De Business

Punem punctul pe știi

Alertă: Un produs, retras din magazinele Profi din cauza contaminării cu virusul hepatitei A. Morcovi, retraşi de la Metro

joi, 03 noiembrie 2022, 13:54
1 MIN
 Alertă: Un produs, retras din magazinele Profi din cauza contaminării cu virusul hepatitei A. Morcovi, retraşi de la Metro

Un sortiment de spanac a fost retras din magazinele Profi din România din cauza contaminării cu virusul hepatitei A, în timp ce Metro a iniţiat retragerea unor morcovi baby care conţin reziduuri din pesticidul Oxamil. În ambele cazuri, clienţii sunt sfătuiţă să nu consume aceste produse şi să le returneze în magazine pentru a primi contravaloarea lor.

Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), lanţul Profi a iniţiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la clienţi a produsului ”Spanac pungă 500 g, furnizor Krepsis Avantaj SRL, lot România 845”, ca urmare a contaminării acestuia cu virusul hepatitei A.

Astfel, persoanele care au cumpărat acest produs sunt sfătuite să nu îl consume, ci să îl distrugă sau să îl returneze la magazin, urmând să primească în schimb contravaloarea lui.

Totodată, reprezentanţii Metro au anunţat că au fost notificaţi de furnizorul Valencia Trading Office SL pentru a retrage de la vânzare şi de la clienţi produsul ”Morcovi baby 200 g. Distribuitor: Valencia Trading Office SL. Cod de bare: 8718963279570. Lot: 4005 / 4102 / 4202 / 4205”, din cauza depăşirii limitelor în ceea ce priveşte un reziduu pesticid – Oxamil.

Produsul nu trebuie consumat şi poate fi returnat în magazinele Metro Cash & Carry România SRL până în 21 noiembrie, pentru a primi contravaloarea sa.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii