Alexandru MURARU, Președintele PNL Iași – Interpelare adresată Ministrului Forțelor Armate privind apărarea regiunii Moldovei în caz de război (P)

miercuri, 29 mai 2024, 18:31
2 MIN
 Alexandru MURARU, Președintele PNL Iași – Interpelare adresată Ministrului Forțelor Armate privind apărarea regiunii Moldovei în caz de război (P)

Deputatul Alexandru Muraru, reprezentant al Partidului Național Liberal (PNL) în Parlamentul României, a adresat o interpelare ministrului Forțelor Armate, Angel Tîlvăr, solicitând clarificări urgente privind strategia de apărare a regiunii Moldovei în cazul unui atac din partea Federației Ruse.

Recent, în spațiul public au apărut informații alarmante care sugerează că strategia națională de apărare a României prevede apărarea prioritară a sudului țării și a capitalei, lăsând astfel regiunea Moldova și județele din nord-est într-o situație vulnerabilă. Această problemă a fost evidențiată de secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, care a prezentat scenariul unei invazii rusești, simulată și analizată de strategiile Alianței. Conform acestor informații, strategia actuală presupune apărarea pe aliniamentul Focșani – Nămoloasa – Galați, ceea ce a stârnit o îngrijorare majoră în rândul cetățenilor din Moldova, care se simt abandonați în fața unei potențiale agresiuni.

În calitate de reprezentant al ieșenilor și Moldovei în Parlamentul României, pun în discuție rațiunea pentru care Moldova ar trebui să fie sacrificată pentru apărarea sudului țării. Această percepție de abandon este întărită și de sentimentul de discriminare pe care îl resimt locuitorii Moldovei,” a declarat deputatul Alexandru Muraru.

În lumina acestor informații și a îngrijorărilor exprimate de cetățenii pe care îi reprezint, Alexandru Muraru a solicitat clarificarea următoarelor aspecte din partea Ministerului Forțelor Armate:

  1. Există un plan specific de apărare pentru regiunea Moldova în cazul unei invazii rusești? Dacă da, care sunt principalele sale puncte și cum se integrează acestea în strategia națională de apărare?**
  2. Cum intenționează Ministerul Apărării să asigure că toate regiunile țării, inclusiv Moldova, vor fi protejate în mod egal în cazul unei agresiuni externe?
  3. Ce măsuri concrete au fost luate recent pentru a îmbunătăți capacitatea de apărare și descurajare în regiunea Moldova?
  4. Cum se răspunde la îngrijorările cetățenilor din Moldova care se simt abandonați și discriminați de actualele strategii de apărare națională?
La comanda PNL IAȘI  executat de SC Magnus Communication & Consulting S.R.L. , cod mandatar financiar 41240003

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii