anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Aleşii judeţeni fură startul la salarizare: îşi votează astăzi mărirea indemnizaţiilor

GALERIE
Consiliul Judetean Iasi
 • Consiliul Judetean Iasi
- +

Consilierii urmează să adopte astăzi o hotărâre prin care se majorează atât indemnizaţiile lor, cât şi salariile personalului angajat al Consiliului Judeţean. Urmarea: un îngrijitor va avea un salariu de 1.600 de lei în mână.

Deşi, pentru marea majoritate de angajaţi de la stat, intrarea în vigoare a Legii salarizării unitare în sistemul bugetar (153/2017) a fost amânată pentru începutul anului 2018, angajaţii din instituţiile care deţin pâinea şi cuţitul par să fie mai norocoşi decât ceilalţi. Unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi din Consiliul Judeţean se referă la ajustarea indemnizaţiilor consilie­rilor, în acord, printre altele, cu noua lege a salarizării. Dacă, până acum, indemnizaţia era de 5 la sută din indemnizaţia lunară a preşedintelui CJ pe şedinţă, de la 1 iulie, procentul se dublează, dar „se acordă pentru participarea la numărul maxim de trei şedinţe pe lună, respectiv o şedinţă ordinară de consiliu şi două şedinţe ale comisiilor de specialitate organizate lunar“.

În plus, şi salariul şefului CJ este acum mai mare; deci, procentul se aplică la ceva superior ca valoare. Practic, dacă, până acum, indemnizaţia unui consilier ju­deţean era de aproximativ 900 de lei/lună, sau 230 de lei/ şedinţă, net, ea va creşte la 1.000 de lei de la 1 iulie. Potrivit grilei de sala­rizare din Legea 153, un preşedinte de Consiliu Judeţean are o indemnizaţie lunară brută de 13.050 de lei, adică aproximativ 8.000 de lei net, fără sporuri, o creştere de aproximativ 30 la sută. Surse din cadrul CJ susţin că de aici provine creşterea indemnizaţiilor, şi nu din modificarea procentului.
 
Cu două luni în urmă, angajaţii din administraţie au protestat la nivelul întregii ţări faţă de nivelul salariilor. La CJ Iaşi, ei au întrerupt lucrul timp de o oră pe 24 mai, dar, la vremea aceea, spuneau că protestul nu era legat de vreo nemulţumire pe plan local, ci soli­citau o grilă de salarizare proprie. „E dreptul lor, le respect dreptul. Salariile la Consiliul Judeţean s-au majorat în luna ianuarie, acum aşteptăm legea salarizării, e normal să-şi ceară drepturile băneşti“, spunea, în aceeaşi zi, la rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa. Dacă consilierii vor adopta astăzi hotărârea, cum este foarte probabil, doleanţa angajaţilor CJ va fi îndeplinită - deşi nici de data asta nu e vorba de o grilă. „Sunt salarii foarte mari: de exemplu un îngrijitor va avea 1.600 de lei în mână“, ne-au dezvăluit surse din cadrul instituţiei. 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.