Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Alexandru Muraru, despre protestul AUR de duminică: Este parte a războiului hibrid în Europa de Vest şi România

GALERIE
Alexandru Muraru
  • Alexandru Muraru
- +

Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, susţine că mitingul AUR programat duminică la Bucureşti este ”parte a războiului hibrid al Rusiei în Europa de Est şi România”, el acuzând AUR că este instrumentul de propagandă pentru a transmite mesajele Kremlinului.

Liberalul Alexandru Muraru afirmă, sâmbătă, într-un comunicat de presă, că în timp ce în capitalele europene oamenii ies în stradă pentru a protesta împotriva războiului pornit de Federaţia Rusă în Ucraina, în România "partidul extremist AUR încearcă să deturneze agenda reală de la această provocare gravă de securitate cu care se confruntă inclusiv România prin organizarea unui protest care serveşte intereselor Kremlinului".

"În actualul context este clar că AUR este un instrument de propagandă şi de transmitere a mesajelor Kremlinului în ţările NATO, iar în cazul României, care găzduieşte scutul anti-rachetă NATO de la Deveselu şi pe teritoriul căreia sunt alocate mai multe trupe militare NATO, acest comportament este cu atât mai periculos. Mitingul AUR este parte a războiului hibrid al Rusiei în Europa de Est şi România. Prin organizarea acestui protest, AUR este împotriva intereselor de securitate a României şi nu face decât să creeze instabilitate şi conflict social într-un moment în care avem nevoie de solidaritate şi coeziune socială", afirmă liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru.

Potrivit lui Muraru, rusofilia AUR reiese în mod clar din comportamentul liderilor acestui partid.

"Pentru protestul împotriva Guvernului României şi a Preşedintelui Klaus Iohannis, AUR a investit masiv pentru promovare. În schimb, la simulacrul de protest pe l-au organizat în faţa Ambasadei Rusiei, liderii AUR nu au mai făcut live-uri şi fotografii pentru că li s-au stricat ambele telefoane", adaugă deputatul PNL, Alexandru Muraru.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

Liste electorale

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri