Alexandru Muraru, întâlnire de lucru cu vicepremierul Raluca Turcan și Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, pentru a discuta despre finanțarea monumentelor istorice (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de Presă

Alexandru Muraru, întâlnire de lucru cu vicepremierul Raluca Turcan și Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, pentru a discuta despre finanțarea monumentelor istorice (P)

GALERIE
Intalnire PNLMuraruTurcan
 • Intalnire PNL
 • Muraru
 • Turcan
- +

Alexandru Muraru, candidatul PNL pentru Camera Deputaților, a avut ieri, 03.11.2020, o întâlnire de lucru la Palatul Victoria, alături de vice-prim-ministrul Guvernului României, dna Raluca Turcan, de Ministrul Fondurilor Europene, dl Marcel Boloș, și de dl Ion Tucă, Director al Casei Majestății Sale și director executiv al Asociației pentru Patrimoniul Regal Peleș. La întâlnire a mai participat dl. Valeriu Antonovici, consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al Guvernului.

Tema discuției a fost reabilitarea monumentelor istorice de valoare națională și universală, parte a patrimoniului arhitectural național, și a identificării de soluții pentru Castelul Peleș, cel mai important monument de patrimoniu al României și destinația preferată pentru peste un milion de turiști anual. Numeroase monumente istorice de categorie A au nevoie urgentă de reabilitare, iar guvernul Orban și PNL vor face din restaurarea acestora o prioritate!”, a declarat Alexandru Muraru, cel care deschide lista PNL pentru Camera Deputaților.

Fondurile guvernamentale prin Programul Național de Restaurare a Monumentelor Istorice, dar mai ales finanțările europene din exercițiul multianual 2021-2027, precum și din Planul european de redresare economică vor fi sursele pentru aceste valori ale patrimoniului național.

”PNL a propus pentru următorii ani, prin Planul Național de Investiții și Relansare Economică, 2 miliarde de lei pentru a sprijini restaurarea obiectivelor de patrimoniu. Monumentele istorice sunt mărturia trecutului unei națiuni dar și a felului în care prezentul ne găsește preocupați de punerea acestora în valoare”, a mai spus candidatul liberal.

Castelul Peleș este astăzi aflat sub administrarea Ministerului Culturii prin Complexul Muzeal Național Peleș, dar punerea sa în valoare și protecția sa vor ajuta comunitatea locală, turismul, vor crește substanțial gradul de accesibilitate al românilor la cea mai prestigioasă clădire de patrimoniu a României, martorul istoriei noastre moderne și contemporane și a făuririi Națiunii.

 ”Casa Regală, instituția care a fondat statul român modern și a luptat mereu pentru idealurile națiunii, pentru integrarea noastră europeană și euroatlantică, rămâne unul dintre cei mai puternici și solizi parteneri instituționali ai României”, a conchis Alexandru Muraru, candidatul PNL pentru Camera Deputaților.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Acord controversat, moment controversat

Lucian DÎRDALA

Acord controversat, moment controversat

Am avut parte de o dovadă elocventă a modului în care guvernul de la Berlin exercită leadership-ul politic în Uniunea Europeană: atent să inspire acţiunea Comisiei, priceput să creeze coaliţii de sprijin largi, capabil să ofere justificări pragmatice şi, mai ales, mereu atent să nu perturbe liniştea unui cadru instituţional comunitar atât de favorabil pentru companiile germane capabile de expansiune.

Filmuletul zilei

opinii

Un măscărici toxic

Florin CÎNTIC

Un măscărici toxic

Una dintre marile probleme ale Evului Media în care trăim o reprezintă idolii de carton. De regulă caraghioşi, dar, câteodată, toxici. Donald Trump va rămâne neîndoielnic în istorie, însă nu cum ar fi dorit.

Politrucii vechi și politicienii noi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Politrucii vechi și politicienii noi

(reflecţii în urma unei audienţe)

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Alex VASILIU

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Anii frumoşi, mulţi, încărcaţi pentru Viorica Cortez de succese pe cele mai prestigioase scene ale lumii, ar putea fi ilustraţi numai prin reproducerea, chiar fragmentară, a listelor cu teatrele, partenerii, dirijorii cu care a realizat spectacole şi concerte, ale revistelor şi ziarelor ce au adăpostit cronici laudative. Lectura documentelor impresionează. Fotografiile înfăţişând-o în roluri diferite, alături de stele ale scenei lirice, stârnesc admiraţia.

pulspulspuls

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Tergiversările în desemnarea celui de-al doilea vice, dar şi întârzierile în găsirea unei majorităţi care să-i sprijine viziunile edilitare şi nu numai, auzim că ar fi creat mare nervozitate în ultima perioadă în rândul şmenarilor imobiliari care, fiecare după posibilităţi ori interes, au pus umărul sau teşchereaua la dispoziţie pentru realegerea premarelui lor. 

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.