Alexandru Muraru: „Am decis astăzi să-mi depun candidatura la funcția de președinte al Organizației Județene PNL Iași”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESĂ

Alexandru Muraru: „Am decis astăzi să-mi depun candidatura la funcția de președinte al Organizației Județene PNL Iași”

GALERIE
alexandru-muraru
  • alexandru-muraru
- +

Am decis astăzi să-mi depun candidatura la funcția de președinte al Organizației Județene PNL Iași. Nu este o decizie de moment, este un proiect politic nou la care mă angajez pentru următorii ani.

Văd astăzi viitorul conducerii PNL Iași ca un efort de echipă, colectiv, centrat pe performanță politică, comunicare și mai ales creșterea dialogului cu cetățenii, pe o relație directă și pro-activă cu mediul antreprenorial, cu societatea civilă, cu mass-media, cu mediul universitar, cu toți cei care vor să pună în valoare proiectele lor pentru comunitate adăugându-le o susținere politică puternică, onestă.

Candidez pentru că eu cred că împreună cu echipa liberală, avem de îndeplinit obiective și angajamente primordiale față de ieșenii care și-au pus încrederea în noi.

Avem o misiune foarte clară: punerea în practică a programului de guvernare județean, municipal, orășenesc și rural. În aceeași măsură, reconstruirea încrederii, integritatea în funcții publice, îmbunătățirea mecanismelor de democratizare a deciziilor, creșterea gradului de profesionalizare pentru pozițiile de răspundere politice și administrative sunt priorități ale mandatului meu.

PNL are la Iași, în județ și municipiu, peste 12.000 de membri, o resursă umană care este în sine o valoare inestimabilă a unei organizații politice. Acești oameni trebuie să fie vocea noastră în fiecare comunitate, legătura directă cu ieșenii.

Avem responsabilitatea guvernării centrale, conducerii județene și locale. Obiectivele mele politice locale înseamnă, pentru 2024: Președinția CJ Iași, Primăria Municipiului Iași, majorități în CJ Iași, CL Iași, menținerea celor peste 50 de primării câștigate în 2020 și atingerea numărului de 60 de UAT-uri liberale în toamna anului 2024. Această putere politică și administrativă trebuie consolidată în perspectiva alegerilor viitoare.

Programul de guvernare asumat la nivel județean și la nivelul fiecărei comunități trebuie transpus în realitate. Voi fi un președinte activ, care se va implica direct pentru ca marile proiecte de investiții locale să devină realitate. Pornesc pe acest drum cu o bogată experiență politică, cunosc foarte bine partidul la nivel local și central. Sunt atuuri care garantează că echipa liberală se poate baza pe mine.

Primarii PNL, cei mai activi și mai mari susținători administratori publici ai proiectelor pentru dezvoltarea comunităților, vor avea în mine un sprijin direct în relația cu instituțiile centrale și guvernamentale. Proiectele comunităților vor fi pe masa Guvernului și suportul meu pentru ei va fi total.

Avem nevoie de reprezentare ministerială pentru Iași. În mandatul meu, PNL Iași, unde avem una din cele mai puternice organizații din țară, atât ca număr de aleși locali cât și ca număr de voturi obținute, obiectivul este să oferim profesioniști în funcțiile ministeriale, pentru domenii importante la nivel național. În acest sens, o prioritate pentru mine va fi ca Iașul să aibă, în Guvern, cel puțin un ministru cu un portofoliu important.

Candidatura mea pentru conducerea Organizației Județene PNL Iași vine, totodată, cu răspundere față de transparentizare și deschidere. Este un obiectiv fundamental să deschidem partidul către elitele academice, economice, din societatea civilă și către specialiștii din diferite domenii în care Iașul are nevoie de expertiza lor. Ușa PNL Iași va fi deschisă pentru toți cei care doresc să pună umărul la binele comunității. Transparența în decizii, în sisteme de promovare este prioritară pentru consolidarea încrederii că în PNL principiile meritocratice sunt cele care vor sta la baza organizației.

Un alt obiectiv asumat este profesionalizarea partidului, prin organizarea școlilor politice și cursuri de formare pentru aleșii noștri, forumuri pe domenii administrative, dezbateri, campanii civice și de comunicare, dialog permanent cu aleșii locali și cu comunitățile.

Modernizarea organizației prin digitalizare, debirocratizare, introducerea sistemelor moderne de comunicare internă, aplicații web etc.

Dragi ieșeni, aveți încredere în parteneriatul nostru. Împreună mergem în direcția bună!

Deputat Alexandru MURARU
Președintele interimar al Organizației județene a PNL Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

AUKUS: o ofertă de nerefuzat

Lucian DÎRDALA

AUKUS: o ofertă de nerefuzat

Este greu de crezut că relaţia instituţională a UE cu Australia va rămâne aceeaşi, în condiţiile în care Franţa ar putea bloca în Consiliu viitorul acord de liber schimb, aflat în faza finală a negocierilor.

Filmuletul zilei

opinii

Lecţia 9/11

Florin CÎNTIC

Lecţia 9/11

Deşi, pentru români, 11 septembrie ar fi trebuit să rămână în istorie drept data cuceririi Plevnei (în 1877), noi nu vom putea uita, totuşi, ziua de 11/09 a anului 2001. Poate nu ar fi rău să medităm la sângeroasa lecţie care a fost servită atunci lumii civilizate.

După liceul militar

Radu PĂRPĂUȚĂ

După liceul militar

... Am venit cu coada între picioare de la liceul militar. Am pierdut un an. De ce? S-a întâmplat aşa (dar eu nu cred că s-a întâmplat, am aproape convingerea că a fost premeditat, să mă înveţe minte să nu mă mai retrag de la măreţul liceu) pentru că s-a întârziat cu trimiterea situaţiei mele la învăţătură de la liceul milităros. În aceste condiţii, directorii de la liceele din Iaşi nu au acceptat să mă înscriu. Tata a încercat la mai multe licee - nimic.

Rarităţi la Festivalul „George Enescu”

Alex VASILIU

Rarităţi la Festivalul „George Enescu”

Concertele ordonate vineri, sâmbătă, duminică şi luni au prilejuit audiţii unice pentru că opus-urile prezentate ajung extrem de rar sau nu ajung deloc pe scenele noastre de concert. Un prim argument a aparţinut ansamblului Les Dissonances, avându-l ca dirijor şi solist la vioară pe David Grimal.

pulspulspuls

Una vorbeşte la Bucale, alta gavareşte pentru noi în târg...

Una vorbeşte la Bucale, alta gavareşte pentru noi în târg...

Dom’le, oare ce mănâncă, ce bea, sau poate ce fumează dom’ premare Mihăiţă de le serveşte cu atâta nonşalanţă prin interviuri din afara Iaşului încât îngheaţă apele, nu alta, dar parcă îi ia şi pe toţi de gogomani, imaginându-şi că nu ştie lumea ce şi cum? 

Caricatura zilei

DNA

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.