopi naturali, de curte!

- Prin urmare, faceţi mici fără microcip, care nu-s din supermarket, şi nu vă temeţi de viruşi, doar de izotopii din muştar...

- Şi din sosul de roşii, de-aia am bulion făcut de nevastă. Deci, noi facem mici, dar şi cinstim memoria strămoşilor daci. Noi şi cu vecinii din bloc, care au plecat după bere.

- Cum o cinstiţi? Că, dacă-mi permiteţi o glumă, nu văd viezuri!

- Nu vă râdeţi! Şi dacii făceau foc pe deluţ când dădeau romanii, viruşii sau cine mai venea. Focuri şi semnale cu fum făceau!

- Acum ce semnale de fum aţi făcut şi pentru cine?

- Patru nori mici şi opt mari, să vadă vecinul Costică şi să aducă patru peturi de unu şi opt de doi jumate, apoi alţi nori, să afle şi ceilalţi din bloc că jarul e aproape gata.

- Cinstiţi şi strămoşii mai noi sau vă limitaţi la daci?

- Şi strămoşii mai noi urcau pe deal şi aprindeau focuri când veneau turcii ori tătarii. Obiceiul de la ei l-am luat, ei puneau pe foc purcel. Turcul ori tătarul simţea mirosul, scuipa, înjura "Sictir ghiaur!" şi pleca. Ştiţi, ei nu mănâncă purcel.

- Şi după turci sau tătari ce s-a mai întâmplat?

- Au venit ruşii şi ne-au luat şi purcei şi lemne şi cărbuni şi petrol şi tot ce-au găsit. Am mai făcut, prin anii '80, câte un foc, din când în când, că ne era frig. După Revoluţie a fost mai bine, că am avut cu ce face focul, dar s-a umplut ţara de fripturişti!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri