Alexandru Muraru: Avem cel mai inechitabil sistem educaţional din întreaga arie europeană. Copiii din rural au șanse mult mai mici decât cei din urban (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

Comunicat de Presă

Alexandru Muraru: Avem cel mai inechitabil sistem educaţional din întreaga arie europeană. Copiii din rural au șanse mult mai mici decât cei din urban (P)

GALERIE
Alexandru-Muraru-1
  • Alexandru-Muraru-1
- +

Candidatul PNL pentru Camera Deputaților, Alexandru Muraru, atrage atenția că în România ”se cască un hău tot mai mare între copiii din mediul urban și cei din mediul rural cu privire la accesul la servicii de educație”. 

Acesta atrage atenția că România are cel mai mic nivel de finanţare pe cap de elev din Europa.

”Guvernul PNL a crescut bugetul educației în 2020 la 3.4% din PIB. 2,99 % reprezintă, în medie, cheltuielile publice cu educația în România, printre cele mai mici sume din UE, raportat la PIB. De aceea, voi susține din Parlament creșterea graduală a bugetului alocat Educației și Cercetării, până la 6% din PIB. Fără o finanțare adecvată a educației, nu putem vorbi de performață și șanse egale”, a spus candidatul liberal.

Alexandru Muraru a prezentat și câteva statistici cu privire la disparitățile dintre copiii din mediul rural și cei din mediul urban.

Sărăcia din satele românești înseamnă nu doar lipsuri materiale, ci și distrugerea șanselor copiilor din acest mediu la servicii de educație. 44,3%. adică 900.000 de copii doar în comune și sate, se află în risc de sărăcie sau excluziune socială. De aceea, rata abandonului școlar este mai mare cu 20% în școlile din rural, față de cele din marile orașe. La nivel național, rata de părăsire timpurie a școlii este de 26,6% în zonele rurale și scade la 6,2% în municipiu, în condițiile în care în studiază 45% din populația școlară a României”, a spus candidatul PNL.

Candidatul liberal va activa în Comisia de Învățământ a Camerei Deputaților după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.